به گزارش بازار از وزارت جهاد کشاورزی، «علیرضا مهاجر» در نخستین نشست ستاد زراعت کشور افزود: پیش از انقلاب گندم از آمریکا و کانادا وارد میشد و یکی از آرزوهای حضرت امام (ره) خودکفایی در تولید گندم بود؛ بنابراین تولید گندم در اولویت نظام جمهوری اسلامی قرار گرفت.
معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی اظهار داشت: در این سالها خودکفایی در گندم به صورت سینوسی بوده و امسال در تولید گندم به خودکفایی رسیدهایم و امیدواریم شرایط تولید و خودکفایی برای کشور ادامهدار باشد و بتوانیم این شرایط را حفظ کنیم.
مهاجر یادآور شد: با وجود اینکه در سال ۱۴۰۰ میزان تولید گندم ۴.۵ میلیون تن بود و خشکسالی پس از ترسالی را داشتیم، در سال ۱۴۰۱ خشکسالی ادامهدار شد و میزان تولید افزایش یافت که دلایل آن رعایت اصول تغذیه، استفاده از بذرهای اصلاح شده و افزایش قیمت گندم بود.
وی افزود: بیش از ۷۵ درصد از اراضی کشور زیر پنج هکتار بوده و کشاورزی معیشتی شده است، بنابراین میزان تولید این کشاورزان با تولید کشاورزان پیشرو و اراضی وسیع قابل مقایسه نیست و متوسط عملکرد آنها ۴.۵ تن در هکتار است.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی تصریحکرد: پس از ادغام وزارت جهاد کشاورزی، تجمیع اراضی و سرمایهگذاری بر روی کشاورزان خردهپا به دست فراموشی سپرده شد و به همین دلیل در سال ۱۴۰۱ مصوب شد کودهای فسفاته و پتاسه با قیمت پایه در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
وی اضافهکرد: اکنون چهار میلیون هکتار اراضی گندم دیم و یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار اراضی گندم آبی در کشور وجود دارد و باید در این یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار به خودکفایی برسیم.
مهاجر تصریحکرد: وضعیت کود در کشور بهتر شده است و کودهای با کیفیت وارد کشور میشود، همچنین سم در صورت نیاز به کشور وارد خواهد شد.
وی با بیان اینکه کود پتاسه برای ما بسیار حایز اهمیت است، ادامهداد: تنها کودی که میتواند محصول را در برابر تغییرات اقلیم مقاوم کند، کود پتاسه است و باید در دستور کار تولید قرار گیرد.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: تشکلهای بخش کشاورزی باید با قدرت در امر تولید پیش بروند؛ وزارت جهاد کشاورزی به عنوان سیاستگذار، ناظر و حامی در کنار تشکلها بهویژه بنیاد ملی گندمکاران خواهد بود.
وی افزود: باید در تولید گندم خودکفا شده و خودکفا باقی بمانیم.