شنبه، 27 اردیبهشت 1404
ایده خبر » ورزشی » کاهش پروژه‌های نیمه‌تمام گلستان در سایه تلاش دولت شهید رئیسی

کاهش پروژه‌های نیمه‌تمام گلستان در سایه تلاش دولت شهید رئیسی

کد خبر: 20622

دولت شهید آیت‌الله رئیسی با نگاهی عدالت‌محور و جهادی، در سه سال گذشته گام‌های مهمی برای احیای محیط زیست، توسعه گردشگری، بهبود زیرساخت‌های برق و آب، ارتقای خدمات درمانی و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام استان گلستان برداشت، اقداماتی که امروز ثمرات آن در جای‌جای این استان نمایان است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان، پس از تکیه شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی بر مسند ریاست‌جمهوری، مجموعه دولت ایشان با یک بررسی اجمالی متوجه شد که چالش‌ها و مشکلات مختلفی بر سر زندگی مردم سنگینی می‌کند از شیوع ویروس ناخوانده کرونا گرفته تا رکود اقتصادی، رشد فقر و افزایش شکاف طبقاتی که همه آنها گویای راه سخت پیش‌روی رئیس‌جمهور دولت سیزدهم بود.

در دولت شهید رئیسی، نگاه ویژه‌ای به توسعه متوازن مناطق کم‌برخوردار و استفاده از ساختارهای بومی در جهت شکوفایی اقتصادی شکل گرفت که یکی از مناطق محروم از خدمت و عقب‌مانده از توسعه اقتصادی، استان گلستان بود، از این رو با نخستین سفر استانی رئیس‌جمهور به گلستان چالش‌های پیش روی منطقه به تفکیک از منظر شهید جمهور گذشت که خلیج گرگان یکی از این چالش‌ها بود.

انسداد سه کانال بر اساس کاهش آب دریای خزر و رسوب‌گذاری موجب قطع ارتباط خلیج گرگان از دریای خزر شده بود، موضوعی که تداوم آن مشکلات زیست‌محیطی زیادی برای منطقه و تهدید بر سلامت مردم سه استان شمالی را به همراه داشت اما با همت جهادی دولت سیزدهم، لایروبی کانال آشور به عنوان اقدام مؤثر احیای خلیج گرگان و توسعه گردشگری در جزیره آشوراده به‌عنوان بخشی از این نگاه با جدیت در دستور کار قرار گرفت و به فرجام خوش رسید تا با حفاظت از محیط‌زیست، مسیر ایجاد توسعه پایدار و تقویت بین‌المللی نیز هموار شود.

خلیج گرگان از لحاظ موقعیت جغرافیایی در جنوب‌شرقی دریای خزر و حوزه شهرستان‌های بندرترکمن، بندرگز، نوکنده و بهشهر از ۶۰ کیلومتر طول و حداکثر ۱۲ کیلومتر عرض برخوردار بوده و دارای امتداد شرقی - غربی است، این خلیج براساس داده‌های آماری سازمان نقشه‌برداری کشوری، بیش از ۳۰ درصد از وسعت ۴۰۰ کیلومتر مربعی آن در سال‌های اخیر به دلیل بسته شدن کانال‌های آب‌رسان منتهی به خلیج گرگان از دریای خزر خشک شده بود اما پس از تصویب ضرورت احیا، اجرای برنامه با ۱۶ مداخله در دو دسته و لایروبی با اعتباری بالغ بر ۵۵۰ میلیارد تومان انجام گرفت و موجب جلوگیری از فاجعه بزرگ زیست‌محیطی در کشور شد.

تنها چهار هفته بعد از بازگشایی کانال آشوراده آبی به حجم ۱.۵ میلیارد مترمکعب از دریای خزر وارد خلیج گرگان شد و سطح آب این خلیج ۴۰ سانتی‌متر بالا آمد، این افزایش سطح آب، حدود ۴۰۰ متر از نواحلی ساحلی در امتداد دریای خزر را که خشک شده بود، دوباره پُر کرد و سه هزار هکتار از مساحت خلیج را احیا کرد، همچنین شوری آب نیز از ۴۸ واحد در هزار به ۲۷ واحد در هزار کاهش پیدا کرد.

