دوشنبه، 5 آذر 1403
ایده خبر » ورزشی » از ابداع دستگاه دیالیز سلول‌های سرطانی تا کسب مدال نقره مسابقات بین‌المللی اختراعات سوئیس

از ابداع دستگاه دیالیز سلول‌های سرطانی تا کسب مدال نقره مسابقات بین‌المللی اختراعات سوئیس

کد خبر: 8175

ایمنا از ابداع دستگاه دیالیز سلول‌های سرطانی در ایران، کسب مدال نقره مسابقات بین‌المللی اختراعات و نوآوری‌های سوئیس توسط دانشجوی ایرانی، پرداخت مطالبات گندم‌کاران در دو هفته متوالی، تمدید مهلت ارسال آثار جشنواره تئاتر کودک و نوجوان و تولید و عرضه هشت میلیون دارو در بسته خبری پنجره امید می‌گوید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امروز در بسته خبری پنجره امید به سراغ روایت پژوهشگران ایرانی از ابداع دستگاه دیالیز سلول‌های سرطانی می‌رویم، در ادامه نیز کسب مدال نقره مسابقات بین‌المللی اختراعات و نوآوری‌های سوئیس توسط دانشجوی ایرانی مطرح شده است، همچنین پرداخت مطالبات گندم‌کاران در دو هفته متوالی، تمدید مهلت ارسال آثار بخش رقابتی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان و ‏‬ تولید و عرضه هشت میلیون دارو در کشور توسط هلال‌احمر نیز از جمله موضوعاتی است که در ادامه جزئیات بیشتر آن بیان شده است.

پژوهشگران ایرانی از ابداع دستگاه دیالیز سلول‌های سرطانی می‌گویند

پژوهشگران ایرانی از ابداع دستگاه دیالیز سلول‌های سرطانی می‌گویند

درمان‌های رایج سرطان همچون شیمی درمانی، پرتودرمانی و جراحی، اگرچه در بسیاری از موارد مؤثر هستند، اما اغلب با عوارض جانبی شدیدی همراه است که می‌تواند کیفیت زندگی بیماران را به شدت تحت تأثیر قرار دهد؛ از سوی دیگر، این درمان‌ها در مواردی که سرطان به مراحل پیشرفته رسیده یا به دیگر اندام‌ها متاستاز داده است، کمتر مؤثر هستند و احتمال بازگشت بیماری نیز افزایش می‌دهد.

در چنین شرایطی، دیالیز سلول‌های سرطانی به‌عنوان یک راهکار مکمل و نوآورانه مطرح می‌شود که می‌تواند نتایج درمانی را بهبود ببخشد، این روش به گونه‌ای طراحی شده که از طریق یک فرایند مشابه دیالیز کلیه، سلول‌های سرطانی را از جریان خون جدا می‌کند، عملکرد این دستگاه به این شکل است که خون بیمار از بدن خارج شده و از طریق یک فیلتر مخصوص که توانایی شناسایی و جداسازی سلول‌های سرطانی را دارد، عبور داده می‌شود، سلول‌های سرطانی پس از شناسایی و جداسازی، از خون خارج شده و خون تصفیه شده به بدن بیمار بازمی‌گردد.

مزیت اصلی این روش، کاهش بار سلول‌های سرطانی در بدن و جلوگیری از متاستاز و گسترش بیماری به دیگر اندام‌ها است، این روش به‌دلیل استفاده نکردن از داروهای شیمیایی عوارض جانبی کمتری نسبت به شیمی درمانی و پرتودرمانی دارد و می‌تواند به‌عنوان یک روش درمانی تکمیلی در کنار سایر روش‌ها به کار رود، همچنین این روش می‌تواند برای بیمارانی که به درمان‌های رایج مقاومت نشان داده‌اند یا در مراحل پیشرفته بیماری قرار دارند، یک گزینه درمانی مؤثر باشد.

ساخت دستگاه‌های دیالیز سلول‌های سرطانی، نیازمند دانش فنی پیشرفته و همکاری بین‌المللی در حوزه‌های مختلف همچون بیولوژی، پزشکی، مهندسی و فناوری نانو است، توسعه این فناوری علاوه‌بر اینکه بهبود شانس بقا و کیفیت زندگی بیماران سرطانی را به همراه دارد، می‌تواند تحولی اساسی در نحوه درمان سرطان ایجاد کند؛ این فناوری می‌تواند به‌ویژه در درمان سرطان‌های خونی همچون لوسمی و لنفوم که سلول‌های سرطانی در خون به‌طور گسترده پخش می‌شوند، مؤثر واقع شود.

این تکنولوژی همچنان در مراحل اولیه تحقیق و توسعه قرار دارد و برای رسیدن به مرحله استفاده گسترده بالینی نیاز به تحقیقات و آزمایش‌های بیشتری دارد، چالش‌هایی همچون بهبود دقت و کارایی فیلترهای مورد استفاده، افزایش سرعت فرایند و کاهش هزینه‌های تولید، از جمله مسائلی هستند که باید به آن‌ها پرداخته شود.

فاطمه ملاعباسی، پژوهشگر برجسته جهاد دانشگاهی ایران و دارنده دکترای تخصصی در رشته تجزیه شیمیایی، به‌عنوان سرپرست تیم اختراع دستگاه دیالیز سلول‌های سرطانی شناخته می‌شود؛ امیرحسین کفایت، متخصص برجسته سرطان، نیز به همراه ملاعباسی نقش کلیدی در توسعه و بهبود این فناوری داشته است.

این دستگاه نوآورانه با هدف بهبود درمان و کاهش عوارض جانبی سرطان طراحی شده است و به‌عنوان ابزاری قدرتمند و کم‌عارض، پتانسیل بالایی در مقابله با سرطان دارد و می‌تواند به بهبود چشمگیر نتایج درمانی و کیفیت زندگی بیماران کمک کند. ملاعباسی در تولید کیت‌های تشخیص سرطان نقش مؤثری داشته و به‌عنوان عضو هیئت علمی پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی فعالیت می‌کند و به‌دلیل دستاوردهای برجسته‌اش در حوزه تحقیقات سرطان، به‌عنوان پژوهشگر برتر جهاد دانشگاهی کشور تقدیر شده است.

کسب مدال نقره مسابقات بین‌المللی اختراعات و نوآوری‌های سوئیس توسط دانشجوی  ایرانی

کسب مدال نقره مسابقات بین‌المللی اختراعات و نوآوری‌های سوئیس توسط دانشجوی ایرانی

مسابقات جهانی اختراعات سوئیس ۲۰۲۴ با حضور ۴۰ کشور از جمله ایالات متحده آمریکا، کانادا، استرالیا، مراکش، اندونزی، ترکیه، ایران و روسیه و ۶۰۰ اختراع از سراسر جهان و زیر نظر مجمع بین‌المللی فدراسیون مخترعان (IFIA) در ۱۵ رشته مختلف از جمله مهندسی، علوم کامپیوتر، کشاورزی و محیط زیست، شیمی و زیست‌شناسی و پزشکی در ژنو- سوئیس برگزار شد.

در این دوره، حشمت‌الله نوری زاده، دانشجوی دوره دکتری رشته مهندسی برق- قدرت پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور و عضو رسمی فدراسیون جهانی مخترعان سوئیس (IFIA)، با ارائه سامانه پایش و بررسی وضعیت کابل‌های شبکه توزیع انرژی توانست مدال نقره مسابقات اختراعات جهانی سوئیس ۲۰۲۴ را کسب کند.

وی همچنین در المپیاد رباتیک و مکاترونیک کشوری ۱۴۰۲ نیز موفق به کسب مدل طلا و جایزه ویژه شده بود.

مطالبات گندم‌کاران در دو هفته متوالی پرداخت می‌شود

مطالبات گندم‌کاران در دو هفته متوالی پرداخت می‌شود

بر اساس قانون شورای قیمت‌گذاری و اعلام سیاست‌های حمایتی تا پایان تیر باید قیمت خرید تضمینی گندم اعلام می‌شد که این مسئله به تأخیر افتاد تا اینکه در هفته جاری جلسه شورای قیمت‌گذاری در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شد تا قیمت ۳۲ محصول اساسی تعیین شود.

عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران کشور اظهار کرد: جلسه شوری قیمت‌گذاری یکشنبه هفته جاری برگزار شد که به توافق نرسیدیم و مقرر شد شنبه هفته آینده کمیسیون تخصصی تعیین نرخ و شورای قیمت‌گذاری تشکیل شود، امید است قیمت قطعی گندم و ۳۱ محصول دیگر مشخص شود.

وی افزود: پیشنهاد ما این بود که نرخ تورم به قیمت سال گذشته اضافه شود یا اینکه قیمت تمام شده با سود معقول برای کشاورزان اعمال شود و نباید درباره واردات مسئله‌ای مطرح شود، زیرا مقام معظم رهبری تاکید بر خودکفایی و تولید داخل دارند.

رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران کشور تصریح کرد: پرداخت مطالبات کشاورزان که از روز شنبه آغاز شده و ۲۶.۵ همت تا پایان هفته به حساب کشاورزان واریز می‌شود، همچنین از هفته آینده نیز باقی‌مانده مطالبات از منابع صندوق توسعه ملی به حساب گندم‌کاران کشور واریز می‌شود.

مهلت ارسال آثار بخش رقابتی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان تمدید شد

مهلت ارسال آثار بخش رقابتی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان تمدید شد

مهلت تحویل و بارگذاری آثار گروه‌های متقاضی شرکت در بخش‌های مختلف بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان - همدان به دلیل درخواست برخی از گروه‌های نمایشی که تاکنون موفق به ارسال آثارشان نشدند، تا روز بیستم شهریور سال جاری تمدید شد؛ تمامی هنرمندان متخصص حوزه تئاتر کودک و نوجوان می‌توانند تا تاریخ یاد شده، نسبت به بارگذاری و ثبت آثارشان در سامانه اینترنتی بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان - همدان به نشانی https://icy.theater.ir اقدامات لازم را انجام دهند.

زمان تعیین شده برای تحویل آثار هنرمندان شرکت‌کننده، به هیچ عنوان تمدید نشده و تمامی گروه‌های متقاضی می‌توانند تا پایان روز بیستم شهریور نسبت به بارگذاری آثارشان اقدامات لازم را انجام دهند، در غیر این صورت سامانه جشنواره بعد از این تاریخ به صورت خودکار مسدود خواهد شد.

«مسابقه تئاتر خردسال»، «مسابقه تئاتر کودک»، «مسابقه تئاتر نوجوان»، «مسابقه تئاتر خیابانی»، «مسابقه نمایشنامه‌نویسی» بخش‌های رقابتی بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان - همدان را تشکیل می‌دهند.

بیست‌ونهمین «جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان - همدان» به دبیری امیر مشهدی عباس توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت استانی شهرداری همدان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی ایران آبان سال جاری با شعار «تئاتر گفت‌وگوی بدون مرز» و با هدف «تقویت همدلی و همراهی، رشد و آگاهی و اعتماد به نفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» در شهر تاریخی همدان برگزار خواهد شد.

«تحقق مشارکت اجتماعی کودکان و نوجوانان»، «ارتقای سطح فرهنگ عمومی»، «تقویت بنیان‌های اصیل خانواده و ارتباط نسل‌ها»، «آموزش شهروندی و افزایش مسئولیت‌پذیری با ایجاد زمینه مشارکت فعال کودکان و نوجوان ایران زمین در تولید آثار نمایشی» به عنوان بخشی از حقوق قشر پویا و اثرگذار جامعه بخش دیگری از اهداف برگزاری بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان است.

تولید و عرضه ۸ میلیون دارو در کشور توسط هلال‌احمر

تولید و عرضه ۸ میلیون دارو در کشور توسط هلال‌احمر

علیرضا عسکری، رئیس سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر در خصوص آخرین وضعیت تولیدات دارویی این مجموعه اظهار کرد: شرکت داروسازی سها، داروهای قلبی عروقی، هورمونی، اعصاب و روان، آنتی‌بیوتیک‌ها، آنتی‌هیستامین، مسکن‌ها، ضد دیابت و داروهای گوارشی را به صورت جامد و مایع تولید و به بازار عرضه می‌کند.

وی افزود: تولید محصولات جدید و توسعه سبد محصولات همواره یکی از اهداف مجموعه است و در حال حاضر، مجموعه داروسازی سها، در مرداد بیش از هشت میلیون عدد دارو تولید و روانه بازار کشور کرده است.

رئیس سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر ادامه داد: در خط تولیدات هورمونی این شرکت نیز که در سایت شهید فقیهی مستقر است، برنامه تولید داروهای جدید در دستور کار قرار گرفته و مراحل تحقیق و آزمایش در حال انجام است، در حوزه تولید شربت نیز تلاش‌های خوبی انجام شده و در همین رابطه امروز شربت‌های کتوتیفن، منیزیوم هیدروکساید و آلومینیوم نیز در جمعیت هلال احمر تولید می‌شود.

عسکری اضافه کرد: با توسعه سبد و ظرفیت‌های تولید دارو شامل تولید داروی شیمیایی دیابت، داروهای گیاهی و نانو مکمل‌ها سعی در گسترش و ایجاد تنوع بخشی به تولیدات خود دارد.

منبع: imna-786869

دسته بندی: ورزشی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید