تقابل آرا درباره وزیر پیشنهادی ارتباطات: از اختلاف نظر کمیسیونها تا اظهارات موافقان و مخالفان
نمایندگان مجلس بعد از پایان بررسی کلیات برنامه دولت چهاردهم وارد بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی به ترتیب حروف الفبا شدند. پس از دفاع علیرضا کاظمی، وزیر پیشنهادی آموزشوپروش از برنامههای خود، نوبت به ستار هاشمی، گزینه پیشنهادی وزارت ارتباطات رسید.
به گزارش اکوایران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نخستین روز از بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم، به بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداختند.
طبق برنامه اعلامی مجلس، این بررسی باید فردا انجام میشد. اما بهخاطر آنکه هیچ نماینده موافق و مخالفی درباره وزیر پیشنهادی آموزش و پروش صحبت نکرد، کار بررسی ستار هاشمی به امروز رسید. علت سرعت عمل در بررسی وزیر پیشنهادی آموزش و پروزش آن بود که هیچ نمایندهای برای مخالفت با او نامنویسی نکرده بود و نتیجتا بر اساس آییننامه موافقی هم حرف نزد.
جلسه علنی مجلس درخصوص بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم با حضور رئیس جمهور و کابینه پیشنهادیاش درحال برگزاری است.
اختلاف نظر دو کمیسیون: فرهنگی مخالف، صنایع موافق
این جلسه احمد راستینه با اشاره به مخالفت کمیسیون فرهنگی با برنامههای وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت که پس از بررسیهای متعدد پیرامون برنامهها و صلاحیت ستار هاشمی، صلاحیت او مورد تائید اعضای کمیسیون قرار نگرفت.
از طرف دیگر زهرا سعیدی نظر کمیسیون صنایع و معادن درباره وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات را قرائت کرد و از موافقت این کمیسیون با برنامههای ستار هاشمی خبر داد.
مخالفان ستار هاشمی چه گفتند؟
مسلم صالحی، نماینده اقلید استان فارس:
-
یکی از وعدههای رئیس جمهوری در کارزار انتخاباتی برای جلب اعتماد عمومی معطوف به رفع فیلترینگ بوده است؛ در این خصوص سوالات و انتقاداتی از وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات وجود دارد؛ آیا این وعده رئیس جمهور و ایجاد این مطالبه برای جامعه رای دهنده قابلیت تحقق و دست یافتن دارد؟ باتوجه به پیچیدگی موضوعات فنی آمیختگی آن با مباحث تقنینی و زیرساختهای عمومی این مقدمات و منظومات چگونه و به چه صورتی و طی چه دوره زمانی و توسط چه مرجعی فراهم میشود؟ چگونه میتوان ضمن دستیابی به محتوای روز تولید شده در فضای سایبری امنیت، این فضا را تامین کرد؟ برای حمایت از کارآفرینی و حمایت از کسبوکارهای الکترونیکی و شبکههای اجتماعی چه برنامهای دارید؟ چه برنامهای برای کاسبان فروش انواع فیلترشکنها دارید؟
-
برنامهشان برای پوشش اینترنت پرسرعت مبتنی بر فیبر نوری در روستاها و مناطق شهری و تکمیل شبکه ملی اطلاعات چیست؟
-
قرار است طبق برنامه اعلامیه وزیر پیشنهادی به کمیسیونهای اقتصادی مجلس سهم اقتصاد دیجیتال به ۱۰ درصد جیدیپی برسد؛ این موضوع با چه راهکاری قرار است تحقق پیدا کند؛ آیا با فیلترینگ و میتوان به این هدف رسید؟ موضوع فضای مجازی امروز میتواند فرصت یا تهدید باشد.
ولی داداشی، نماینده آستارا استان گیلان:
-
آقای هاشمی انسان شایستهای است و مخالفتم از سر دلسوزی و نه عداوت است.
-
چه کسی باید عدم آنتندهی در روستاها و مراکز گردشگری را حل کند؛ آیا وزیر پیشنهادی برنامهای برای حل این مشکل دارد؟
-
طبق قانون برنامه هفتم تکمیل صدردصدی شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت آمده است، برنامه وزیر برای اجرای آن چیست؟ علاوه بر این قطعی سامانهها مشکلاتی را ایجاد کرده است.
