به گزارش خبرگزاری ایمنا، فوتبال بانوان در سال ۱۴۰۳ با تغییرات و چالشهای قابل توجهی همراه بود؛ چراکه باشگاههای مطرحی که در لیگ برتر آقایان تیمداری میکنند به دلیل قوانین کنفدراسیون فوتبال آسیا برای صادر کردن مجوز حرفهای در لیگهای پایه بانوان تیمداری را آغاز کردند که دستاورد آن صعود پرسپولیس به لیگ برتر و صعود استقلال به لیگ دسته اول بود.
بدون تردید تیمداری پرسپولیس، استقلال و تراکتور در کنار تیمهایی همچون سپاهان و خاتون بم در لیگ برتر بانوان منجر به افزایش سطح کیفی رقابتها میشود و میتواند زمینه رشد بانوان فوتبالیست را فراهم کند.
در سال ۱۴۰۳ خاتون بم موفق شد در لیگ برتر بانوان با ۵۲ امتیاز از عنوان قهرمانی خود دفاع کند و سپاهان نیز به نایب قهرمانی رسید؛ در عرصه ملی، اما شرایط کمی متفاوتتر بود، چراکه تیم ملی فوتبال بانوان در شش مسابقه رسمی برابر تیمهایی همچون بلاروس، اردن و پورتوریکو قرار گرفت که حاصل آن کسب چهار شکست و دو تساوی بود.
البته بعضی از بانوان فوتبالیست همچون هاجر دباغی، مینا نافعی، شقایق روزبهان و فاطمه عادلی فرصت بازی در لیگ قهرمانان اروپا را پیدا کردند، آنها با حضور در تیم پیونیک ارمنستان فرصت کردند تواناییهای خود را در اروپا به نمایش بگذارند که این اتفاق میتواند نویدبخش روزهای خوب برای فوتبال بانوان باشد.
درباره شرایط فوتبال بانوان در سال ۱۴۰۳ گفتوگویی با هاجر دباغی، ملیپوش فوتبال کشورمان داشتهایم که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
ایمنا: ابتدا از وضعیت فوتبال بانوان در سال ۱۴۰۳ بگویید.
دباغی: در سال ۱۴۰۳ فوتبال بانوان شرایط خوبی را تجربه کرد، چراکه تیمهایی همچون تراکتور، پرسپولیس و استقلال در فوتبال بانوان تیمداری کردند؛ بدون تردید افزایش تعداد تیمهای حاضر در لیگ برتر بانوان میتواند آیندهای روشن را برای فوتبالیستهای زن رقم بزند؛ انتظار میرود در سالهای آینده تعداد تیمهای لیگ برتر بانوان افزایش پیدا کند تا از این طریق سطح کیفی مسابقات نیز بالاتر برود.
ایمنا: از نظر شما حضور تیمهای مطرح شوآف است یا میتواند به فوتبال بانوان کمک کند؟
دباغی: صعود پرسپولیس به لیگ برتر و صعود استقلال به لیگ دسته اول اتفاق خوبی برای فوتبال بانوان است؛ تیمهایی همچون فولاد، تراکتور، استقلال و پرسپولیس بودجه خوبی دارند و برای تیمداری در بخش بانوان زیرساختهای کافی را دارند؛ به همین دلیل انتظار میرود از سالهای آینده در لیگ برتر حضور پیدا کنند.
ایمنا: تجربه بازی در لیگ قهرمانان اروپا چطور بود؟
دباغی: در سال ۱۴۰۳ علاوه بر لیگ برتر ایران در لیگ قهرمانان اروپا برای پیونیک ارمنستان بازی کردم و این اتفاق برای من تجربه مفید و شیرینی بود؛ بدون تردید برای حضور در سطوح بالاتر تلاش میکنم.
