چهارشنبه، 27 فروردین 1404
ایده خبر » اقتصادی » تجدیدپذیر لاکچری نیست؛ کلید نجات اقتصاد و صادرات ایران است

تجدیدپذیر لاکچری نیست؛ کلید نجات اقتصاد و صادرات ایران است

کد خبر: 19107

صالحی رئیس فدراسیون صادرات انرژی ایران گفت: نگاه سنتی به انرژی‌های تجدیدپذیر که آن را «لاکچری» می‌دانستند باید تغییر کند.

بازار؛ گروه آب و انرژی: حمیدرضا صالحی، رئیس هیات مدیره فدراسیون صادرات انرژی ایران، در خصوص ناترازی انرژی و چالش‌های موجود در این حوزه اظهار کرد : هلدینگ‌های انرژی کشور، چه در بخش خصوصی و چه خصولتی و همچنین مجموعه‌های دولتی نظیر شرکت مدیریت توسعه تامین انرژی (هلدینگ انرژی شستا)، با توجه به ظرفیت‌های ایجادشده در سال‌های اخیر، می‌توانند به‌عنوان سرمایه‌گذار و توسعه دهنده نیروگاه تجدیدپذیر و حرارتی و خرده‌ فروشی برق، نقش مهمی در دوران گذار انرژی ایفا کنند.

در حال حاضر، ۶۷ درصد نیروگاه‌های کشور در اختیار بخش غیردولتی است و با خروج تدریجی دولت از این حوزه، هلدینگ‌های بزرگ بخش غیردولتی قادر خواهند بود سهم بیشتری در بازار برق داشته باشند

وی افزود : دولت به زودی از اقتصاد و تجارت برق خارج می‌شود، بنابراین مجموعه‌های بزرگ انرژی از جمله هلدینگ انرژی شستا می‌توانند در توسعه و زمامداری صنعت برق نقش‌آفرین باشند و با ایفای نقش توسعه دهندگی، سرمایه‌گذاری و کارگزاری، کمبود برق و ناترازی‌ها را برطرف کنند. در حال حاضر، ۶۷ درصد نیروگاه‌های کشور در اختیار بخش غیردولتی است و با خروج تدریجی دولت از این حوزه، هلدینگ‌های بزرگ بخش غیردولتی قادر خواهند بود سهم بیشتری در بازار برق داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی شرکت مدیریت توسعه انرژی تامین، رئیس انجمن ساتکا ادامه داد : باید به آینده امیدوار بود. گذار از اقتصاد دولتی به خصوصی می‌تواند به رونق اقتصاد انرژی و ارتقا بورس انرژی منجر شود. تحقق شعار سال، همان‌طور که مقام معظم رهبری تأکید کردند، آمادگی این مجموعه‌ها برای مواجهه با وضعیت جدید، تسلط بر دانش روز و بومی‌سازی دستاوردهای جهانی در حوزه انرژی است. در عین حال، دولت نیز باید از تجارت برق خارج شود تا مسیر برای سرمایه‌گذاران در جهت رشد و افزایش تولید برق هموار شود.

وی در رابطه با انرژی‌های تجدیدپذیر گفت : بدون تردید، یکی از شاخه‌هایی که شرکت‌ها و هلدینگ‌های مشابه می‌توانند درآن نقش‌آفرین باشند، انرژی‌های تجدیدپذیر است؛ چراکه تجدیدپذیر دیگر یک انتخاب نیست، بلکه یک الزام است. موضوع کربن در دنیا به یک بحران جدی بدل شده و در آینده می‌تواند مانعی برای صادرات کالاهای ایرانی نیز باشد. لذا صنایع باید از برق تجدیدپذیر در فرآیند تولید استفاده کنند. این امر به رونق این حوزه و توسعه کسب ‌وکار در کشور منجر خواهد شد.

صالحی با اشاره به ظرفیت‌های اقلیمی ایران افزود : ایران با ۳۰۰ روز آفتابی و راندمان بالای تونل‌های بادی کشور، جزو کشورهای مستعد توسعه تجدیدپذیرها است. هلدینگ‌ها می‌توانند برای شرکت‌های زیرمجموعه خود بازار ایجاد کرده و در توسعه برق پاک مشارکت فعال داشته باشند. سرمایه‌گذاری در تابلوی سبز بورس انرژی، سرمایه‌گذاری در انرژی‌های بادی و خورشیدی است و این بازار با صادرات پیوند خورده است. بنابراین، حضور در بورس سبز به معنای سرمایه‌گذاری هوشمندانه در آینده انرژی کشور است.

مهم‌ترین عامل توسعه تجدیدپذیرها، گسترش سیاست‌ها از طریق تابلوی سبز و افزایش تقاضا در بازار بورس سبز است. این مهم زمانی تحقق می‌یابد که خریداران برق سبز افزایش یابند. با این حال، برخی از سیاست‌های حاکمیتی، جهت‌گیری درستی ندارند و با سوق دادن صنایع به احداث نیروگاه‌های اختصاصی، متاسفانه تقاضا برای برق سبز کاهش می‌یابد. بنابراین، نیازمند اصلاح سیاست‌ها هستیم

رئیس هیات مدیره فدراسیون صادرات انرژی همچنین تأکید کرد: مهم‌ترین عامل توسعه تجدیدپذیرها، گسترش سیاست‌ها از طریق تابلوی سبز و افزایش تقاضا در بازار بورس سبز است. این مهم زمانی تحقق می‌یابد که خریداران برق سبز افزایش یابند. با این حال، برخی از سیاست‌های حاکمیتی، جهت‌گیری درستی ندارند و با سوق دادن صنایع به احداث نیروگاه‌های اختصاصی، متاسفانه تقاضا برای برق سبز کاهش می‌یابد. بنابراین، نیازمند اصلاح سیاست‌ها هستیم.

وی ادامه داد: نگاه سنتی به انرژی‌های تجدیدپذیر، که آن را لاکچری می‌دانستند، باید تغییر کند. ایران با منابع فسیلی ارزان، دیگر نمی‌تواند از تحولات جهانی غافل بماند. از اینرو دولت باید در زمینه توسعه تجدیدپذیرها، سیاست‌های تشویقی را جایگزین سیاست‌های تنبیهی کند تا همچون سایر کشورها، زمینه رشد تجدیدپذیرها فراهم شود.

صالحی در پایان گفت: هنوز انرژی‌های تجدیدپذیر در اکوسیستم زندگی ایرانیان جایگاه نیافته‌ است. در حالی‌که در کشورهایی چون آلمان، میلیون‌ها خانه از تجدیدپذیر استفاده می‌کنند، در ایران هنوز این فرهنگ نهادینه نشده است. برای توسعه این حوزه، باید رویکردها و نگرش‌ها و سیاست‌ها اصلاح شده، زمینه تخصیص منابع مالی کافی برای سرمایه‌گذاران فراهم گردد و امنیت اقتصادی از سوی دولت تضمین شود.

منبع: tahlilbazaar-335569

دسته بندی: اقتصادی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید