شنبه، 20 بهمن 1403
ایده خبر » ورزشی » استروئیدها از جمله مواد ممنوع در مکمل‌های ورزشی غیرمجاز است

استروئیدها از جمله مواد ممنوع در مکمل‌های ورزشی غیرمجاز است

کد خبر: 15979

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فراورده‌های سلامت‌محور سازمان غذا و دارو درباره مصرف مکمل‌های ورزشی غیرمجاز هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، نازیلا یوسفی با اشاره به افزایش مصرف مکمل‌های ورزشی در جامعه نسبت به مصرف بی‌رویه و خودسرانه این محصولات هشدار داد و اظهار کرد: به جای تکیه بر مکمل‌ها، تمرکز بر تغذیه متعادل و طبیعی می‌تواند به بهبود عملکرد ورزشی کمک کند.

وی افزود: مکمل‌های ورزشی زمانی مؤثر است که بر اساس نیاز واقعی بدن و تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه مصرف شود و مصرف بی‌رویه یا بدون نظارت این محصولات نه‌تنها مفید نخواهد بود، بلکه می‌تواند به سلامت آسیب برساند.

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فراورده‌های سلامت‌محور سازمان غذا و دارو با اشاره به وجود مکمل‌های تقلبی در بازار تصریح کرد: بعضی مکمل‌های موجود در بازار، غیرمجاز و فاقد تأییدیه‌های لازم از سوی سازمان غذا و دارو است و این محصولات ممکن است حاوی ترکیبات ناشناخته و مضر باشند که مصرف آن‌ها می‌تواند منجر به بروز عوارضی مانند مشکلات کبدی و کلیوی، اختلالات روانی، ناباروری، فشارخون بالا و بیماری‌های قلبی شود.

وی استروئیدها را جمله مواد ممنوعه در مکمل‌های ورزشی غیرمجاز معرفی کرد و گفت: استروئیدها برای افزایش حجم و قدرت عضلانی به کار می‌روند، اما عوارضی مانند اختلالات هورمونی، افزایش خطر بیماری‌های قلبی، آسیب کبدی و مشکلات روانی از جمله افسردگی و پرخاشگری را به همراه دارند.

یوسفی ادامه داد: مواد محرک که برای افزایش انرژی و استقامت به مکمل‌های غیرمجاز اضافه می‌شوند، می‌توانند باعث افزایش ضربان قلب، فشار خون بالا، اضطراب و حتی حملات قلبی شوند.

وی تاکید کرد: مواد شبیه به هورمون رشد که به‌صورت غیرمجاز در این مکمل‌ها استفاده می‌شوند، خطر دیابت، بیماری‌های قلبی و اختلالات هورمونی را افزایش می‌دهند، علاوه بر این، مواد لاغری غیرمجاز موجود در برخی از این فراورده‌ها می‌توانند منجر به نارسایی کلیوی، مشکلات گوارشی و حتی اعتیاد شوند، در نهایت مصرف دوزهای بالای آمینواسیدهای فراوری‌شده در این مکمل‌ها ممکن است ناراحتی‌های گوارشی و نارسایی کلیوی ایجاد کند.

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فراورده‌های سلامت‌محور سازمان غذا و دارو اضافه کرد: به مصرف‌کنندگان توصیه می‌شود که فقط از مکمل‌های مجاز و تأیید شده توسط سازمان غذا و دارو استفاده و این محصولات را از داروخانه‌ها خریداری کنند، چراکه سازمان غذا و دارو به‌طور مستمر بر فرایند تولید و عرضه مکمل‌های سلامت‌محور نظارت دارد و شهروندان می‌توانند از طریق سامانه‌های اطلاع‌رسانی این سازمان، از اصالت و سلامت فرآورده‌های مصرفی خود اطمینان حاصل کنند.

وی خاطرنشان کرد: مکمل‌ها ممکن است با داروهای مصرفی تداخل داشته باشند و خطراتی ایجاد کنند، بنابراین افراد قبل از مصرف هرگونه مکمل ورزشی، با پزشک، داروساز یا متخصص تغذیه مشورت و از مصرف خودسرانه آن‌ها پرهیز کنند.

منبع: imna-838156

دسته بندی: ورزشی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید