به گزارش خبرگزاری ایمنا، سیدرضا صالحی امیری در نشست فصلی با معاونان و مدیران وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از واگذاری بخشی از اختیارات این وزارتخانه خبر داد و اظهار کرد: بخش زیادی از اختیارات به جز مواردی که مصادیق حاکمیتی باشد، قابل تنفیذ است؛ مثلاً بحث حریم یک بحث حاکمیتی است و باید در شورای عالی وزارتخانه در مورد آن تصمیمگیری شود.
وی افزود: سه مؤلفه مانند سیاستگذاری، حمایت دائمی برای تقویت استانها و طرحها و همچنین نظارت بر عملکردها بر عهده وزارتخانه است ولی دیگر موارد باید به بخش خصوصی واگذار شود.
صالحی امیری همچنین از افزایش اعتبارات استانها به ویژه برای موزه در سال آینده خبر داد و گفت: بیشترین افزایش بودجه برای پایگاههاست؛ بناها و ساختمانها فرسوده شده و نیاز به اعتبار دارد. شهر کاشان بیش از ۷۰۰ بنای تاریخی دارد که ۲۲۰ بنا را مرمت کردهاند.
وی از توسعه زیرساختهای وزارتخانه به عنوان یکی از مأموریتهای اصلی یاد کرد و ادامه داد: مدیران کل در استانها برای جذب سرمایهگذاری تلاش کنند و نباید همه چیز را به خود گره بزنیم. مدیران از شروع طرحهای جدید بدون مجوزهای ستادی و اعتبارات خودداری کنند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: ۴۲۴۰ پست برای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصویب شد که هزار پست آن برای یگان حفاظت است.
معیار ارزیابی عملکرد مدیران در استانها برنامه پنج ساله است
صالحی امیری گفت: مدیران و معاونان استانها باید برنامه پنج ساله را که مطابق با برنامه توسعه هفتم است، عملیاتی کنند و به معاونان تاکید میکنم معیار ارزیابی عملکرد مدیران در استانها برنامه پنج ساله است؛ افرادی که به برنامه اعتقاد ندارند، شایسته نیست که در این مجموعه باقی بمانند. چون ممکن نیست که هر کس با نگرش خود دستگاه را مدیریت کند.
وی تاکید کرد: مهمترین اولویت ما در وزارتخانه، تمرکز بر سرمایه گذاری بخش خصوصی نظیر اشخاص، بانک مرکزی و همه کانونهایی است که امکان سرمایه گذاری دارند.
صالحی امیری درباره نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته تهران گفت: برگزاری این نمایشگاه در شرایط آب و هوایی سرد و جادههای ناامن، سخت بود اما با رویکرد جهادی و سختکوشی توانستیم آن را برپا کنیم و از طریق قابهای تلویزیون در منظر نگاه مردم قرار دهید. در برگزاری رویدادها به دنبال تحرک، نشاط و جوشش اجتماعی هستیم و هر میزان که رویدادها افزایش یابد میتواند منشأ نشاط شود.
ضرورت استفاده از هوش مصنوعی برای معرفی جذابیتهای کشور
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: بازتولید ارزش ایران را باید از طریق نرم افزارها برای مردم آماده کرد و باید از هوش مصنوعی و فناوریهای نوین برای معرفی جذابیتهای کشور استفاده شود تا افراد بتوانند با گوشیهای خود گردشگری کنند که نیازمند کار قوی توسط بخش آیتی وزارتخانه با کمک استانهاست.
وی به ضرورت انتخاب مدیران بر اساس شایستگی و ضوابط اشاره و عنوان کرد: انتخاب ما در سطح مدیران در استانها و معاونتها بر اساس اعتماد است اما باید به سمت ضابطهمندی تغییر کند و مشخص شود چرا مدیران تغییر میکنند. تغییر، اصل پیشرفت است اما باید دلیل تغییرات مشخص شود.
صالحی امیری تاکید کرد: نشستهای ماهانه با رسانههای استان منهای خط کشی سیاسی الزامی است و رسانهها حلقه ارتباط بین مردم با دولت هستند. باید صداها را شنید و به نقدها گوش داد. مدیری که توان شنیدن نقد را ندارد، نمیتواند مسائل را حل کند.
وی ادامه داد: در بحث حریمها حق مردم و حق حاکمیت وجود دارد و باید حق مردم داده شود و حق حاکمیت این است که باید از عرصه و حریم صیانت کند. نظام میراث باید مبتنی بر نظام شجاعت باشد و باید شفاف اعلام کنیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از مدیران خود خواست تا گزارشهای سه ماهه و شش ماهه ارائه دهند و اضافه کرد: زمانی که وزیر به استانها میآید نیازی به تشریفات نیست و این اقدام تصویر ما را مخدوش میکند. ما چه شانی داریم که یک لشکر را به دنبال خود بکشیم؟ خدا به همه کرامت داده و هیچ کسی بر دیگری برتری ندارد.
وی ادامه داد: سیستم برنامه و بودجه نیازمند یک نظام جامع آماری است. برخی از آمارها قابل اتکا نیست ولی دلیلی ندارد در گزارشها، فقط اعداد را تغییر دهیم.