به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، حجتالاسلام محمدحسین طاهریآکردی شامگاه امروز _یکشنبه سیویکم فروردین_ در نشست با خبرنگاران استان یزد، به تشریح سیاستها، عملکرد و برنامههای این ستاد پرداخت و با تأکید بر رویکرد جدید ستاد در پیگیری مطالبات مردمی بدون برچسبزنی به آنان اظهار کرد: ستاد واسطه میان مردم و حاکمیت است. وقتی کارگری برای حقوق معوق خود اعتراض میکند، به معنای ضد انقلاب بودن او نیست و ما پیگیر حقوق آنان شدیم.
وی از انتشار گزارش عملکرد سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ در آینده نزدیک خبر داد و از مردم خواست تا با ارائه پیشنهادها و انتقادات خود، ستاد را در انجام رسالتش یاری کنند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور با بیان اینکه ستاد امر به معروف صدای مردم در حاکمیت است بیان کرد: امسال بیش از ۵۲ برنامه توسط ستاد در کشور ابلاغ شده که همه ایجابی است.
طاهریآکردی گفت: منکرات دستگاهها در سامانه سو قابل بررسی و ثبت است و در صورت عدم رسیدگی و رضایت اعلام کننده گزارش مجدد این درخواست در سیر گردش برای حل و فصل قرار میگیرد.
وی با اشاره به ثبت ۲۰ هزار گزارش و درخواست مردمی در سامانه «سو» و رسیدگی ۸۰ درصد از درخواستها در سال گذشته ادامه داد: این سامانه، نارضایتیهای مردم را به دستگاههای مربوطه ارجاع میدهد، اما ستاد بهصورت مستقیم در حل مشکلات دخالت نمیکند و تنها نقش نظارتی و پیگیری دارد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور در ادامه با اشاره به مداخله ستاد در مسائلی مانند قیمت خودرو، بیان کرد: برخی گروههای ذینفع مانع از رفع موانعی میشوند که میتواند به کاهش چشمگیر قیمتهای خودرو تا ۵۰ درصد منجر شود، این عوامل، تا حدی عملکرد و ماهیت اصلی فعالیتهای ستاد را تحت تأثیر قرار داده است ما گزارش دادهایم اما مافیا وجود ندارد و ما قدرت اجرایی برای موضوعات مختلف نداریم. در حوزه مسکن نیز گزارش دادیم که ساخت مسکن ویلایی علاوه بر اینکه تا ۳۰ درصد ارزانتر از مسکن آپارتمانی است در حوزه فرهنگی نیز مسکن ویلایی برخلاف مسکن آپارتمانی منجر به ترویج فرهنگ صله رحم و افزایش جمعیت است.
طاهری آکردی با تأکید بر اینکه حل بسیاری از مشکلات داخلی در گرو همبستگی ملی است، افزود: این ستاد در مواردی مانند بحران آب در یزد، مسائل هفتتپه خوزستان و کمآبی در بخشهایی از همدان نیز وارد عمل شده و پیگیر مطالبات مردمی در این زمینهها بوده است.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه به دلیل کماطلاعی مردم از اقدامات و ماهیت ستاد، برخی آن را بهعنوان یک نهاد مزاحم یا صرفاً فعال در حوزه عفاف و حجاب میشناسند. بخشی از این تصور نادرست به عملکرد و ضعفهای گذشته ما مربوط میشود.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور ادامه داد: از سوی دیگر، مسئولان دولتی نیز چندان از فعالیتهای ستاد استقبال نمیکنند، چرا که این نهاد، مطالبات مردم را به آنها گوشزد و پیگیری میکند. تنها دولتی که از ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور حمایت کرد شهید رئیسی بود، ما تلاش میکنیم با اطلاعرسانی دقیقتر، عملکرد واقعی ستاد را به مردم معرفی کنیم.
طاهریآکردی بیان کرد: ستاد امر به معروف و نهی از منکر در سال ۱۳۵۷ تأسیس اما از سال ۱۳۷۲ فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است.
وی گفت: هدف ما تبدیل این ستاد به نهادی پویا و مردمی است. مردم میتوانند ضعفهای ما را گزارش کنند تا عملکردمان را بهبود بخشیم.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور از تدوین سند جامع امر به معروف خبر داد و افزود: این سند که با مشارکت ۱۷ دستگاه عضو ستاد از جمله وزارتخانههای کشور، اطلاعات و فرهنگ تهیه شده، در حال پیگیری در مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
طاهریآکردی به برنامههای آموزشی این نهاد اشاره کرد و گفت: آموزشهای تخصصی برای آمران به معروف در حوزههای حقوقی، روانشناختی و الگوگیری از سیره اهل بیت (ع) برگزار میشود.
وی بیان کرد: مأموریت اصلی این ستاد، نظارت بر امور دینی جامعه است و اعتقاد داریم زمانی که مسائل دینی مطرح میشود، باید نگاههای حزبی، قومیتی و جناحی کنار گذاشته شود.