به گزارش خبرگزاری ایمنا، مهدی جمالینژاد امروز _ دوشنبه یازدهم فروردین_ در بازدید از باغ فدک اظهار کرد: استان اصفهان با تاریخ و میراثی کمنظیر، یکی از قطبهای مهم گردشگری ایران محسوب میشود؛ شهر اصفهان نهتنها دارای جاذبههای تاریخی و فرهنگی متعددی است، بلکهعنوان شهری با ظرفیتهای گسترده در حوزه گردشگری، میتواند نقش مهمتری در افزایش ضریب ماندگاری مسافران ایفا کند.
وی افزود: با وجود ۲۲ هزار جاذبه تاریخی استان، بیش از نیمی از این ظرفیتها در کلانشهر اصفهان قرار دارد که نیازمند معرفی بهتر و برنامهریزی مدون برای جذب گردشگران است.
استاندار اصفهان با تاکید بر لزوم افزایش ضریب ماندگاری مسافران گفت: با وجود جذابیتهای فراوان همچنان ضریب ماندگاری مسافران در اصفهان پایین است؛ بعضی شهرها همچون کاشان توانستهاند با برنامهریزی مناسب این ضریب را افزایش دهند؛ اصفهان نیز با توجه به ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی خود نیازمند برنامهای جامع برای معرفی بهتر و فراهم کردن شرایط مناسب برای گردشگران است؛ نیمه پنهان اصفهان باید برای مسافران آشکار شود تا بتوانند در بازه زمانی کوتاهتری بیشترین بهره را از حضور خود در این شهر ببرند.
جمالینژاد با بیان اینکه اصفهان بهعنوان پایلوت گردشگری کشور نیازمند نوآوری و اقدامات خلاقانه است، ادامه داد: اقدامات اخیر شهرداری اصفهان نشان از حرکت در مسیر توسعه گردشگری دارد و یکی از این اقدامات ایجاد مرکز فرماندهی برای مدیریت بحران و آتشنشانی در باغ فدک است که نمونه مشابهی در کشور ندارد؛ چنین مراکزی میتواند الگویی برای سایر نقاط کشور باشد و جاذبههای جدیدی را به مجموعه ظرفیتهای اصفهان اضافه کند.
وی با اشاره به فاز سوم دریاچه باغ فدک و توسعه امکانات گردشگری عنوان کرد: یکی از مهمترین پروژههایی که بهزودی به بهرهبرداری خواهد رسید، فاز سوم دریاچه در شمال اصفهان است؛ این پروژه با معماری مدرن و سرانههای جذاب میتواند محدودیتهای موجود را کاهش داده و ظرفیتهای فرهنگی جدیدی را به شهر اضافه کند.
استاندار اصفهان گفت: مجموعه باغ فدک در آینده نزدیک یکی از مهمترین نقاط گردشگری اصفهان خواهد شد و میتواند نیازهای فرهنگی و تفریحی شهروندان و گردشگران را پوشش دهد.
جمالینژاد با تاکید بر تمرکز بر صنایعدستی و فرصتهای اقتصادی بیان کرد: سال جاری استان اصفهان بهطور ویژه به حوزه صنایعدستی ورود پیدا کرده است؛ مجموعه باغ فدک یکی از ظرفیتهایی است که میتواند به محلی برای معرفی و فروش صنایعدستی استان تبدیل شود؛ بسیاری از شهرها و روستاهای استان اصفهان دارای صنایعدستی منحصربهفرد و با قیمت مناسب هستند که میتوان با ایجاد فضاهای مناسب آنها را در اختیار گردشگران قرار داد.
وی خاطرنشان کرد: شهرستان شهرضا با سفالهای منحصربهفرد، خوانسار و گلپایگان با محصولات چوبی و سنگتراشی، و فریدونشهر با پوششهای سنتی و میراث فرهنگی متمایز ظرفیتهای بینظیری را برای نمایش در اصفهان دارد، همچنین شهر ورزنه با لباسهای سفید سنتی خود میتواند به یکی از برندهای فرهنگی کشور تبدیل شود؛ نمایش زنده تولید صنایعدستی در این مجموعهها برای صنعتگران فرصت اقتصادی ایجاد میکند و برای گردشگران نیز جذابیت دارد.
استاندار اصفهان با اشاره به اینکه برای توسعه بیشتر گردشگری ضروری است که شهرستانهای اطراف اصفهان نیز در این روند مشارکت داشته باشند، اضافه کرد: ورود صنایعدستی و فرهنگهای متنوع این شهرستانها به مجموعههای گردشگری اصفهان موجب افزایش جذابیتهای بصری و اقتصادی خواهد شد؛ این همکاری میتواند یک تعامل برد-برد برای شهرداری اصفهان و صنعتگران شهرستانی فراهم کند.
جمالینژاد با اشاره به استقبال مسافران نوروزی از جاذبههای گردشگری اصفهان تصریح کرد: از بیستوششم اسفند تاکنون حدود ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از این استان بازدید کردهاند که از این تعداد حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در استان اسکان پیدا کردهاند؛ این آمار نشاندهنده جایگاه ویژه اصفهان در گردشگری کشور است.
وی با بیان اینکه تنها در شهر اصفهان، ۵۹۱ هزار مسافر حضور داشتهاند، ادامه داد: تاکنون حدود ۷۴ هزار نفر از باغ فدک بازدید کردهاند؛ هر شب نیز برنامههای فرهنگی متنوع و فاخر در این شهر اجرا شده است، همچنین برای نخستینبار یک «بازیکدهنور» در مقابل هتل عباسی راهاندازی شده که جذابیت ویژهای برای گردشگران ایجاد کرده است، از سوی دیگر با تکمیل فاز سوم دریاچه فدک انتظار میرود که میزان جذب گردشگران در تابستان سال ۱۴۰۴ افزایش پیدا کند.
استاندار با تاکید بر تمرکز بر صنایعدستی و فرصتهای اقتصادی آن عنوان کرد: تاکنون ۶۰۰ غرفه صنایعدستی در سراسر استان ایجاد شده که مجموع فروش آنها به ۲۵ میلیارد تومان رسیده است، با این حال این رقم همچنان پایین بوده و انتظار میرود که این رقم افزایش پیدا کند، چراکه صنایعدستی یکی از ظرفیتهای مهم تولیدی است که میتواند در هر خانهای به یک کارگاه تولیدی تبدیل شود و به همین دلیل، شهرداری اصفهان باید شرایطی را فراهم کند که تولیدکنندگان صنایعدستی بتوانند بهصورت مستقیم محصولات خود را عرضه کنند و از واسطهها دور بمانند.
جمالینژاد خاطرنشان کرد: رئیسجمهور در بازدید از نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران، ابتدا به غرفه ورزنه رفت؛ این غرفه توجه ویژهای از سوی ایشان جلب کرد و جذابیت خاصی برایشان داشت.
وی با اشاره به نقش مدیریت شهری در تحقق شعار سال (سرمایهگذاری برای تولید) بیان کرد: مدیریت شهری میتواند نقش مهمی در تحقق شعار سال و سرمایهگذاری در تولید ایفا کند؛ حوزههایی همچون تولید مسکن، صنایعدستی، محصولات کشاورزی و بازارهای عرضه مستقیم از جمله فرصتهایی هستند که شهرداریها میتوانند در آنها ورود کنند؛ بهعنوان مثال ایجاد مراکز فروش مستقیم برای محصولات صنایعدستی و کشاورزی میتواند تولیدکنندگان را از واسطهها بینیاز و سود بیشتری نصیب آنها کند، همچنین سرمایهگذاری در مراکز فرهنگی، هنری و تفریحی میتواند جذابیت بیشتری برای گردشگران ایجاد کند و موجب رونق اقتصادی شهر شود.