به گزارش خبرگزاری ایمنا، منطقه ۳ شهرداری یکی از مناطق اصلی شهر اصفهان با وسعت ۱۱۴۸ هکتار است که از شمال به میدان شهدا در مسیر خیابان مدرس تا میدان قدس - خیابان سروش تا میدان احمدآباد، از شرق به میدان احمدآباد تا میدان بزرگمهر، از جنوب به میدان بزرگمهر در مسیر رودخانه زایندهرود تا میدان انقلاب و از غرب به میدان انقلاب تا میدان شهدا محدود میشود.
این منطقه را ۱۴ محله، سرچشمه، سرتاوه، احمدآباد، جوباره، شهشهان، سنبلستان، نقشجهان، امامزاده اسماعیل، گلزار، قلعه تبره، چرخاب، خواجو، باغکاران و ملک تشکیل میدهد؛ در محله جویباره حدود ۱۹۰۰ یهودی ساکن هستند که ۱۴ کنیسه در جوباره و سه کنیسه خارج از جوباره در اختیار دارند، تعدادی از این کنیسهها در محله جوباره تاریخی و دیدنی است، در منطقه ۳ حدود ۲۳۰ مسجد و حسینیه قرار دارد که ۳۴ مسجد آن، مساجد تاریخی است، هفت مناره سلجوقی، ۱۵ امامزاده، ۱۳ حمام، پنج بقعه و آرامگاه، ۲۳ مدرسه قدیمی، ۲۸ سرا و تیمچه، شش کاروانسرا، دو کارخانه قدیمی و ۳۶ بازار وجود دارد که با مجموع خانههای تاریخی ۳۸۰ ابنیه تاریخی در این منطقه وجود دارد.
وجود بازار بزرگ اصفهان، وجود میدان امام (ره)، وجود اماکن تاریخی، تعداد زیاد خانههای ستارهدار در این منطقه (حدود ۷۰۰ باب خانه)، ۹۵ درصد از دفاتر علما و مراجع تقلید و ۸۵ درصد از حوزههای علمیه در این منطقه واقع شده است که از جمله مناطق منطقه بهشمار میرود، همچنین بیش از ۵۰ درصد از هیئتهای مذهبی شهر اصفهان، ۳۰ درصد از کل مساجد شهر اصفهان و بیشترین بافت فرسوده (۲۳ درصد) در این منطقه قرار دارد.
محله نقشجهان از مهمترین محلههای این منطقه است و روزانه افراد زیادی از سراسر جهان، کشور و استان از میدان امام خمینی (ره) بازدید میکنند. مادی نیاصرم، چشمه راهروان، چشمه مدرس و چشمه باقرخان در این منطقه وجود دارد و سرچشمه تمام چشمههای شهر در این منطقه است.
شبکه معابر این منطقه ۴۸.۳ کیلومتر بوده و مساحت معابر آن حدود ۶۶۹ هزار متر مربع است. زیرگذر میدان امام علی (ع) بهمساحت ۵۹ هزار و ۸۴۵ متر مربع یکی از اصلیترین زیرگذرهای شهر است، همچنین پارکینگهای این زیرگذر حدود ۵۸۲۰ خودرو ظرفیت دارد.
این منطقه بیشترین مساجد و هیئتهای مذهبی را دارد، همچنین حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد اماکن تاریخی شهر در این منطقه است که ظرفیتهای آن نهتنها در استان، بلکه در کشور حتی جهان مورد اقبال عموم قرار دارد؛ آنچه در ادامه میخوانید، حاصل گفتوگوی خبرنگار ایمنا با روحالله ابوطالبی، مدیر منطقه ۳ شهرداری اصفهان برای آگاهی هرچه بیشتر شهروندان از پروژههای عمرانی و توسعهای منطقه، ظرفیتها و چالشهای موجود، تلاشهای مدیریتی و پاسخ به نیاز شهروندان در سال جاری است.
ایمنا: حدود یک سال از فعالیت شما در منطقه ۳ شهرداری اصفهان بهعنوان مدیر این منطقه میگذرد؛ پیش از این در جایگاه مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان خدمترسانی میکردید؛ کار در کدام بخش بهتر بود؟
ابوطالبی: کار در اداره کل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری با کار در منطقه، دو مقوله جداگانه است و قابل قیاس نیست؛ مسئولیت در حوزه تخلفات شهری بهلحاظ اینکه گاهی برای اعمال قانون در تقابل با مردم قرار میگیریم، با چالشها و دشوارهایی همراه است و از سوی دیگر حجم کار و رویایی با شهروندان در منطقه ۳ بسیار بیشتر است.
با وجود تمام چالشهای موجود در منطقه ۳، فرصت خدمتگزاری به شهروندان را مغتنم میشمارم و معتقدم هر گرهای که از مشکلات شهر باز شود، هرچند با سختی و دشواری همراه باشد، شیرینی خشنودی مردم، این سختیها را آسان میسازد و انگیزه مضاعفی برای ادامه این مسیر فراهم میکند.
ایمنا: بازار بزرگ اصفهان، وجود میدان امام (ره) و اماکن تاریخی متعدد، حدود ۶۰۰ خانه ستارهدار در این منطقه، ۹۵ درصد از دفاتر علما و مراجع تقلید و ۸۵ درصد از حوزههای علمیه، بیش از ۵۰ درصد از هیئتهای مذهبی شهر اصفهان، ۳۰ درصد از کل مساجد شهر اصفهان و بیشترین بافت فرسوده (۲۳ درصد) در منطقه ۳ شهرداری قرار دارد؛ از سختیهای کار در این منطقه بگویید.
ابوطالبی: همانطور که اشاره کردید این منطقه تنها یک بخش از شهر نیست، بلکه قلب تپنده اصفهان، کانون تمدن و فرهنگ و مرکز ثقل رویدادهای مذهبی، تجاری و اداری است؛ حضور پرشور هیئتهای مذهبی، رونق بازارهای سنتی، استقرار ادارات دولتی و حجم بالای تردد شهروندان، منطقه ۳ را به یک مرکز پویا و زنده تبدیل کرده است.
این ویژگیها نیاز به تعامل نزدیک و مستمر با شهروندان را دوچندان میکند. از روزی که توفیق خدمت در این منطقه را پیدا کردم، برنامه ملاقات با مردم را به دو روز در هفته (روزهای دوشنبه و چهارشنبه) افزایش دادم، زیرا حجم کار بسیار زیاد و مطالبات شهروندان بسیار زیاد بود، علاوه بر این در تمام ساعات کاری آماده شنیدن صحبتها و مشکلات مردم و پاسخگویی به موارد مطرحشده آنها هستم.
منطقه ۳ نهتنها محل سکونت ۱۱۰ هزار نفر از شهروندان است، بلکه بهواسطه پویایی و مرکزیت خود، روزانه پذیرای ۵۰۰ هزار نفر از نقاط مختلف شهر است، این حضور چشمگیر، منطقه را به کانون فعالیتهای تجاری، تفریحی و خدماتی تبدیل کرده است.
منطقه ۳ با محدودیتهای جدی در حوزه توسعه شهری روبهرو است؛ ۸۰ درصد از مساحت منطقه را بافت تاریخی تشکیل میدهد که در عمل امکان صدور پروانه ساختمانی جدید بهدلیل نبود اراضی خالی وجود ندارد. مشکل دیگر، درهمتنیدگی بافت فرسوده و تاریخی است که مانع بهرهمندی شهروندان از مزایای بستههای تشویقی نوسازی میشود و برای رفع این مشکلات، نیازمند بررسی دقیق و ارائه راهکارهای ویژه و متناسب با شرایط خاص بافت تاریخی منطقه هستیم.
علاوهبر چالشهای بافتی، محدودیتهای کد ارتفاعی نیز مانع دیگری بر سر راه توسعه و سرمایهگذاری در منطقه ۳ محسوب میشود؛ در حال حاضر کد ارتفاعی غالب در این منطقه ۲ است که این امر جذابیت لازم را برای سرمایهگذاران بخش خصوصی کاهش داده و تأمین مالی پروژههای عمرانی و خدماتی در این منطقه را بسیار دشوار کرده است.
از اینرو نیازمند ارائه راهکارهای تشویقی بهمنظور جذب سرمایه و رونق اقتصادی در این منطقه هستیم.
ایمنا: میدان امام علی (ع) روزگاری قلب تپنده اقتصاد شهر و مرکز تعاملات فرهنگی و تجاری بوده است و باید با اقدامات عمرانی و فرهنگی رونق به این مکان بازگردد؛ برای باز شدن گره ۱۳ ساله میدان امام علی (ع) ناشی از توافق نکردن صاحبان مشاغل منطقه چه اقداماتی انجام دادهاید؟
ابوطالبی: بر این باورم که میدان امام علی (ع) همچنان ظرفیت تبدیلشدن به یک قطب اقتصادی و گردشگری در شهر را دارد و بهعنوان مرکزی برای برگزاری رویدادهای فرهنگی مکانی درخور است.
بسیاری از اقدامات عمرانی در این حوزه پیشتر انجام شده است و هماکنون به سبب گذر زمان نیاز به بازسازی و مرمت دارد که طی چند ماه اخیر این مهم در دستور کار منطقه ۳ قرار گرفته است.
برگزاری رخدادهای فرهنگی در میدان از یکسو و از سوی دیگر ایجاد بازارچههای فرهنگی در میدان خود گواه از توجه مردم به میدان است؛ این توجه را باید پاسداشت و ادامه با توجه به نگاه و درخواست مردم در این مسیر حرکت کنیم.
عرصه موجود در میدان امام علی (ع) از زاویه و نگاه شهروندی سخت و بدون طراوت بود، از اینرو اغذیهفروشیهای واقع در میدان با ایجاد فضایی موقت مقابل مغازههای خود بهنوعی روحی را به میدان بخشیدهاند و از سوی دیگر در مبلمان شهری میدان امام علی (ع) نیز بازنگری کردهایم.
از دیگر موضوعات قابل توجه در این میدان، تابش آفتاب و نبود سایه در عرصه بود که با برنامهریزیهای انجام شده برای ایجاد چترهای بازشونده در میدان اقدام خواهیم کرد.
آبنماهای واقع در میدان نیز سالها است که از کار افتاده که هماکنون بازسازی و مرمت آن در دستور کار قرار گرفته است و در آینده نزدیک راهاندازی میشود؛ بیشک این مجموعه اقدامات نشاط اجتماعی مضاعفی را به میدان خواهد داد.
بعضی گذرهای واقع در میدان امام علی (ع) رونق لازم را ندارد و باید به آن توجه شود، بهطور مثال در گذر a۶ هماکنون یک بافت راکد در حوزه کسبوکار است که با اقدامات انجام شده بهزودی شاهد یک فضای پرنشاط در این قسمت خواهیم بود.
در رابطه با بازار غاز نیز برنامههای راهاندازی مغازههای موجود در این بازار انجام شده است، البته برای رونق هرچه بیشتر این میدان تکمیل پروژههای آن را مورد توجه قرار دادیم، بهطوری که مشکلات میراثی گذر کمرزرین را رفع کردیم و آن را تا یک ماه آینده تکمیل خواهیم کرد؛ بهنظر میرسد سال ۱۴۰۴ پویایی خاصی به این میدان بازگردد.
ایمنا: ۷۹ درصد منطقه ۳ را بافت تاریخی و محدوده بافت تاریخی تشکیل میدهد و بیشتر این بافت بهدلیل مشکلات موجود در مسیر نوسازی، خالی از سکنه یا محل امن زندگی حاشیهنشینان شده است؛ برای حفظ و احیای این بافتها چه باید کرد؟
ابوطالبی: طی یک سال گذشته سلسله جلساتی با اداره کل میراث فرهنگی برگزار کردیم، زیرا بیشتر گرههایی که در این زمینه ایجاد میشود، مربوط به مباحث میراثی است، چراکه در این منطقه حدود ۶۰۰ خانه ستارهدار وجود دارد و هیچ اقدامی نمیتوانیم برای مرمت یا احیا و بازسازی آنها انجام دهیم.
خانههای واقع در بافت تاریخی منطقه ۳ که بدون ارزش ثبتی (غیرستارهدار) هستند، بهدلیل محدودیتهای کد ارتفاعی و دسترسی نداشتن مناسب، خالی از سکنه میشوند، این خانهها به دلیل رغبت نداشتن مالکان به احیا، بهتدریج به نقاط بیدفاع شهری تبدیل شده است و بستری برای آسیبهای اجتماعی و ناامنی فراهم میکنند.
پیامد این وضعیت، پدیدهای ناخوشایند است: حاشیهنشینی که بهطور معمول در حاشیه شهرها مشاهده میشود، به قلب منطقه ۳ نفوذ کرده است و خانههای خالی به انبار کالا تبدیل میشوند، بدون آنکه کسبه مجوز لازم را دریافت کرده باشند، این تغییر کاربری غیرقانونی، تهدیدی برای هویت بافت تاریخی و کیفیت زندگی شهروندان محسوب میشود.
برای رسیدگی و ساماندهی بافت تاریخی در منطقه ۳ مسئولیتی با عنوان «واحد بافت تاریخی» در نظر گرفتیم که بهطور مستقیم با اداره میراث فرهنگی در ارتباط هستند و در بعضی موارد ورود کردند.
برای احیای این بافت پروژههایی از جمله اجرای سنگفرش و احیای دیوارههایی که زیبنده نبود، در محوطه بازار اجرا، بودجه و پروژهها در منطقه ۳ تعریف و توسط میراث فرهنگی و سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان اجرا میشود.
در بعضی موارد همچون خانههای بومگردی بهصورت مشارکتی با اشخاص همکاری شد که در جذب توریست مؤثر بود.
«گذر امام جمعه» بافتی بود که ظاهر مناسبی نداشت، اما در حال حاضر با اقدامات صورت گرفته به مسیر مناسبی برای گردشگران تبدیل شده است.
در گذر هارونیه، دردشت و بازار اصفهان در زمینه بدنهسازیها و احیای سقفها اقدامات خوبی انجام شده است که امیدواریم با توجه به نظر ویژه شهردار و کمیسیون بافت تاریخی شورای اسلامی شهر بتوانیم تحول خوبی را در بافت تاریخی ایجاد کنیم.
احیای بافت تاریخی منطقه ۳ نیازمند عزم جدی و همکاری تنگاتنگ تمام نهادهای مربوط از جمله میراث فرهنگی، شهرداری و سایر متولیان این حوزه است، تخصیص بودجه مناسب و هماهنگی بین دستگاهها، شرط لازم برای اجرای طرحهای موفق در این بافت ارزشمند است، در غیر این صورت و با تکیه صرف بر توان شهرداری، احیای بافت تاریخی به فرایندی زمانبر و با افق زمانی حداقل پانزدهساله تبدیل خواهد شد.
ایمنا: برای رفع مشکلات ایمنی و سد معبر بازار اصفهان اقدامات خوبی انجام شد، اما همچنان در دل بافت تاریخی پیرامون میدان امام (ره) شاهد فعالیت کارگاههای طلاسازی هستیم که با توجه به نوع فعالیت و استفاده از مواد قابل اشتعال و اسیدی خطرهای زیادی در کمین این بافت است؛ چه باید کرد؟
ابوطالبی: در بازار اصفهان دو معضل عمده سد معبر و تردد موتورسیکلتسواران وجود داشت؛ ورود موتورسیکلت به بازار بزرگ اصفهان موجب نارضایتی کسبه و شهروندان و آسیبهای جدی به رونق گردشگری به این نقطه مهم از شهر اصفهان شده بود، آنچنان که تعداد زیادی از پیامهای مردم در سامانه ۱۳۷ در رابطه با شکایت از ورود موتور به بازار بود، رویارویی روزانه با صحنه پارک صدها موتورسیکلت در جای جای میدان تاریخی امام خمینی (ره) بهویژه مقابل بازار قیصریه و تردد در بازارهای پررفتوآمد به چالشی جدی برای مدیریت شهری تبدیل شده بود.
با تشکیل جلسات متعدد و همراستا شدن تمام دستگاهها و نهادها از جمله هیئت امنای بازار، دستگاه قضائی، انتظامی و کسبه این مهم انجام شد؛ زمانی که پارکینگهای موتور سیکلت در اطراف بازار راهاندازی شد و حجم موتور در آنها را مشاهده کردیم، متوجه شدیم روزانه حدود ۳۰۰۰ موتورسوار در بازار اصفهان تردد میکردهاند.
این معضل که به مرحله بحرانی رسیده بود با تلاش تمام بازاریان و کسبه و دستگاههای اجرایی با محوریت شهرداری منطقه ۳ به سرانجام رسید و هماکنون آرامش و امنیت در سراها، تیمچهها و دالانهای بازار برقرار شده است، بازخوردهای بسیار مثبتی از سوی شهروندان و کسبه در این مدت به سامانه ۱۳۷ اعلام شده که حاکی از موفقیت اجرای این طرح است.
بهمنظور ساماندهی معابر عمومی و رفع سد معبر در بازار طرحی تحت عنوان «تسهیل عبور و مرور و ارتقای ایمنی در سطح بازار» مطرح شد تا امکان تردد خودروهای امدادی در بازار فراهم شود؛ به این منظور خطکشیهایی انجام شد تا ابتدا مغازهها در حریم قرار گیرد و به مرور خطها جمعآوری شود.
پیش از عید نوردز وعده دادیم سد معبر بازار جمع شود، اما بهدلیل شرایط بازار و اوضاع اقتصادی شب عید، تصمیم گرفته شد با کسبه مدارا شود؛ در حال حاضر حدود ۸۰ درصد کسبه بازار پشت خطکشی انجام شده فعالیت میکنند و تلاش میکنیم تا ۲۰ درصد باقیمانده تا پایان اردیبهشت سال جاری به پایان برسانیم.
برای مشاغل مزاحم بافت پیرامونی میدان امام (ره) که بیشتر آنها کارگاههای طلاسازی هستند، در دورهای که در جایگاه ریاست اداره کل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری قرار داشتم، رأی بند ۲۰ قانون شهرداری و تعطیلی واحدها را دریافت کردیم، اما دستگاه نظارتی متولی با توجه به اجرایی نشدن شهرک طلا و مباحث امنیتی، مجوز نهایی اجرای این بند قانونی را نداد.
در مجموع حدود ۳۰۰ کارگاه طلاسازی در منطقه ۳ وجود دارد که باید در شهرک طلا ساماندهی شوند.
در این رابطه مذاکرات نهایی با اتحادیه، فرمانداری و شرکت شهرکها انجام شده و قرار است هزینههای احداث شهرک طلا توسط سرمایهگذار انجام شود.
ایمنا: از ۱۶ ایستگاه خط دو متروی این کلانشهر، پنج ایستگاه از منطقه ۳ عبور میکند که ظرفیت خوب و محرک توسعه برای منطقه بهشمار میرود؛ برای آزادسازی این ایستگاهها چقدر هزینه شده است؟
ابوطالبی: بیشترین تعداد ایستگاههای خط دو متروی اصفهان در منطقه ۳ قرار دارد و هزینههای سنگینی برای آزادسازی بهویژه در ایستگاه آمادگاه محدوده چهارراه فلسطین پرداخت شده است؛ بهطوری که از سال ۱۴۰۱ تا کنون حدود ۱۰۰ میلیارد تومان برای آزادسازی این ایستگاهها هزینه شده است.
ایستگاه متروی امام علی (ع) با چالشی بزرگ به نام آلودگیهای کارگاهی در زیرگذر میدان روبهرو بود که بر کیفیت هوای این ناحیه تأثیر منفی گذاشته بود و شهروندان، رفع این آلودگیها را بهعنوان یکی از مطالبات جدی خود مطرح کردند، در این راستا شورای عالی میدان امام علی (ع) تشکیل و با پیگیریهای مداوم برای نصب دستگاههای تهویه مناسب اقداماتی صورت گرفت.
هماکنون این دستگاهها توسط سازمان قطار شهری در حال نصب است و انتظار میرود که بهزودی شرایط هوای زیرگذر بهبود پیدا کند و فضایی سالمتر برای شهروندان فراهم شود.
ایمنا: به پروژههای سرمایهگذاری و ظرفیتهایی که در این راستا برای جذب سرمایهگذاران وجود دارد، اشاره کنید.
ابوطالبی: پروژه پارکینگ مکانیزه میدان شهدا، با توجه به قرارگیری میدان شهدا در هسته مرکزی شهر و بهصورت مشترک بین چهار منطقه شهرداری یعنی مناطق یک، ۷، ۳ و ۸ و نیاز به پارکینگ در این محدوده داشت، طرح اجرای پارکینگ تمام مکانیزه با ظرفیت بالغ بر ۳۵۰ خودرو در ضلع شرقی این میدان توسط منطقه ۳ تهیه شده است که منجر به عقد قرارداد مشارکت و سرمایهگذاری شد.
قرارداد احداث این پارکینگ تمام مکانیزه با یک شرکت دانشبنیان داخلی به ارزش بالغبر ۸۰۰ میلیارد تومان بسته شده است و در حال حاضر در مرحله تجهیز کارگاه قرار دارد و مدت زمان تکمیل پروژه نزدیک به یک سال است.
سال ۱۴۰۳ نیز مبلغ ۱۸ میلیارد تومان برای تکمیل آزادسازی عرصه این پروژه پرداخت شده است؛ عرصه کل ۲۲۶۰ متر مربع، زمین پارکینگ ۱۵۵۰ متر مربع، زمین تجاری ۷۵۰ متر مربع و زیربنای تجاری و اداری در سه طبقه ۲۱۰۰ متر مربع است.
بازار طلا و جواهر خورشید در زمینی به مساحت ۸۵۰۰ متر مربع در محدوده میدان امام علی (ع) و با زیربنای ۳۲ هزار متر مربع اجرا شده است؛ این بازار که بهعنوان اولین و بزرگترین بازار تخصصی طلا و جواهر کشور با مشارکت بخش خصوصی ایجاد شده، هماکنون عملیات اجرایی آن پایان یافته است و بهزودی به بهرهبرداری میرسد.
این پروژه دارای دو طبقه پارکینگ عمومی با ظرفیت ۴۴۰ خودرو و دو طبقه تجاری با تعداد ۳۲۴ واحد تجاری است، سهم شهرداری در این پروژه عظیم ۷۶ درصد و سهم سرمایهگذار ۲۳ درصد است.
در این پروژه از آخرین تکنولوژیها و مصالح روز استفاده شده و از نظر مسائل ایمنی با توجه به استقرار صنف طلا و جواهر تدابیر ویژهای به کار گرفته شده است.
زمینی به وسعت ۹۳۲ متر مربع در خیابان چهارباغ روبهروی ورزشگاه تختی قرار گرفته و طرح تجاری اداری و مسکونی برای این زمین آماده شده است که پس از انجام مقدمات مراحل فراخوان و جذب سرمایهگذار برای این پروژه انجام خواهد شد.
پروژه مسکونی تجاری خیابان مدرس از دیگر پروژههای مشارکتی منطقه ۳ بهشمار میرود؛ این پروژه که هماکنون مراحل تکمیلی خود را میگذراند، در زمینی به مساحت ۱۴۰۰ متر مربع در هفت طبقه (دو طبقه زیرزمین، همکف و چهار طبقه روی همکف) ساخته شده است و دارای هفت واحد تجاری و ۲۷ واحد مسکونی است.
پروژه طبقه زیرین میدان امام علی (ع) در زمینی بهوسعت ۱۸۰۰ متر مربع در طبقه زیرین میدان بهصورت سفتکاری احداث شده است و در حال حاضر با طرح تکمیل بهمنظور ایجاد یک مرکز تجاری در مرحله فراخوان قرار دارد.
طرح مشارکتی احداث پارکینگ بیمارستان امین با توجه به کثرت مراجعات و ترافیک در خیابانهای اطراف بیمارستان امین و درخواست این بیمارستان مبنی بر احداث پارکینگ توسط منطقه ۳، طرحی مدرن حاوی پارکینگ، بخش اورژانس و بخش درمانهای پا را کلینیک آماده شده است و در جلسات با مدیریت این بیمارستان طرح اصلاح شده است و در صورت تأیید شرایط توسط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان طرح اجرا خواهد شد.
طرح مشارکتی احداث پارکینگ بیمارستان خورشید (حضرت علی اصغر (ع)) از دیگر موارد است؛ با توجه به اینکه این بیمارستان بدون امکانات مناسب برای پارک خودروی پزشکان و کادر درمان و نیز مراجعهکنندگان و خانواده ایشان است، طی درخواستی از این منطقه برای ایجاد پارکینگ پیگیری شده است.
با توجه به رویکرد منطقه طرحی بهصورت مشارکتی آماده شد که شامل حدود ۲۵۰ پارکینگ مکانیزه و برای جبران هزینههای طرح دارای واحدهای تجاری است که در صورت تأیید دانشگاه علوم پزشکی اجرا خواهد شد.
درباره طرح احداث پارکینگ در قسمت غربی میدان امام علی (ع) ابتدای خیابان عبدالرزاق باید اشاره کنم کل مساحت این عرصه ۵۸۰۰ متر مربع است که ۳۶۰۰ متر مربع آن به تملک شهرداری منطقه درآمده و ۱۲۰۰ متر مربع نیز تملک نشده است.
طرح آماده شده برای این مکان شامل سه طبقه پارکینگ زیرسطحی و دو طبقه تجاری است که با توجه به مکان واقع شدن زمین این پروژه پاسخگوی نیازهای شهروندان و ساکنان آن در زمینه کمبود پارکینگ در محدوده امام علی (ع) و خیابان عبدالرزاق خواهد بود، این پروژه بهدلیل مشکلات با سازمان میراث فرهنگی هنوز اجرایی نشده و در حال پیگیری برای رفع اشکالات و موانع با اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان است.
دیگر پروژه مشارکتی منطقه، پروژه فرهنگی تفریحی بام سرای هشتبهشت است؛ این مجموعه بهصورت قرارداد BOLT (بهسازی، بهرهبرداری و اجاره) در قسمت فوقانی بدنه شرقی چهارباغ عباسی در حال انجام است که سرمایهگذار پس از ایجاد مرکز فرهنگی رفاهی در مکان مذکور نسبت به بهرهبرداری و پرداخت اجاره به شهرداری اقدام خواهد کرد؛ این پروژه در مرحله احداث و ایجاد مرکز فرهنگی است.
ایمنا: به بودجه و اعتبارات منطقه اشاره کنید.
ابوطالبی: سال گذشته بودجه منطقه ۳ با اصلاح آن ۹۱۰ میلیارد تومان بود که پس از ۱۰ سال بودجه این منطقه بهطور کامل محقق شد.
در سال جدید عدد بودجه به حدود ۱,۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است که شامل احیای بافت تاریخی، پروژههای عمرانی، ایستگاههای مترو و بودجههای جاری میشود.
ایمنا: وضعیت فضای سبز منطقه چگونه است و برای تأمین آب مورد نیاز آنچه تدابیری اندیشیدهاید؟
ابوطالبی: مساحت فضای سبز این منطقه ۶۹۳ هزار و ۴۳۸ متر مربع است؛ با توجه به قرار گرفتن منطقه ۳ در مرکز شهر هیچگونه اقدامی برای خط انتقال پساب به منطقه صورت نگرفته است.
خط کلکتور منطقه از خیابان مدرس به خیابانهای مجلسی، هاتف، نشاط و چهارباغ خواجو تا میدان بزرگمهر با لولهای به قطر ۲۵۰ میلیمتر انجام شده که ابتدا و انتهای خط دو منبع با ظرفیت ۲۰۰ و ۵۰۰ متر مکعب در نظر گرفته شده است.
ایمنا: مهمترین اقدام و دستاورد فعالیت دوازدهماهه شما در منطقه ۳ شهرداری اصفهان چه بوده است؟
ابوطالبی: مهمترین دستاوردی که میتوانم به آن اشاره کنم، آرامش و آسایش مردم در بازار تاریخی اصفهان بهواسطه اجرای طرحهای ویژه است.
حتی کسبهای که در حال حاضر مجبور هستند بدون موتورسیکلت وارد بازار شوند، به این مورد اذعان دارند که آرامش در این مکان حاکم شده است، همچنین همدل کردن تمام هیئتهای مذهبی در منطقه ۳ و انجام اقدامات بهصورت مشارکتی از جمله دستاوردها بهشمار میرود.