کاهش پروژه‌های نیمه‌تمام گلستان در سایه تلاش دولت شهید رئیسی

گره گشایی از طرح گردشگری آشوراده

طرح گردشگری جزیره آشوراده نیز یکی از پروژه‌های لاینحل استان بود که نزدیک به سه دهه بر زمین مانده بود اما در دولت سیزدهم مجوزهای آن با همت و اقتدار مسئولان بالاخره گرفته شد، این پروژه که از سال ۹۳ در سفر استانی هیئت دولت به گلستان تصویب شده بود، به دلیل کشمکش میان حامیان محیط زیست و مدیران اجرایی استان، برزمین ماند.

هرچند که این پرونده بارها در دولت‌های مختلف روی کار آمده و وعده تحقق اجرای طرح از سوی مسئولان مربوطه داده شد اما به جایی نرسید تا اینکه در دولت سیزدهم و با روی کار آمدن شهید جمهور دوباره این موضوع مطرح شد و سال ۱۴۰۰ آیت‌الله رئیسی در سفر به گلستان در بدو ورود ابتدا به جزیره آشوراده رفت.

وی با حضور در جزیره باوجود ظرفیت‌های موجود در آشوراده از محرومیت مردم این منطقه، تأسف خورد و دستور داد تا در سریع‌ترین زمان تمام موانع برطرف شود که با هماهنگی دستگاه قضا در دولت سیزدهم، اقداماتی برای رفع مشکلات حقوقی این طرح انجام شد.

به گواه اظهارات مسئولان وقت، باوجود کارشکنی‌هایی که در سطح ملی برای به اجرا درنیامدن به این شد اما دو سال پس از دستور رئیس‌جمهور شهید در مرداد ۱۴۰۲ در کارگروه ملی طبیعت‌گردی و گردشگری مجوز طبیعت گردی آشوراده را دریافت کرد و پس از آن در آستانه سفر دوم شهید جمهور به استان دستگاه‌های متولی همچون اداره کل‌های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بنادر و دریانوردی، نوسازی و مدارس و مدیرت امور ماهیان خاویاری استان گلستان به خط شدند تا اقدامات لازم در جزیره انجام شود.

ساخت سیکل ترکیبی در علی آباد

با توجه به ناترازی برق در استان گلستان ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی برای جبران این کمبود نیز از اقدامات مهم در دولت سیزدهم بود تا جایی‌که راه‌اندازی سیکل ترکیبی نیروگاه علی‌آبادکتول در سفر اول رئیس‌جمهور به استان در اسفند سال ۱۴۰۰ تصویب شد و براساس برنامه‌ریزی، قرار شد این نیروگاه در مدت سه سال ساخته شود.

براساس اظهارات مسئولان وقت، از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تا پایان سه سال، هشت هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار توسط دولت به حوزه تقویت زیرساخت‌های توزیع برق استان تزریق شد و همچنین در سفر دوم ایشان به استان برای حوزه برق منطقه‌ای ۳,۲۰۰ میلیارد تومان پروژه افتتاح و ۹ هزار میلیارد تومان پروژه مشترک بین برق منطقه‌ای و توزیع برق انجام شد که البته باید در دولت فعلی هم این موضوع پیگیری و دنبال شود.

در دولت سیزدهم توجه به حوزه بهداشت و پیشگیری بسیار زیاد بود، از این رو در دو سفر شهید جمهور به استان، ساخت ۲۵ خانه بهداشت، پایگاه اورژانس و پایگاه جامع سلامت شهری و روستایی در دستور کار قرار گرفت، همچنین ایجاد نخستین مرکز جراحی قلب و نیز نخستین مرکز نازایی سطح ۲ در گرگان و گنبدکاووس و نیز نصب و راه‌اندازی سه دستگاه آم. ار. آی (MRI) دولتی در گرگان، علی‌آبادکتول و گنبدکاووس بخش دیگری از اقدامات انجام شده حوزه بهداشت و درمان استان بود.

