جمعه، 15 فروردین 1404
ایده خبر » اقتصادی » ترامپ؛ زنگ خطری برای استراتژی انرژی و مواد معدنی آسه آن

ترامپ؛ زنگ خطری برای استراتژی انرژی و مواد معدنی آسه آن

کد خبر: 18511

رهبران جنوب شرقی آسیا باید ترامپ را به عنوان زنگ خطری برای اجرای فوری برنامه اقدام همکاری معدنی آسه آن به ویژه دستاوردهای به اشتراک گذاری داده ها، تسهیل تجارت و ظرفیت سازی ببینند.

بازار؛ گروه بین الملل: سیاست خارجی رانت جویانه ترامپ در رابطه با انرژی و مواد معدنی حیاتی، کشورهای آسیای جنوب شرقی را مجبور خواهد کرد تا بین چین و ایالات متحده آمریکا یک طرف را انتخاب کنند.
سیاست خارجی جزیره ای و رانت جویانه دولت ترامپ به طور قابل توجهی ژئوپلیتیک انتقال انرژی در آسیای جنوب شرقی را تغییر خواهد داد. این امر به دو صورت آشکار خواهد شد. اول، توقف احتمالی دخالت ایالات متحده آمریکا در بخش انرژی منطقه، ترس از تسلط چین در پروژه‌های زیرساخت انرژی از جمله شبکه برق آسه‌آن (APG) را افزایش خواهد داد. دوم، نیت ترامپ برای استفاده از مواد معدنی حیاتی به عنوان ابزار چانه زنی برای ارائه کمک های نظامی در منطقه آسه آن، بر چشم انداز منطقه ای برای توسعه پایدار مواد معدنی تأثیر خواهد گذاشت.
تعطیلی آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده آمریکا (USAID)، یک بازیگر مهم در بخش انرژی، نگرانی‌های موجود از تسلط چین در انتقال و تولید برق را تشدید خواهد کرد. چین تقریباً 534 میلیون دلار به بخش انرژی منطقه در سال 2022 کمک کرد که بیش از یک چهارم از کل سهم را به خود اختصاص داد. در مقایسه، ایالات متحده تنها 23.7 میلیون دلار یا 1 درصد از کل کمک های مرتبط با انرژی به آسیای جنوب شرقی ارائه کرد. علاوه بر این، شرکت شبکه برق جنوبی چین و شرکت شبکه دولتی چین به ترتیب بخش‌های قابل توجهی از شبکه‌های ملی برق را در لائوس و فیلیپین در اختیار دارند و اداره می‌کنند.
نقش بزرگ چین در انرژی به نگرانی های امنیت ملی منجر شده است. این ترس ها لزوما بازتابی از برداشت های منفی در مورد چین نیست. آنها به یک پیش نیاز اساسی تر برای مدیریت ژئوپلیتیک انرژی مربوط می شوند - نیاز به گروه متنوعی از شرکای استراتژیک.

سیاستگذاران کشورهای آسیای جنوب شرقی با این احتمال مواجه هستند که ذخایر ملی مس، نیکل و خاک کمیاب آنها می تواند به عنوان ابزار چانه زنی در ازای ضمانت های دفاعی و استراتژیک ایالات متحده مورد استفاده قرار گیرد

