به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، مهدی جمالی نژاد امروز _چهارشنبه دهم اردیبهشت_ در دومین همایش ملی صنعت سنگ دانشگاه آزاد شهرستان خمینیشهر اظهار کرد: بسیاری از معادن خوب کشور در استان اصفهان واقع شده است و ما یکی از استانهای پر آوازه در این حوزه هستیم و نیاز است کمیته ویژهای را در این خصوص در استانداری تشکیل دهیم و اصفهان را به قطب سنگ خاورمیانه تبدیل کنیم.
وی افزود: صنعت سنگ میتواند در سالی که مزین به نام سرمایهگذاری برای تولید است، نوید بخش و تحولی در حوزه درآمد برای استان اصفهان باشد.
استاندار اصفهان با گرامیداشت نام مرحوم ابوالقاسم سرتیپی بزرگ مرد سنگ ایران برخی از آمار جمع آوری شده توسط آن مرحوم را عنوان کرد و گفت: با مطالعه این آمار متوجه ارزش ایران و خاک آن میشویم.
جمالی نژاد تصریح کرد: کشور ایران با هشت میلیارد تن ذخیره سنگ نزدیک به یک چهارم میزان ذخایر سنگ جهان و از لحاظ تنوع رنگ رتبه نخست را دارد و با سنگهایی مانند تراورتن قرمز و زرد آذرشهر در جهان بینظیر هستند.
وی افزود: ایران بعد از کشورهای چین، ترکیه، ایتالیا و هند دارای رتبه چهارم و پنجم فرآوری سنگ در دنیا است و همچنین از دو هزار و ۵۰۰ پروانه بهرهبرداری معدن در سراسر کشور، هزار و ۲۰۰ واحد فعال وجود دارد.
استاندار اصفهان ادامه داد: تعداد ۶ هزار واحد سنگبری در سراسر کشور داریم که تعداد ۳ هزار و ۵۰ معدن فعال آن در سطح استان اصفهان مستقر است و حدود ۷۰۰ معدندار اصفهانی در سطح کشور فعال بوده و ۲ هزار و ۸۴۵ واحد ۴۸ درصد آنها در اصفهان مستقر هستند و سهم اصفهان ۷۰ درصد از سنگ فرآوری شده کشور است.
جمالی نژاد با اشاره به وجود بیشترین تمرکز واحدهای سنگ بری در شهرک صنعتی محمود آباد با ۸۹۰ واحد، افزود: استان اصفهان به گواه تاریخ با قدمت بیش از ۷۰۰ سال در صنعت سنگ دارد که این خطه یکی از مهمترین و قدیمی ترین استانهای کشوراست.
وی خاطرنشان کرد: تمامی آثار معاصر از کاخ ممر میدان آزادی تهران، میدان ارگ تهران و حرم امام رضا (ع) تا آثار جهانی مثل سنگهای پروژههایی مانند ساختمان سازمان ملل، کاخ کرملین و صدها پروژههای بین المللی از آثار و هنر صنعتگران این استان و این شهرستان است و ماشین سازان اصفهان نیز حیرت صاحبان صنایعی همچون ایتالیا، چین، ترکیه و اسپانیا را برانگیخته است.
استاندار اصفهان گفت: در حال حاضر کشورهای همسایه مانند عربستان، قطر، امارات، عراق، عمان، سوریه، ازبکستان، روسیه و ترکمنستان با بیش از یک میلیارد جمعیت از واردکنندگان سنگ در دنیا هستند و هیچکدام از آنها دارای صنعت سنگ و منابع سنگی نیستند و بهترین فرصت استفاده در یک برنامه چهار ساله میتواند کشور ما را تبدیل به یک ظرفیت عظیم کند.