به گزارش بازار، رضا نورانی رئیس انجمن ارگانیک با اشاره به تاثیر استفاده از فناوری هسته ای در بخش کشاورزی گفت: در خصوص بحث فناوری های هسته ای باید اطلاعات بیشتری به جامعه داد، در خصوص مبارزه با آفات پرتودهی گاما می تواند استفاده از سموم و کودهای شیمیایی در بخش تولید کاهش و از طرفی نگهداری و ماندگاری محصول در انبار و سردخانه ها را افزایش دهد.
به گفته او، سازمان حفظ نباتات بدنبال کاهش مضرف سموم و کودهای شیمیایی از طریق فناوری های هسته ای یا فناوری های نوین هستند. در سیاست گذاری ها برای کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی باید برنامه ریزی شود که متاسفانه بخش خصوصی ارتباط مناسبی با وزارت جهاد ندارد و درهای وزارت جهاد روی بخش خصوصی بسته است.
نورانی ادامه داد: مسئولان وزارت جهاد در اتاق های دربسته تصمیمات واردات و صادرات و مسائل مربوط به تعرفه ها را پیگیری می کنند، در صورتی که خیلی از مسائل مربوط به تولید نظیر سیل، تگرگ و ... قابل پیش بینی نیست.
رئیس انجمن ارگانیک درباره اینکه با استفاده از فناوری های هسته ای امکان بی نیازی از سموم و آفت کش ها وجود دارد، بیان کرد: در بحث آتیشک به و شنه خونی سیب اقدامات خوبی صورت گرفته و توانستیم آن را از بین ببریم، اما در برخی آفات بدلیل کیفیت پایین سموم امکان از بین بردن آفت وجود ندارد.
او گفت: در بحث آموزش دهی، پژوهش و اطلاع رسانی وزارت جهاد در شهرستان ها می تواند با سموم استاندارد شده مبارزه کند و در حوزه سموم و آفت کش شیمیایی باید دقت بیشتری داشته باشیم چراکه تولید در واحد سطح پایین است و با استفاده از فناوری روز دنیا باید بتوانیم تولید در واحد سطح را افزایش و مبارزه با آفات و سموم شیمیایی را کاهش دهیم.