بانک یوبیاس سوئیس: بیشترین انتقال ثروت در آینده به زنان تعلق میگیرد/ میلیونرهای کدام کشورها در مسیر رشد فزاینده قرار دارند؟
اکوایران: بانک سوئیسی یوبیاس گزارش ثروت جهانی خود برای سال 2024 را منتشر کرده است و در ادامه خلاصهای از آن ارائه شده است.
به گزارش اکوایران، بانک یوبیاس در گزارش ثروت جهانی 2024 اعلام کرده تعداد میلیونرها در سطح جهان طی پنج سال آینده در مسیر افزایشی قرار دارد.
به نوشته سیانبیسی، انتظار میرود تعداد بزرگسالانی که یک میلیون دلار یا بیشتر در اختیار دارند، از میان 56 اقتصاد توسعهیافته و در حال توسعه، در 52 کشور افزایش پیدا کند.
تایوان به عنوان قطب فناوری، در این زمینه پیشتاز خواهد بود، جایی که تعداد میلیونرها در مسیر جهش 47 درصدی قرار دارد که علت آن به صنعت در حال رونق تولید تراشه و افزایش تعداد مهاجران ثروتمند به این کشور مربوط میشود.
پس از تایوان، ترکیه (43 درصد)، قزاقستان (37 درصد)، اندونزی (32 درصد) و ژاپن (28 درصد) قرار دارند. انتظار میرود آمریکا و چین به عنوان دو کشوری که در آنها بالاترین تعداد میلیونرها در سطح جهان حضور دارند، در این زمینه به ترتیب 16 درصد و 8 درصد رشد کنند.
با این حال، پیشبینی میشود تعداد میلیونرها در بریتانیا تا 17 درصد کاهش پیدا کند. پائول دانووان، اقتصاددان ارشد در UBS Global Wealth Management، اعلام کرده بریتانیا در حال حاضر در رتبه سوم جهان از نظر بالاترین تعداد میلیونرهای دلاری است که در مقایسه با اقتصاد آن، تعداد بالایی محسوب میشود.
پائول دانووان همچنین اعلام کرد کشورهایی مانند فرانسه و ایتالیا که تعداد میلیونرهای این دو کشور به ترتیب 16 درصد و 9 درصد افزایش خواهد یافت، دارای یک رشد طبیعیتر در این زمینه هستند، در حالیکه هرگونه افزایش تعداد میلیونرها در انگلستان، تحت تأثیر خروج سرمایه از این کشور قرار میگیرد.
این اقتصاددان افزود: «بخشی از این اتفاق به دلیل تغییرات طبیعی در توزیع ثروت است چراکه اقتصاد جهانی در حال پشت سر گذاشتن تغییرات ساختاری است و روند حرکت سرمایه در نقاط مختلف جهان نیز در حال تغییر یافتن است.»
به گفته پائول دانووان، عوامل دیگری که باعث کاهش تعداد میلیونرها در بریتانیا خواهند شد شامل تحریمهای این کشور علیه روسیه است؛ روسهای ثروتمند از دیرباز لندن را به عنوان نقطهای امن برای داراییهای خود انتخاب کرده بودند. میلیونرهای غیربومی انگلستان هم بهطور پیوسته به دنبال نقاطی هستند که دارای مالیات پایین است، مانند دبی و سنگاپور.
کشور دیگری که پیشبینی میشود با کاهش میلیونرهای دلاری روبهرو شود، هلند است که با کاهش 4 درصدی تعداد ثروتمندان خود مواجه خواهد شد.
این گزارش در عین حال پیشبینی میکند تعداد میلیونرهای دلاری در روسیه تا 21 درصد افزایش خواهد یافت. براساس اعلام پائول دانووان، بخشی از این اتفاق به دلیل نوسان ارزی و روندهای اخیر در بازار کامودیتیها و انرژی است که باعث منفعت برخی رهبران تجاری شده است.
نابرابری رو به افزایش است؟
یوبیاس همچنین اعلام کرده رشد ثروت جهانی در سال 2023 با بازیابی همراه شده و افزایش 4/2 درصدی را ثبت کرده است. ثروت جهانی در سال 2022 با کاهش 3 درصدی همراه شده بود.
این بازیابی عمدتا در اروپا، خاورمیانه و آفریقا رخ داده است و آمارها حاکی از رشد 4/8 درصدی در این مناطق هستند، در حالیکه رشد ثروت جهانی در آسیا و اقیانوسیه در سطح 4/4 درصد و در آمریکای شمالی و جنوبی در سطح 3/5 درصد بوده است.
در همین حال، این گزارش یک تصویر مبهم درباره توسعه نابرابری ثروت ارائه کرده است.
یوبیاس اعلام کرده بین سالهای 2000 و 2030، تحرک ثروت - توانایی یک فرد برای بالا رفتن از یک طبقه ثروت در طول زندگی خود - در مجموع بهبود خواهد یافت.
در این گزارش آمده افرادی که در پایینترین طبقه ثروت قرار دارند، دارای یک شانس 60 درصدی هستند تا بتوانند دستکم یک طبقه ثروت، خود را ارتقا دهند و یک شانس 33 درصدی برای این افراد وجود دارد که 2 مرتبه یا حتی بیشتر در طبقههای ثروت ارتقا یابند.
با این حال، تمرکز فزاینده ثروتِ قابل توجه در رأس اقتصادهای اصلی، به شکل فزایندهای در حال تحت تأثیر قرار دادن آمارهای مربوط به متوسط ثروت است.
بانک یوبیاس در گزارش خود آورده: «برخی از این یافتهها درباره ثروت افراد، باعث شگفتی عمده خوانندگان نخواهد شد، اما دیگر یافتهها میتواند بسیار غیرقابل انتظار باشد.»
این موضوع به این دلیل است که در بسیاری از کشورها، رشد متوسط ثروت، کاهش شدید میانه ثروت را نادیده میگیرد؛ موضوعی که نشاندهنده نابرابری بالاتر بوده و حاکی از آن است که ثروت، بیش از پیش در حال مترکز شدن در میان افراد متمول است.
کشورهایی که در آنها متوسط ثروت بسیار متفاوتتر از میانه ثروت است، فرانسه و مکزیک هستند. در این دو کشور، متوسط ثروت دو برابر بیشتر از میانه ثروت است.
در سرزمین اصلی چین، هنگکنگ و تایوان، این تفاوت به حدود سه برابر میرسد و در آمریکا، برزیل و امارات متحده عربی، این اختلاف تا پنج برابر نیز افزایش پیدا کرده است.
انتقال ثروت
در حالیکه انتقال ثروتِ بین نسلی بهطور گسترده مورد بحث قرار گرفته است، گزارش یوبیاس در سال جاری میلای نشان میدهد که ثروت به سمت همسران نیز سوق پیدا کرده است.
از حدود 83 تریلیون دلاری که انتظار میرود طی 20 تا 25 سال آینده منتقل شود، یوبیاس تخمین زده است که 9 تریلیون دلار به صورت "بین نسلی" یا افقی به همسران منتقل شود. با توجه به میانگین امید به زندگی و فاصله سنی در بین زوجها، بیشتر این انتقال ثروت به زنان تعلق میگیرد.
منبع: ecoiran-67743