به گزارش خبرگزاری ایمنا، طبق نقشه زیر در هفته سیودوم از سال زراعی جاری و از تاریخ هشتم تا چهاردهم اردیبهشت در استانهای نیمه شمالی کشور بارش رخ داده است.
میانگین بارش استانهای آذربایجان شرقی ۲۱.۴ میلی متر، آذربایجان غربی ۱۶.۵ میلیمتر، اردبیل ۱۹.۳ میلی متر، زنجان ۲۵.۸، میلی متر، قزوین ۲.۷ میلیمتر، کردستان ۱۹.۷ میلی متر، کرمانشاه ۱ میلیمتر، گلستان ۶.۶ میلیمتر، گیلان ۲۵.۳ میلی متر و مازندران ۲.۴ میلیمتر از میانگین بارش بلند مدت طی این هفته بیشتر و میانگین بارش کشور نسبت به بلند مدت ۱.۱ میلیمتر کمتر بوده است.
بیشینه بارش تجمعی این هفته در پنج خاله بارانسنجی در استان گیلان به میزان ۱۳۷.۱ میلی متر، ایستگاه اندآباد در استان زنجان به میزان ۱۱۹.۹ میلیمتر و ایستگاه آق دره سفلی در استان آذربایجان غربی به میزان ۱۱۷.۵ میلی متر ثبت شده است.
بارش دریافتی نسبت به بلند مدت طی این هفته در بیشتر مناطق کشور نرمال تا کمتر از آن بوده است
نقشه زیر انحراف مجموع بارش تجمعی هفته سی و دوم از سال زراعی جاری نسبت به بازه زمانی مشابه بلند مدت (۱۳۹۹-۱۳۷۰) را نشان میدهد و طبق این با نقشه، انحراف بارش دریافتی نسبت به بلند مدت طی این هفته در بیشتر مناطق کشور نرمال تا کمتر از آن بوده است.
استانهای گیلان، اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی، زنجان و کردستان، در تمام یا بخشهایی از مساحت خود بارش بیشتر از نرمال تا بیش از ۴۰ میلی متر داشتهاند.
استانهای خراسان شمالی، مازندران، قزوین، همدان، مرکزی و کردستان نیز در بخشهایی از مساحت خود بارش بیشتر از نرمال تا بیش از ۴۰ میلیمتر و در بخشهای دیگر بارش کمتر از نرمال تا ۴۰ میلی متر داشتهاند.
استان هرمزگان در شرایط نرمال بوده است و سایر استانهای کشور در تمام یا بخشهایی از مساحت خود بارش کمتر از نرمال تا بیش از ۴۰ میلی متر داشتهاند.
مساحت دو سوم شمالی کشور از نظر شاخص مؤثر خشکسالی در شرایط خشکسالی ضعیف تا شدید است
نقشه زیر بیانگر وضعیت خشکسالی بر طبق شاخص کوتاه مدت مؤثر ۱۴ روزه EDI است و این نقشه نشان میدهد بیشتر مساحت دو سوم شمالی کشور از نظر شاخص مؤثر خشکسالی در شرایط خشکسالی ضعیف تا شدید و شمال غرب در شرایط ترسالی خفیف تا شدید بوده است.
استانهای گیلان، اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی، زنجان و کردستان، در تمام یا بخشهایی از مساحت خود ترسالی خفیف تا شدید داشتهاند.
استانهای خراسان شمالی، گلستان، مازندران، قزوین، همدان و کرمانشاه، در بخشهایی از مساحت خود ترسالی خفیف تا متوسط و در بخشهای دیگری خشکسالی ضعیف تا متوسط داشتهاند.
استان هرمزگان و بوشهر در شرایط نرمال بوده است و سایر استانهای کشور در تمام یا بخشهایی از مساحت خود خشکسالی خفیف تا شدید داشته و سایر استانهای کشور در تمام یا بخشهایی از مساحت خود خشکسالی ضعیف تا شدید داشتهاند.
افزایش ۴ درجهای دما در کشور
نمودار و نقشه زیر بیانگر اختلاف میانگین دمای هفته سی و دوم از سال زراعی جاری با میانگین دما در بلند مدت (۱۳۹۹-۱۳۷۰) در هفته مشابه برای کشور و استانها است که در کشور افزایش دمای درجهای ۴.۳ را نشان میدهد و تمام استانها روند افزایش دما را تجربه کردهاند.
بیشترین بیهنجاری مثبت دمای میانگین هفته مربوط به استان ایلام به میزان ۵.۷ درجه سانتی و کمترین آن مربوط به استان اردبیل به میزان ۰.۴ درجه سانتی بوده است.
جزئیات جدیدترین پیش بینی بارشها در ایران
میانگین بارش طی هفته اول بیستونهم اردیبهشت تا چهارم خرداد در شمال غرب مناطقی از دو سوی کوههای البرز و شمال شرق در محدوده کمتر از نرمال و سایر مناطق بی بارش خواهند بود.
از پنجم تا یازدهم خرداد در شمال غرب، دو سوی کوههای البرز مناطقی از شمال شرق و جنوب شرق، در محدوده نرمال و برای سایر مناطق کشور بی بارش یا کمتر از نرمال پیش بینی شده است.
بارش دوازدهم تا بیستوچهارم خرداد در شمال غرب، زاگرس شمالی، دو سوی کوههای البرز، شمال شرق و نواحی مرکزی در محدوده کمتر از نرمال و سایر مناطق بی بارش خواهند بود.