با توجه به اینکه گلستان یکی از استان‌های مستعد سرطان با آمار ابتلاء بسیار بالایی است، در دولت سیزدهم اقدام به ایجاد و راه‌اندازی دستگاه «توموتراپی» برای درمان بیماران سرطانی و راه‌اندازی دستگاه اسکن هسته‌ای بعد از ۲۰ سال در بیمارستان پنج آذر گرگان شد و همچنین مرکز استان از نبود یک بیمارستان مجهز برای کودکان در مضیقه بود از این رو ساخت بیمارستانی جایگزین بیمارستان کودکان طالقانی گرگان در دستور کار قرار گرفت همچنین خرید، نصب و راه‌اندازی یک دستگاه عکسبرداری شبکیه چشم نوزادان نارس در بیمارستان کودکان آیت‌الله طالقانی گرگان، نصب و راه‌اندازی دستگاه «اسپکت» به منظور مرحله‌بندی بیماری سرطان گوارش در گرگان نیز بخش دیگری از اقدامات دولت سیزدهم در گلستان به حساب می‌آید.

توجه به بحران کم آبی در استان گلستان

با توجه به خشکسالی‌های مداوم در کشور، گلستان نیز با وجود برخورداری از طبیعتی زیبا از این آسیب مصون نمانده است، به واسطه استفاده بی‌رویه از منابع زیرزمینی آب در شرایط بحرانی به سر می‌برد، از این رو در دولت سیزدهم تأمین آب مورد نیاز مردم، اولویت نخست دولت سیزدهم شد، به گونه‌ای که از همان روزهای آغاز به‌کار این دولت، رئیس‌جمهور در نخستین سفر خود به استان گلستان گام‌های بلندی در حوزه تأمین آب و همچنین طرح نیمه‌تمام چندین ساله فاضلاب برداشت که یکی از اقدامات شاخص دولت تأمین آب شرب ۴۳۲ روستای محروم استان با اجرای طرح ملی جهاد آبرسانی بود.

همچنین در این مدت سه سال هزار و ٢٩١ کیلومتر شبکه توزیع و خطوط انتقال، ٧٢ باب مخزن، ١٠ ایستگاه پمپاژ و حفر و تجهیز ٣٠ حلقه چاه با ۶١۴ میلیارد تومان در جریان اجرای این طرح عملیاتی شد و پروژه‌هایی همچون تصفیه‌خانه فاضلاب شهرستان که جز طرح‌های نیمه‌تمام در دولت‌های قبل بود، با تخصیص ۱۳۵ میلیارد تومانی اعتبار، پس از ۲۵ سال وقفه به مرحله بهره‌برداری رسید.

به گزارش ایمنا، وجود پروژه‌های نیمه‌تمام یکی از چالش‌های جدی این استان است، چراکه به طور معمول در هر دولتی پروژه‌ای کلنگ می‌خورد و پس از پایان دولت به دلیل تزریق نشدن اعتبارات به آن نیمه‌تمام رها می‌شود، اما دولت سیزدهم به تکمیل طرح‌های عمرانی نیمه‌تمام تاکید داشت و از این رو در آغاز دولت شهید جمهور هزار و ۲۰۰ پروژه نیمه‌تمام در استان وجود داشت که این رقم به کمتر از ۸۰۰ پروژه کاهش پیدا کرد که برای به سرانجام رساندن این طرح‌های عمرانی اعتبارات از ۵.۱ همت به ۳۶ همت در این مدت سه سال افزایش پیدا کرد.

منبع: imna-866718

دسته بندی: ورزشی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید