سه شنبه، 16 اردیبهشت 1404
ایده خبر » ورزشی » افزایش چشمگیر مبادلات تجاری ایران با آفریقا

افزایش چشمگیر مبادلات تجاری ایران با آفریقا

کد خبر: 19945

معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه با اشاره به سیاست همسایگی، تمرکز بر روابط با شرق و آفریقا و تلاش برای غلبه بر چالش‌هایی مانند کمبود خطوط هوایی و کشتیرانی، از افزایش چشمگیر مبادلات تجاری ایران با آفریقا از کمتر از ۵۰۰ میلیون دلار به حدود دو میلیارد دلار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، وحید جلال‌زاده امروز _شنبه سیزدهم اردیبهشت_ در جلسه شورای اداری استان، ضمن تبریک دهه کرامت، گزارشی از عملکرد شش‌ماهه‌ی وزارت امور خارجه ارائه داد و با تاکید بر لزوم پایبندی به مأموریت‌های قانونی، منویات مقام معظم رهبری و دستورات رئیس‌جمهور، اظهار کرد: عملکرد صحیح وزارت خارجه، موجب تحقق نقش کلیدی این وزارتخانه در سیاست خارجی کشور خواهد شد.

وی وزارت خارجه را موتور محرکه و پیشران سایر ارکان دولت خواند و افزود: این وزارتخانه به عنوان پیشانی جمهوری اسلامی در عرصه‌ی بین‌الملل، در حوزه‌های مهمی مانند جذب سرمایه‌گذاری خارجی و حمایت از ایرانیان خارج از کشور نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا می‌کند.

معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه با اشاره به تاکید رهبر انقلاب بر نقش‌آفرینی ایران در نظم جدید جهانی، بر لزوم شناخت دقیق این نظم برای حضور فعال ایران در عرصه بین الملل تاکید کرد و ضمن اشاره به وظایف ذاتی وزارت امور خارجه، از برنامه‌های بلندمدت وزیر امور خارجه برای تحقق اهداف سیاست خارجی ایران خبر داد.

جلال‌زاده با اشاره به سیاست همسایگی، تمرکز بر روابط با شرق و آفریقا و تلاش برای غلبه بر چالش‌هایی مانند کمبود خطوط هوایی و کشتیرانی، از افزایش چشمگیر مبادلات تجاری ایران با آفریقا از کمتر از ۵۰۰ میلیون دلار به حدود دو میلیارد دلار خبر داد و استان فارس را به عنوان استان معین در حوزه آفریقا معرفی کرد.

وی با تصریح بر اینکه این دولت تصمیم دارد که به همه نقاط دنیا به چشم تأمین منافع ملی نگاه کند، گفت: خوشبختانه با اکثر کشورهای دنیا ارتباط خوبی داریم.

معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه همچنین با بیان اینکه درگیر پروژه مذاکرات غیرمستقیم جمهوری اسلامی با آمریکا هستیم، گفت: در ابتدا آمریکا خواستار مذاکره مستقیم، ارباب رعیتی و قلدر مابانه بود و در نهایت نظام با مذاکره غیرمستقیم در محلی که خود انتخاب می‌کند، موافقت کرد.

جلال‌زاده با تاکید بر این نکته که جمهوری اسلامی ایران در هیچ دوره‌ای میز مذاکره را ترک نکرده، عنوان کرد: به دلیل تعارض منافع کشورهای اروپایی با جمهوری اسلامی ایران، عمان را انتخاب کردیم، چرا که به گفته رهبری این کشور امین جمهوری اسلامی است.

وی اضافه کرد: طرف مقابل نه تجربه مذاکره و نه انسجام دارد و وقتی متن ما را دید در دور اول مذاکره واکنش خاصی نشان نداد.

معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه تاکید کرد: این وزارتخانه تلاش کرده که مذاکره را موضوع نخست کشور قرار ندهد، چرا که مسئولیت‌های مختلفی داریم که در دست انجام است. در دوم مذاکرات هم مباحث ملموس‌تر پیش رفت و اعلام کردیم که اگر دغدغه آمریکا تنها سلاح است، باید بگوییم که جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده است.

جلال‌زاده ادامه داد: این پرونده برای اولین بار از ذیل امور وزارت خارجه آمریکا خارج شده و این عدم انسجام کار دستشان داده است.

وی مجدداً تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران از توانمندی هسته‌ای و دفاعی خود عقب نشینی نمی‌کند.

معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه در بخش پایانی سخنانش از برگزاری نخستین اجلاسیه دیپلماسی اقتصادی استانی به میزبانی کلان‌شهر شیراز در خردادماه خبر داد و گفت: موضوع دیپلماسی اقتصادی در استان‌ها جدی گرفته نشده، از طرفی وزارت خارجه در دوره‌های قبل هم توجهی به این موضوع نکرده بود.

جلال‌زاده عنوان کرد: سفرای بعضی کشورها به استان فارس برای حضور در این اجلاسیه دعوت شده‌اند. سفرای کشورها به ندرت در استان‌ها حضور پیدا می‌کنند، در حالی که سفیری موفق است که از ظرفیت‌های ملی و استان‌های هم مرز آشنا باشد.

وی تصریح کرد: قصد داریم ظرفیت‌های داخلی را به دیپلماسی اقتصادی گره بزنیم و اگر این مهم اجرایی شود، منشأ اثر خواهد بود.

معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه یادآور شد: دفتر وزارت خارجه در شیراز نخستین دفتری است که در استان‌های کشور تأسیس شد که ظرفیت‌های بین‌المللی فارس دلیل این مهم بوده است.

جلال‌زاده همچنین خطاب به استاندار فارس و مدیران این استان، تصریح کرد: دفتر وزارت خارجه در شیراز را دربیایید و از ظرفیت‌هایی که موجب تأثیرگذاری اقتصادی می‌شود، استفاده کنید.

منبع: imna-863003

دسته بندی: ورزشی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید