سید علی معرکنژاد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به برگزاری جلسه اخیر شورای معاونین شهرداری اصفهان اظهار کرد: در نخستین دستور جلسه، موضوع بافت تاریخی شهر اصفهان در دستور کار قرار گرفت؛ در این جلسه مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان بههمراه معاون خود حضور یافت و بهعنوان متولیان بافت تاریخی گزارشی از آخرین اقدامات و برنامههای در دست اجرای این سازمان ارائه دادند.
وی با اشاره به اهمیت بافت تاریخی شهر اصفهان در سطح ملی و بینالمللی افزود: در این جلسه بر اهمیت ویژه بافت تاریخی شهر اصفهان تأکید شد؛ مساحت گسترده و پیوستگی منحصر بهفرد این بافت جایگاه اصفهان را در مقایسه با سایر شهرهای تاریخی کشور و حتی در سطح بینالمللی متمایز میکند.
سخنگو و مدیر کل ارتباطات و امور بینالملل شهرداری اصفهان گفت: در بررسی تطبیقی انجامشده مساحت بافت تاریخی شیراز ۳۶۰ هکتار، تبریز ۴۶۴ هکتار و یزد ۷۴۳ هکتار اعلام شد، در حالی که بافت تاریخی شهر اصفهان ۱۹۳۶ هکتار وسعت دارد، این در حالی است که مساحت بافت تاریخی در شهرهایی همچون فلورانس ۵۵۰ هکتار، ونیز ۴۱۵ هکتار و پاریس ۵۰۰ هکتار است.
معرکنژاد خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش ارائهشده توسط سازمان نوسازی و بهسازی فعالیتهای شهرداری اصفهان در پنج عرصه اصلی شامل شناخت و پایش، برنامهریزی و سیاستگذاری، ترویج و نظارت، حفاظت و احیا و مشارکت اجتماعی دستهبندی شده است؛ در محدوده ۲۱۶۸ هکتاری حریم و بافت تاریخی شهر اصفهان ۴۴ هزار و ۸۸۴ پلاک برداشت و از این میان ۳۵۷۰ بنای دارای ارزش شناسایی شده است.
وی تصریح کرد: در مناطق مختلف شهر اقدامات متعددی از جمله شناسایی بناهای در معرض خطر تخریب، شناسایی گلوگاهها و بناهای منحصر بهفرد، حذف زوائد بصری و ارائه گزارشهایی در خصوص دبیرخانه مجمع شهرهای تاریخی ایران از دیگر فعالیتهای مطرحشده در این گزارش بود.
سخنگو و مدیر کل ارتباطات و امور بینالملل شهرداری اصفهان با اشاره به بررسی برنامه درآمدی سال ۱۴۰۴ شهرداری گفت: در بخش دوم جلسه برنامه درآمدی شهرداری اصفهان برای سال ۱۴۰۴ مورد بحث و بررسی قرار گرفت؛ این دستور جلسه با هدف تعیین جریان منابع و مصارف و نیز کنترل نقدینگی شهرداری برگزار شد تا از تخصیص مناسب منابع مالی در زمان مقرر به پروژهها اطمینان حاصل شود و روند اجرایی پروژهها دچار وقفه و اختلال نشود.
معرکنژاد بیان کرد: بودجه سال جاری شهرداری اصفهان بهطور ویژه بر پروژههای حوزه حملونقل و ترافیک که ۴۰ درصد پروژههای سال جاری را به خود اختصاص داده است، تمرکز و بر اولویتبخشی به پروژههای نیمهتمام و آنهایی که اهمیت و ضرورت بیشتری دارند تأکید شد.
وی عنوان کرد: یکی از نکات قابل توجه ارائه گزارشی درباره اصلاح ساختار ثبت مصارف شهرداری و امکان رصد لحظهای جریان هزینهها از طریق سامانه «رصا» بود؛ این سامانه به مدیران این امکان را میدهد تا بهصورت لحظهای مشاهده کنند کدام پروژهها چه میزان هزینه داشتهاند و آیا هزینهها بهموقع و بهاندازه بوده یا خیر؛ هدف از این اقدامات پیشگیری از بروز بحرانهای مالی و در نظر گرفتن تصمیمات دقیق و بهموقع است.
سخنگو و مدیر کل ارتباطات و امور بینالملل شهرداری اصفهان گفت: در پایان جلسه حوزههای مختلف شهرداری گزارش اقدامات و فعالیتهای خود در هفته گذشته و برنامههای پیشرو را تشریح کردند؛ این گزارشها نشاندهنده جریان پویا و پرتلاش مدیریت شهری اصفهان در آغاز سال جدید بود.