-
استفاده از فیلترشکن هزینه زیادی به مردم تحمیل میکند؛ مردم چه گناهی کردند پول فیلترکشن بدهند و اصلا فیلترشکنها چه صیغهای هستند؟ با مافیای فروش فیلترشکن مبارزه کنید.
حمید رسایی، نماینده تهران:
-
از جمله سیاستهای کلی رهبری تقویت شبکههای اجتماعی بود در دوره گذشته شبکه اجتماعی داخلی پیشرفت خوبی داشته است و کاربران این شبکهها یازده برابر شدهاند و پهنای باند مصرفی آنها نیز به همان نسبت افزایش پیدا کرده است؛ در این خصوص وزیر نگفته است که برنامههای عملیاتی خود در این حوزه چیست؟ قرار است این حمایتها ادامه پیدا کند یا خیر؟
-
وزیر پیشنهادی نگفتند که برنامهشان برای فضای حاکم بر سکوهای خارجی که محل تاخت و تاز دشمن است چیست؟ برنامه اعلامی وزیر پیشنهادی در محورهای متعدد دارای عبارتهای زیبایی است اما رویکرد ایشان مشخص نیست.
-
من به وزیر پیشنهادی گفتم که کمک میکنم که یقه فیلترشکن فروشها را بگیریم. در انتخابات همه فیلترشکنها آقای پزشکیان را تبلیغ میکردند که من با این موضوع کاری ندارم. باید یقه کسانی که فیلترشکن فروشی میکنند را بگیریم.
-
من مخالف فضای یله و رها هستم. ما با وضعیت موجود صرفاً فحش آن را میخوریم؛ بنابراین توقع ما این است که در این زمینه از سوی وزیر پیشنهادی برنامهای ارائه شود.
موافقان وزیر پیشنهادی ارتباطات چه گفتند؟
احمد فاطمی، نماینده بابل، استان مازندران:
-
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید تحول فناوری در کشور را هدایت و مدیریت کند. این وزارتخانه باید امنیت اطلاعات ما را تضمین کرده و باید بتواند برای پیچیدهترین حوزههای فناورانه سیاست گذاری کند از همین رو است که من با جناب آقای دکتر سید ستار هاشمی به عنوان گزینه بسیار مناسب برای وزارتخانه موافقم.
-
ستار هاشمی میتواند بخش دولتی حاکمیتی و خصوصی را به یکدیگر پیوند دهد و ارتباط کامل را میان دانشگاه بخش دولتی و بخش خصوصی برقرار کند ستار هاشمی ایدههایی درخشان در این حوزه دارد
-
توسعه کمی و کیفی خطوط ارتباطی کشور به ویژه فیبر نوری و اینترنت همراه پیدا کردن راه حل برای چالشهای مرتبط با هوش مصنوعی تلاش برای حل مسئله فرار نخبگان و به ویژه در عرصه فناوری اطلاعات حل مسائل مربوط به حوزه رگولاتوری و ده ها چالش کوچک و بزرگ دیگر انتظار این وزیر جوان و اندیشمند را میکشند.
مجتبی ذوالنوری، نماینده قم:
-
باید بپذیریم که اقتصاد مردم ما ارتباط ما با دنیا تبادل اطلاعات ما به میزان اقتدار ما در عرصه فضای مجازی بستگی دارد.
-
من تشکر جدی از جناب آقای دکتر پزشکیان دارم که یک نخبه جوان را سکاندار این کشتی ترقی و تعالی قرار داده است. برادر عزیزم جناب آقای دکتر ستار هاشمی از دو درصد نخبگان برتر دنیا در این عرصه است. شما نمیتوانید عرصهای را در کشور در زمینه آی تی، دولت الکترونیک، ایجاد پلتفرمها، گسترش فضای الکترونیکی و استفاده از فضای مجازی و فضای سایبر و اینترنت به نظر بیاورید که آنجا جای پای تاثیرگذاری آقای ستار هاشمی مشهود نباشد. عزیزانی هم که به عنوان مخالف صحبت کردند ضمن احترام به فرمایشاتشان نکته جانداری نگفتند که رد مسئولیت ایشان باشد.
کمال حسینپور، نماینده سردشت:
-
او استاد تمام هوش مصنوعی و یکی از پژوهشگران برتر این حوزه است که طی سالهای اخیر اثرات مثبتی از آنچه در مناصب دولتی و چه در مناصب حاکمیتی به جای گذاشته است و با پیچ و خمهای این وزارتخانه به خوبی آشنایی دارد.
-
جامعیت کارهای علمی وزیر پیشنهادی ارتباطات در حوزه امنیت سایبری و فناوریهای نوین و نیز سوابق مدیریتی ایشان در دو قوه مجریه و قضاییه در طراحی و اجرای پروژههای فناورانه در تراز کشوری نشان از کارآمدی اوست؛ او هر دو تخصص سختافزار و نرمافزار را دارد.
محمدرضا رضایی، نماینده جهرم:
-
آقای دکتر ستار هاشمی در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه علم و صنعت رتبه نخست را کسب کرده و عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز است؛ او جوانترین استاد تمام هوش مصنوعی در ایران و یکی از ۱۰ متفکر برتر هوش مصنوعی در کشور و در زمره دو درصد دانشمندان برتر جهانی است.
-
با انتخاب دکتر ستار هاشمی که مورد استقبال بدنه کارشناسی این وزارتخانه قرار گرفته است موجب خوشحالی و اراده بیشتر در بدنه این وزارتخانه خواهیم بود. او بهتر از هر کسی چالشهای این وزارتخانه را میشناسد و راهکارهای حل آنها را میداند.
-
او در ارزیابی مدیران قوه قضاییه به عنوان مدیر برجسته این قوه شناخته شده است. خبرهایی که از تشکلها و جوامع دانشگاهی به گوش ما میرسد نشان از این است که حمایت از ایشان به معنای حمایت از نخبگان و جوانان کشور است.
ستار هاشمی، وزیر پیشنهادی فناوری و ارتباطات در جریان جلسه علنی امروز مجلس پس از اتمام نظرات موافقان و مخالفاناش درباره برنامههای خود برای این وزارتخانه گفت:
-
بحث دولت هوشمند و کاربردیسازی هوش مصنوعی در صنایع نیز قابل توجه است. تلاش ما این خواهد بود که همه رفت و آمدهای غیرضروری را از زندگی مردم کنار بذاریم.
-
بحث هوش مصنوعی میرود که زندگی مردم را دچار تحول جدی بکند. برخورد ما با هوش مصنوعی در صنایع برخورد فعال خواهد بود. اشتغال هوش مصنوعی البته مثبت است اما نگاه فعال، نگاه موثر به هوش مصنوعی است که یکی از محورهایی است که در کشور به صورت جدی دنبال خواهیم کرد.
-
اقتصاد دیجیتال از موضوعات دیگریست که ما در برنامه به صورت جدی دنبال خواهیم کرد.
-
استفاده از فیلترکشن در فضای مجازی آسیبهای جدی به همراه داشته است از جمله آن افزایش هزینه به سبد هزینه خانوار است. همچنین بسیاری از حملات سایبری از طریق فیلترشکنهایی است که به صورت غیرمجاز روی گوشیها نصب میشود.
-
باورم این است که نتوانستهایم با ابزارهای موجود دغدغههای رهبر معظم انقلاب را پاسخ دهیم.
-
درست است که وزرات ارتباطات مجری سیاستهای فضای مجازی و شورای امنیت ملی است اما باور داریم که میتوان به عنوان بازوی مشورتی تحلیلهای کارشناسی را ارائه داد و با نگاه اجماعسازی و اقناع سازی جلو رویم.
-
با توجه به وعدههای رییس جمهور باید ارزیابی روند گذشته برای تحقق اهداف فراهم شود لذا باور دارم اصلاح شیوه مدیریت فضای مجازی در چارچوب قوانین و مقررات و با درنظرگرفتن مسائل کشور از طریق اجماع و وفاق ملی و مصوبات شوراها و ذیل سیاستهای رهبری ممکن و مقدور است.
منبع: ecoiran-86