تعطیلی آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده آمریکا و خروج احتمالی سایر آژانس های ایالات متحده آمریکا باعث نگرانی آسیای جنوب شرقی شده است. برنامه نیروی هوشمند آسیای جنوب شرقی این آژانس به توسعه برنامه های انرژی بلندمدت برای آسه آن کمک کرده، آموزش های فنی را به رهبران انرژی ارائه کرده و ظرفیت تجارت انرژی های تجدیدپذیر را افزایش داده است.
مهمتر از همه، چندین آژانس ایالات متحده آمریکا کمک های مهمی به توسعه برنامه نیروی هوشمند آسیای جنوب شرقی ارائه کرده اند که شامل مطالعات امکان سنجی در پروژه یکپارچه سازی برق برونئی، اندونزی، مالزی، فیلیپین و یک کابل برق زیر دریا بین سوماترا و شبه جزیره مالزی است. مطالعه امکان سنجی ایالات متحده و سنگاپور در مورد اتصال انرژی منطقه ای ابتکار مهم دیگری است که مزایای اتصالات زیردریایی منطقه ای را برجسته می کند.
تقاضای مواد معدنی حیاتی توسط ترامپ؛ سابقه ای خطرناک
نگران‌کننده‌تر از موضوع کشورهای آسیای جنوب شرقی، درخواست ترامپ از اوکراین برای تحویل مواد معدنی حیاتی خود در ازای کمک نظامی آمریکا به کیف است. در زمانی که کشورهای منطقه به دنبال تعامل سازنده با جامعه بین‌المللی برای توسعه صنعت معدن حیاتی 800 میلیارد دلاری جنوب شرقی آسیا هستند، سیاست‌گذاران با این احتمال مواجه هستند که ذخایر ملی مس، نیکل و خاک‌های کمیاب آنها می‌تواند به عنوان ابزار چانه‌زنی در ازای تضمین‌های دفاعی و استراتژیک ایالات متحده مورد استفاده قرار گیرد.
در آسیای جنوب شرقی، نیاز به نوسازی صنعت معدن به رسمیت شناخته شده است. اندونزی و فیلیپین که صادرکنندگان عمده سنگ‌های مس و نیکل هستند، اقدامات تجاری را برای افزایش فرآوری داخلی این مواد معدنی انجام داده‌اند. این امر برای تبدیل اقتصاد آنها از صادرکننده مواد معدنی خام به تولیدکنندگان محصولات با ارزش افزوده مانند باتری و خودروهای الکتریکی است.
مناقشه ایالات متحده آمریکا و چین یک چالش دائمی برای جاه طلبی های مهم مواد معدنی جنوب شرقی آسیا بوده است. درخواست ترامپ در اوکراین، انتهای مسیر لغزنده استراتژی‌های مواد معدنی حیاتی ایالات متحده آمریکا است که هدف آن کاهش سلطه چین بر زنجیره‌های تامین است. در سال 2022، بایدن قانون کاهش تورم (IRA) را آغاز کرد. این امر به تولیدکنندگان باتری‌های خودروهای برقی با دو استثنا اعتبار مالیاتی ارائه کرد: کشورهایی که قرارداد تجارت آزاد با ایالات متحده آمریکا ندارند و شرکت‌هایی که 25 درصد یا بیشتر از سهام آنها متعلق به چین است. این سیاست می تواند تاثیر زیادی بر منطقه داشته باشد. چین در حال حاضر تنها در اندونزی 75 درصد از ظرفیت پردازش نیکل را در اختیار دارد.

سیاست گذاران باید ترامپ را به عنوان زنگ خطری برای اجرای فوری برنامه اقدام همکاری معدنی آسه آن، به ویژه دستاوردهای به اشتراک گذاری داده ها، تسهیل تجارت و ظرفیت سازی ببینند

اگر واشنگتن در ازای حمایت نظامی و دفاعی، خواستار دسترسی به نیکل و مس منطقه باشد، جاه طلبی های آسه آن برای استفاده از مواد معدنی حیاتی برای توسعه پایدار منطقه کجاست؟ در حالی که این یک سناریوی فرضی است، اما وقتی صحبت از ترامپ می شود، همه گزینه ها روی میز است.
آسه آن باید فورا به این چالش های ژئوپلیتیکی رسیدگی کند. یکی از اولویت ها افزایش تعداد شرکای فنی در بخش انرژی و در عین حال ادامه همکاری با چین است. این امر می تواند با مشارکت ذینفعان ایالات متحده در سطح زیرملی و همچنین تعمیق تعاملات با اتحادیه اروپا، کره جنوبی و سایر شرکا انجام شود.
همانطور که توسط برخی از تحلیلگران پیشنهاد شده است، آسیای جنوب شرقی همچنین می تواند بر روی تعرفه های ایالات متحده بر شرکت های چینی در منطقه مانور دهد تا یک مورد تجاری برای سطوح بالاتر مالکیت محلی ایجاد کند. این امر می تواند در عین افزایش کنترل منطقه ای انرژی، قرار گرفتن در معرض تعرفه ها را کاهش دهد.
علاوه بر این، سیاست گذاران باید ترامپ را به عنوان زنگ خطری برای اجرای فوری برنامه اقدام همکاری معدنی آسه آن، به ویژه دستاوردهای به اشتراک گذاری داده ها، تسهیل تجارت و ظرفیت سازی ببینند. در غیر این صورت اقدامات آغازین ترامپ، دولت‌های آسیای جنوب شرقی را وادار می کند در مورد انتقال خود به گزینه‌های سبزتر فکر کنند.

منبع: tahlilbazaar-333550

دسته بندی: اقتصادی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید