امیرحسین شریعتی امروز _شنبه ششم اردیبهشت- در حاشیه نشست شهرداران شبکه شهرهای خلاق یونسکو در ایران که در شهر سنندج برگزار شد، در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در کردستان، اظهار کرد: با توجه به جایگاه اصفهان به عنوان شهر جهانی صنایع دستی یونسکو از سال ۲۰۱۵، اقدامات گستردهای در راستای توسعه این حوزه صورت گرفته است.
وی افزود: در طول این سالها، بیش از ۳۰ جلد کتاب در زمینه شهر خلاق منتشر شده و تعداد قابل توجهی مهر اصالت یونسکو نیز به هنرمندان اعطا شده است.
رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان ادامه داد: همچنین هنرمندان اصفهانی موفق به کسب نشانهای بینالمللی شده و چهار رشته صنایع دستی شاخص شهر شامل قلمزنی، مینا، کاشی هفت رنگ و عبابافی به ثبت جهانی رسیدهاند و علاوه بر این، حدود ۲۰ رشته دیگر نیز به عنوان میراث ملی جغرافیایی اصفهان به ثبت رسیده است.
شریعتی اضافه کرد: به منظور انتقال تجربه از نسل قدیم به نسل جدید، جشنواره صنایع دستی خلاق دانشآموزی در اصفهان برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: از ۱۹۶ رشته صنایع دستی موجود در استان اصفهان، ۹۶ رشته در شهر اصفهان وجود دارد و استان اصفهان پس از هند، دومین رتبه را در جهان از نظر تنوع صنایع دستی دارا است.
رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان اضافه کرد: در راستای معرفی و ترویج صنایع دستی، "گذر صنایع دستی" در حد فاصل پارک شهید رجایی تا چهارباغ در حال بهرهبرداری است و همچنین برنامههای متعدد و متنوعی برای حمایت از این حوزه در سطح شهر اصفهان در حال اجرا بوده که از جمله مهمترین آنها میتوان به برگزاری سومین دوره جشنواره صنایع دستی خلاق دانشآموزی، جشنواره "سلام بینهایت" با هدف پیوند نقاشی کودکان اوتیسمی با هنرمندان، جشنواره هنر خلاق ویژه دانشجویان صنعتی و برگزاری ۳۰ رویداد ترویجی صنایع دستی در طول سال اشاره کرد که پیشبینی میشود دو مورد از این رویدادها بینالمللی باشند.
شریعتی تصریح کرد: گذر صنایع دستی به عنوان یک محور تخصصی در حال توسعه است و در کنار آن، ارزیابی و ممیزیهای مستمری توسط اداره کل میراث فرهنگی استان انجام میگیرد تا سطح معرفی صنایع دستی در نقاط مختلف شهر اصفهان ارتقا یابد.
وی اضافه کرد: همکاری و مشارکت مردمی و دستگاههای فرهنگی در پیشبرد اهداف شهر خلاق از اهمیت بسزایی برخوردار است که در این راستا، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، اداره کل میراث فرهنگی، اتحادیه اصناف و شهرداری اصفهان نقش مؤثری را ایفا میکنند.
رئیس اداره خلاقیت و نوآوری شهرداری اصفهان گفت: با تشکیل اتاق فکر شهر خلاق و دبیرخانه مشترک شهر جهانی و خلاق صنایع دستی، برنامهریزی و هماهنگی رویدادها به صورت منسجم در حال انجام است.
شریعتی خاطرنشان کرد: شهر اصفهان همواره با صنایع دستی و هنرمندان خود شناخته شده و مردم این شهر سالها است که با این هنر _ صنعت درگیر و همراه بودهاند.