کورسوی امید در مرزهای لبنان/ سیگنال آمریکا و اروپا به حزبالله: در صورت آغاز جنگ نمیتوانیم اسرائیل را مهار کنیم!
اکوایران: واسطههای آمریکایی، اروپایی و عرب تلاش میکنند تا حملات فرامرزی اسرائیل و حزبالله لبنان را از تبدیل شدن به جنگ گستردهتری در خاورمیانه بازدارند که جهان ماهها از به راه افتادن آن در هراس است.
به گزارش اکوایران، واسطههای آمریکایی، اروپایی و عرب تلاش میکنند تا حملات فرامرزی اسرائیل و حزبالله لبنان را از تبدیل شدن به جنگ گستردهتری در خاورمیانه بازدارند که جهان ماهها از به راه افتادن آن در هراس است.
هشدار غربی
به نوشته آسوشیتدپرس، در حال حاضر امیدی برای برقراری آتشبس در غزه که حملات حزبالله و دیگر نیروهای مقاومت منطقه را متوقف کند، وجود ندارد. دیپلماتهای فعلی و سابق میگویند با در نظر گرفتن مذاکرات متوقف شده، دیپلماتهای آمریکایی و اروپایی و دیگر مقامات به حزبالله درباره مقابله با قدرت نظامی اسرائیل هشدار دادهاند.
بر اساس این گزارش، آمریکاییها و اروپاییها به این گروه هشدار دادهاند که در صورت تصمیم به اجرای طرحهای جنگی آماده برای حمله به لبنان، برای مهار رهبران اسرائیل، نباید روی ایالات متحده یا هیچکس دیگری حساب کند. آنها همچنین ادعا کردهاند که حزبالله نباید روی توانایی جنگجویان خود برای مدیریت هر چیزی که در آینده رخ میدهد حساب باز کند.
کاهش تنشهای گسترده و کورسوی امید
به نظر میرسد، دستکم در روزهای اخیر، حملات فزاینده بین اسرائیل و حزبالله در هر دو طرف مرز لبنان در حال کاهش است. در حالی که حملات روزانه همچنان در مناطق مرزی ادامه دارد، این تغییر جزئی امید به کاهش تنشهای فوری را ایجاد کرده -تنشهایی که ایالات متحده را بر آن داشت تا یک کشتی تهاجمی آبی خاکی را به همراه نیروی اعزامی تفنگداران دریایی برای پیوستن به کشتیهای جنگی دیگر در منطقه به امید جلوگیری از درگیری گستردهتر اعزام کند.
به گفته جرالد فاایرشتاین، دیپلمات ارشد سابق ایالات متحده در خاورمیانه «به نظر میرسد که اسرائیلیها هنوز... خود را با این انتظار تنظیم میکنند که نوعی درگیری وجود داشته باشد... درگیری با ابعاد کاملاً متفاوت». او گفت: «پیامی که به حزبالله داده میشود این است که فکر نکنید آنقدر که تصور میکنید توانایی دارید».
مارتین گریفیث، مسئول امور بشردوستانه سازمان ملل، از کلمه «آخرالزمانی» برای توصیف جنگی استفاده کرده که هر آن ممکن است برافروخته شود. هم اسرائیل و هم حزب الله توان ایجاد تلفات سنگین را دارند. لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا اخیرا در دیدار با یوآو گالانت وزیر دفاع اسرائیل در پنتاگون گفت: «چنین جنگی برای لبنان یک فاجعه خواهد بود». یک جنگ دیگر بین اسرائیل و حزب الله به راحتی می تواند به یک جنگ منطقه ای تبدیل شود و پیامدهای وحشتناکی برای خاورمیانه داشته باشد.
جنگ ویرانگر
تحلیلگران انتظار دارند که حزبالله نسبت به حماس با قدرت بیشتری واکنش نشان دهند و برخی کارشناسان نسبت به سرازیری دیگر گروههای منطقه با انگیزه ایدئولوژیک برای پیوستن به درگیری هشدار میدهند. اروپاییها هم از بیثباتی ناشی از جریان پناهجویان به این قاره نگرانند.
فایرشتاین گفت «به نظر میرسد که هرگونه حمله اسرائیل به لبنان باعث مداخله ایالات متحده شد. من فکر نمیکنم آنها هیچ آلترناتیوی داشته باشند».
ایران، که اکنون در داخل کشور درگیر یک انتقال سیاسی است، هیچ نشانهای نسبت به علاقه به جنگ نشان نمیدهد، حزب الله را به عنوان شریک استراتژیک حیاتی خود در منطقه میبیند هم ممکن است پایش به درگیری باز شود.
با تشدید تنشها، هیئت ایران در سازمان ملل در پستی در شبکه ایکس اعلام کرد که اگر اسرائیل حملهای تمام عیار به لبنان انجام دهد، یک جنگ «ویرانگر» رخ خواهد داد. اسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل در واکنش به این موضوع ادعا کرد که این رژیم با «قدرت کامل» علیه حزبالله اقدام خواهد کرد، مگر اینکه حملات متوقف شود.
ژنرال سی کیو براون، رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده گفت، در حالی که ایالات متحده به اسرائیل کمک کرد تا رگبار موشکها و پهپادهای ایرانی را در ماه آوریل مهار کند، کشورش احتمالاً قادر به دفاع موثر از اسرائیل در برابر هر گونه حملات گستردهتر حزبالله نخواهد بود. او گفت که دفع موشکهای کوتاهبردی که حزبالله به طور معمول از ان سوی شلیک میکند، به مراتب سختتر است.
ماموریت غیرممکن
ماموریت آموس هوخشتاین، مشاور جو بایدن در مورد تنشهای اسرائیل و حزبالله، تاکنون در وادار کردن دو طرف برای پایان حملات موفق نبوده است. فرانسویها و سایر اروپاییها نیز در کنار قطریها و مصریها در حال میانجیگری برای این موضوع هستند.
یک مقام ارشد دولت بایدن گفت: «در گفتوگو با مقامات اسرائیلی و لبنانی و سایر ذینفعان منطقه، توافقی وجود دارد مبنی بر اینکه تشدید شدید تنش به نفع کسی نیست». این مقام همچنین اذعان کرد که یک توافق آتشبس البته دور از دسترس در غزه میتواند به کاهش تنشها در مرز لبنان کمک کند.
به گفته راندا اسلیم، کارشناس ارشد موسسه خاورمیانه: «حتی بدون آتشبس، این امید وجود دارد که اگر اسرائیل حملات خود را به شهر رفح در جنوب غزه پایان دهد و هیچ حمله بزرگ جدیدی را در غزه انجام ندهد، حزبالله ممکن است شلیک موشک به اسرائیل را کاهش دهد». او افزود: «اما بدون آتشبس در غزه، هرگونه آرامش موقت در مرز لبنان و اسرائیل کافی نیست».
منبع: ecoiran-66456