ایمنا: به تمام اهداف خود در سال گذشته دست پیدا کردید؟
دباغی: فردی کمالگرا هستم و از همینرو معتقدم که در سال ۱۴۰۳ به تمام اهداف خود دست پیدا نکردم، البته فرصت بازی در لیگ قهرمانان اروپا را داشتم و به یکی از هدفهای فوتبالی خود رسیدم؛ بدون تردید سقف آرزوهای من کوتاه نیست و هرگاه به موفقیتی برسم هدف بالاتری را برای خودم ترسیم میکنم؛ علاقهمند هستم تمام مراحلی که یک فوتبالیست میتواند در طول دوران حرفهای خود پشت سر بگذارد را تجربه کنم.
ایمنا: اگر روزی شما تصمیمگیرنده باشید، چه تغییراتی در قوانین فوتبال ایجاد میکنید؟
دباغی: اگر قرار بود برای قوانین فوتبال تصمیمگیری کنم قانون تعویض محدود را حذف میکردم، آفساید یکی از جذابیتهای فوتبال است و هوش بازیکن را به چالش میکشد به همین دلیل به این قانون در فوتبال علاقهمند هستم؛ پرتاب اوت با پا نیز جزو قوانینی است که آن را به فوتبال اضافه میکردم.
ایمنا: برنامهریزی شما برای سال ۱۴۰۴ چیست؟ لژیونر میشوید یا در سپاهان ادامه میدهید؟
دباغی: در سال ۱۴۰۴ تنها برنامه من تمرین است، چراکه بازیهای ملی را در پیش داریم و هدف من این است که در این مسابقات با پیراهن ایران نمایش خوبی از خود ارائه دهم؛ در ادامه نیز برای بازی در لیگ ایران یا لژیونر شدن تصمیمگیری میکنم؛ البته قرارداد من با سپاهان به پایان رسیده است.
ایمنا: الگوی فوتبالی شما کدام بازیکن است؟
دباغی: در فوتبال الگوی ثابتی ندارم و همواره از آنچه که مورد توجه اهالی ورزش است و ورزشکاران حرفهای انجام میدهند الگو برداری میکنم.
ایمنا: چه اتفاقی باید رخ بدهد که سال ۱۴۰۴ برای بانوان سال خوبی باشد؟
دباغی: اگر در سال جدید تیمهای حاضر در لیگ برتر بانوان به ۱۴ تیم افزایش پیدا کند و علاوه بر آن مسابقات جام حذفی نیز برگزار شود فوتبال بانوان در سال جاری پیشرفت و جذابیت چشمگیری خواهد داشت.
ایمنا: سال ۱۴۰۳ از نظر حرفهای برای شما چگونه بود؟
دباغی: دو اتفاق خوب و بد در سال گذشته برای من رخ داد؛ حضور در لیگ قهرمانان اروپا یکی از بهترین اتفاقاتی بود که در سال ۱۴۰۳ تجربه کردم؛ شکست برابر خاتون بم در لیگ برتر و از دست دادن قهرمانی با سپاهان نیز تلخترین اتفاقی بود که در سال گذشته برای من رقم خورد.
ایمنا: فرض کنید تصمیمگیری درباره فوتبال بانوان بر عهده شما است؛ برای رشد این رشته چه اقدامی انجام میدهید؟
دباغی: اگر قرار باشد من برای فوتبال بانوان تصمیمگیری کنم تمام باشگاههای آقایان را به تیمداری در بخش بانوان مجبور میکنم، چراکه این اتفاق به سود فوتبال ما خواهد بود.
ایمنا: تجربه لژیونر شدن را داشتید؛ چه تفاوتهایی میان فوتبال ما و آسیا وجود دارد؟
دباغی: بانوان ایران پتانسیل بالایی در فوتبال دارند سطح کیفی مسابقات نیز رو به افزایش است، اما با توجه به ضعفهای زیرساختی و امکاناتی که وجود دارد فاصله بسیاری میان فوتبال ایران و آسیا است؛ هرچند از طریق برنامهریزی و پخش زنده میتوان به رشد قابل توجهی رسید، چراکه این اتفاق انگیزه بازیکنان را افزایش خواهد داد.
ایمنا: کلام آخر...
دباغی: آرزوی سال خوبی را برای مردم دارم و یکی دیگر از آرزوهای من در سال ۱۴۰۴ موفقیت فوتبال بانوان در سطحهای مختلف است.