آمیتیس رمضانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: افرادی که به حج مشرف میشوند، قبل از سفر واکسن تزریق میکنند و پس از تزریق واکسن علائم موضعی، درد، تورم و گاهی اوقات تب خفیف را تجربه میکنند.
وی افزود: ممکن است فرد در بعضی موارد علائم عمومی، بی حالی، ضعف و خستگی را داشته باشد که پس از تزریق واکسن ممکن است ایجاد شود.
متخصص عفونی گفت: بیشتر علائم پس از تزریق موضعی است، گاهی اوقات علائم عمومی بدن ایجاد میشود که شایع نیست و بیشتر به دنبال تزریق واکسن علائم موضعی در محل تزریق مشهود است.
رمضانی ادامه داد: اگر حجاج علائم عمومی داشتند میتوانند مسکن برای تسکین درد و کاهش تب، بدن درد کافی است و مصرف مایعات و آب فراوان کمک میکند تا علائم کاهش پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: توصیه میشود حجاج استراحت داشته باشند تا علائم عمومی سریعتر بهبود پیدا کند و اقدام درمانی خاصی لازم نیست.
متخصص عفونی با بیان اینکه مصرف ویتامین و انواع مسکن و کورتون برای تسکین درد لازم نیست، اضافه کرد: باید بدانیم مصرف ویتامین تضادی با تزریق واکسن ندارد، اما تزریق ویتامین هم ضروری نیست.
رمضانی تصریح کرد: برخی حجاج ممکن است بیماری زمینهای داشته باشند و بالطبع پس از تزریق واکسن ممکن است علائم بیشتری را تجربه کنند؛ علائم پس از دو تا سه روز بهبود پیدا میکند، چنانچه علائم جدیتر شد، بیش از دو تا سه روز طول کشید و تب بالا داشتند، باید به پزشک مراجعه کنند، اما بیشتر اوقات علائم خفیف است.