محمدعلی ایزدخواستی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: پروژه خیابان ابوذر رهنان با رویکردی نوین و نگاه به میراث و گردشگری شهری، طی دو سال اخیر طراحی و اجرا شده است و هماکنون بهعنوان یک نمونه موفق در بازآفرینی شهری شناخته میشود.
وی درباره آغاز و روند اجرای پروژه خیابان ابوذر رهنان افزود: این پروژه را دو سال پیش طراحی کردیم و سال گذشته توسط سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان و منطقه ۱۱ شهرداری اصفهان به مرحله اجرا رساندیم.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان تاکید کرد: خیابان ابوذر در مجاورت بافت تاریخی ارزشمند رهنان قرار گرفته که شامل بازار، حمام، مسجد و سایر عناصر تاریخی منطقه است؛ این خیابان بهعنوان یکی از شریانهای اقتصادی اصلی رهنان با مشکلات متعددی روبهرو بود که مهمترین آن، محدودیت عرض پیادهروها و پاسخگو نبودن به حجم بالای عابران پیاده بهویژه در ساعات پررفتوآمد بود.
ایزدخواستی با اشاره به مشکلات ترافیکی و ظرفیتهای بالقوه خیابان ابوذر گفت: علاوهبر محدودیت در تردد عابران پیاده، این محور شهری در ساعات مختلف روز دچار اختلال ترافیکی میشد و از چرخه بهرهوری خارج میشد.
وی ادامه داد: موقعیت مکانی خاص این خیابان در مجاورت بافت تاریخی، فرصتی بینظیر برای تبدیل آن به یک مسیر تفرجی و گردشگری فراهم میکرد؛ بهنوعی به آن نگاه شد بهعنوان خیابانی همچون چهارباغ، یعنی فضایی که محلی برای رفتوآمد و خرید باشد و امکان گردش و قدمزدن شهروندان را فراهم کند.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان با اشاره به راههای بهکار گرفته شده خاطرنشان کرد: امکان حذف کامل تردد خودروها در این خیابان وجود نداشت، بنابراین تصمیم گرفتیم عرض گذر خودرویی را کاهش دهیم و آن را به خیابانی یکطرفه با عرض کنترلشده تبدیل کنیم، همچنین فضای باقیمانده به پیادهروها اختصاص یافت.
ایزدخواستی گفت: طراحی بهگونهای انجام شد که باغچههایی در کناره خیابان ایجاد شد، مسیرهای کندرو و تندرو برای عابران پیشبینی شد، پیادهروی کنار مغازهها بهعنوان مسیر کندتر و پیادهروی سمت فضای سبز بهعنوان مسیر تندتر طراحی شد تا فضای شهری کارآمد بوده و پاسخگوی نیازهای مختلف کاربران باشد.
وی درباره جزئیات بیشتر این پروژه تصریح کرد: با اجرای این طرح، خیابان ابوذر که پیشتر تنها دو پیادهرو داشت، هماکنون به خیابانی با چهار مسیر پیادهروی متفاوت تبدیل شده است؛ کفسازی با سنگفرش مناسب، نصب پایه چراغهای روشنایی جدید و ایجاد میدانگاهی در میانه خیابان که بهصورت ذاتی رویدادی طراحی شده، این مسیر را به یک گذر تفرجی بدل کرده است؛ بهطوریکه افراد میتوانند از یک سر خیابان وارد شوند و در پایان مسیر به بناهای تاریخی برسند.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان تصریح کرد: این فضا میتواند ضمن قدمزدن، گردشگران را به سمت محوطههای تاریخی هدایت کند و آنها را با اهمیت بافت تاریخی منطقه آشنا سازد.
ایزدخواستی با اشاره به ضرورت انتخاب این منطقه خاص برای اجرای پروژه گفت: سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان، مناطقی را برای پروژههای مداخله انتخاب میکند که از لحاظ تاریخی، فرهنگی و بافتی دارای اهمیت باشند و خیابان ابوذر نیز در منطقه یک شهر اصفهان قرار دارد و بهدلیل موقعیت تجاری آن بهویژه در زمینه فروش محصولات چوبی، از نقاط پرمراجعه برای شهروندان سراسر اصفهان بهشمار میآید، همچنین مردم بومی رهنان نیز به فضاهای شهری مناسب نیاز دارند. طبیعت و زیستبوم این منطقه نیز ظرفیت خوبی برای توسعه چنین فضاهایی ایجاد کرده بود.
وی با تاکید بر ظرفیت گردشگری منطقه اظهار داشت: یکی از اهداف اصلی ما از اجرای این پروژه، جلب توجه گردشگران به بناهای تاریخی پیرامونی خیابان ابوذر بود و امیدواریم این فضا زمینهای برای معرفی تاریخ و هویت منطقه رهنان فراهم کند و فرصت مناسبی برای سرمایهگذاریهای آتی در حوزه گردشگری و خدمات شهری ایجاد شود.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان تاکید کرد: پروژه خیابان ابوذر بهطور کامل به پایان رسیده و اجرا شده است و اگر بخواهیم آن را با پروژه گذر آقانجفی مقایسه کنیم، از لحاظ سیاست اجرایی و ساختار فضاسازی، مشابهتهای زیادی بین آن دو وجود دارد و تفاوت اصلی در این است که خیابان ابوذر یک محور خودرویی نیز است که پیادهروهای آن تقویت شدهاند، درحالیکه گذر آقانجفی تنها یک پیادهراه است.