یکشنبه، 4 آذر 1403
ایده خبر » ورزشی » شهید نیل‎فروشان؛ از دفاع مقدس تا دکترین دفاعی سپاه و جهاد تبیین در دانشگاه

شهید نیل‎فروشان؛ از دفاع مقدس تا دکترین دفاعی سپاه و جهاد تبیین در دانشگاه

کد خبر: 10194

دوست و همرزم شهید نیلفروشان به تشریح ابعاد فرمانده شهید پرداخت و گفت: شهید نیلفروشان مبارزه با رژیم صهیونیستی و آزادی‌قدس را آرزوی خود می‌دانست و وعده می‌داد جوان‌ها به‌زودی آزادی قدس را خواهند دید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سردار سرتیپ پاسدار شهید «عباس نیلفروشان» از فرماندهان پیشکسوت و جانبازان سرافراز دفاع مقدس و مستشار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که شامگاه ششم مهر ۱۴۰۳ در حمله تروریستی رژیم سفاک صهیونی به منطقه‌ی ضاحیه بیروت لبنان و در عملیات ترور شهید سیدحسن نصرالله (ره) به هم‌رزمان شهیدش پیوست.

شهید نیلفروشان، همواره در صف مقدم حمایت از جریان مقاومت در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی و دیگر دشمنان منطقه‌ای بوده و به‌عنوان یک فرمانده استراتژیک، نقش بسزایی در هماهنگی بین نیروهای مقاومت در سراسر منطقه ایفا کرده است.

شهید عباس نیلفروشان متولد سال ۱۳۴۵ در اصفهان بود و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در حالی که نوجوان بود، در مبارزات ضدطاغوت حضور چشمگیری داشت؛ بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان یک بسیجی جان برکف و همیشه در صحنه بود و بعدها به افتخار پاسداری سپاه نیز نائل آمد.

نخستین حضور جهادی‌اش در نبردهای کردستان در رکاب شهید چمران بود و سپس به‌طور مستمر در ۸ سال دفاع مقدس حضور داشت؛ بر این اساس از ۱۳ سالگی در نبردهای مختلف حضور داشت و تقریباً هر ۴۰ روز یک‌بار به خانواده سر می‌زد و همیشه مشتاق حضور در جبهه‌ها بود.

چندین‌بار در عملیات‌های مختلف، زخمی و در بیمارستان بستری شد؛ در طول هشت سال دفاع مقدس در لشکر ۱۴ امام حسین (ع) و لشکر ۸ زرهی نجف اشرف در مسئولیت‌های مختلف نقش ایفا کرد، ابتدا کار خود را با فرماندهی دسته در لشکر ۱۴ امام حسین (ع) شروع می‌کند و تا سال ۱۳۶۲ در این لشکر می‌ماند. سپس به لشکر ۸ نجف اشرف می‌رود و همرزم شهید احمد کاظمی می‌شود.

شهید نیل‎فروشان؛ از دفاع مقدس تا دکترین دفاعی سپاه و جهاد تبیین در دانشگاه

شهید «عباس نیلفروشان» با پایان دفاع مقدس، مسئولیت عملیات لشکر ۸ نجف اشرف را بر عهده می‌گیرد. از سال ۱۳۸۴ به نیروی زمینی سپاه می‌رود و از سال ۸۴ تا ۸۶ معاونت عملیات نیروی زمینی سپاه را عهده‌دار می‌شود؛ پس از آن در دو مقطع به عنوان مسئول عملیات سپاه در لبنان ایفای نقش می‌کند و پس از آن برای دوره‌ای، فرماندهی دانشگاه و فرماندهی ستاد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بر عهده می‌گیرد، اما پس از مدتی به معاونت عملیات کل سپاه می‌رود و جانشین معاون عملیات می‌شود.

شهید نیلفروشان بعد از اتمام جنگ، تحصیل خود را ادامه داد و با مدرک دکتری مدیریت استراتژیک از دانشگاه امام حسین (ع)، در همین دانشگاه با رتبه‌ی دانشیاری از اعضای هیئت علمی بود و در دانشگاه عالی دفاع ملی و دانشگاه امام حسین (ع) نیز تدریس می‌کرد. وی همچنین نویسنده کتاب‌های «بالامبو»، «دکترین جنگ‌های نوظهور»، «دکترین نظامی با رویکرد جنگ ناهمگون» و «دفاع در اندیشه امام خمینی (ره)» بود.

شهید نیلفروشان، شخصیتی راهبردی در ابعاد نظامی و اجتماعی

بر این‌اساس سید محمدحسین امامی دوست، هم‌رزم و از بستگان شهید نیلفروشان در گفت‌گو با خبرنگار ایمنا به تشریح ابعاد شخصیت شهید نیلفروشان پرداخت و با بیان اینکه ایشان یکی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بودند که شخصیت چند بعُدی داشتند و صرفاً نمی‌توان به ابعاد نظامی اکتفا کرد، اظهار داشت: شهید سرافراز دارای ویژگی‌های خاص فکری، اجتماعی، علمی و فرهنگی بودند که این ویژگی‌ها باعث می‌شد ایشان نه‌تنها در بُعد نظامی، بلکه در ابعاد اجتماعی و راهبردی یک شخصیت ممتاز و برجسته باشند.

وی افزود: سردار شهید نیلفروشان یکی از معدود فرماندهانی بودند که بخاطر ویژگی‌ها ممتاز در حوزه‌های مختلف تأثیرگذار و در بعُد نظامی در مسائل راهبردی و استراتژیک صاحب‌نظر بودند و همچنین بخاطر تجارب و دانش علمی‌شان به مسائل تاکتیکی و عملیاتی در میدان نبرد تعیین کننده بودند و یکی از موثران افراد در شکل‌گیری طرح دکترین دفاعی و راهبردی سپاه بودند.

امامی به انتقال تجارب علمی شهید نیلفروشان در دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا پرداخت و با تاکید بر اینکه ایشان یک شخصیت علمی بودند و علیرغم مشغله‌های مختلف در جبهه‌ها نبرد، هیچ‌گاه سنگر تبیین را در دانشگاه رها نکردند، گفت: شهید نیلفروشان در خط مقدم جهاد تبیین در دانشگاه حضور داشتند و این رسالت را بخاطر ولایت‌پذیری‌شان هیچ‌گاه ترک نکردند و همواره در طول حیات پربرکت‌شان با بدنه علمی و دانشگاهی ارتباط مستمر و تأثیرگذاری داشتند.

شهید نیل‎فروشان؛ از دفاع مقدس تا دکترین دفاعی سپاه و جهاد تبیین در دانشگاه

وی با تاکید بر اینکه حضور «شهید نیلفروشان» در لبنان به دعوت شخص «شهید سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله صورت گرفته بود، گفت: پس از شهادت سردار زاهدی که به دست عوامل جنایات‌کار استکبار جهانی صورت گرفت، با توجه به تجارب گذشته شهید نیل‌فروشان در جبهه مقاومت با دعوت و تاکید شهید سید حسن نصرالله ایشان وارد این میدان شدند و آرزوی ایشان در این مسیر شهادت بود.

مدت‌ها بود که به‌دنبال شهادت می‌گشت

دوست و هم‌رزم شهید نیلفروشان به ذکر خاطراتی از همراهی با این شهید پرداخت و خاطرنشان کرد: مدت‌ها بود که شهید نیلفروشان همواره به یاد شهید احمد کاظمی، شهید حجازی و حاج قاسم سلیمانی بود و آرزوی پیوست به خیل شهدا را داشت. ایشان مدت‌ها در جستجوی شهادت بود و می‌دانست در این میدان به شهادت می‌رسد و همواره تاکید می‌کرد در جبهه‌ای مشغول به مبارزه با صهیونیست هستیم که ذره‌ای در حقانیت این مبارزه شک نداریم و امیدواریم در این میدان حق علیه باطل به شهادت برسیم.

امامی با تاکید بر اینکه جریان مقاومت با شهادت شخصیت‌های مهمی مانند شهید نیلفروشان خون‌تازه‌ای دریافت خواهد کرد، ادامه داد: جریان و جبهه مقاومت وابسته به یک شخصیت نیست؛ این جریان یک مکتب و راه است که امتداد خواهد داشت و هر فرمانده مقاومت یک مدرسه درس‌آموز است. ما در این مسیر وظیفه تبیین داریم و باید ابعاد وجودی این شخصیت‌های ایثارگر و مهم را به جامعه داشته باشیم. یکی از تأکیدات شهید نیلفروشان که به فرزند اینجانب داشتند این بود، «شما و نسل شما آزادسازی قدس شریف را خواهید دید.»

شهید نیل‎فروشان؛ از دفاع مقدس تا دکترین دفاعی سپاه و جهاد تبیین در دانشگاه

وی به دیگر ابعاد شخصیتی شهید نیلفروشان پرداخت و گفت: شهید نیلفروشان جدای از بحث نظامی در حوزه اجتماعی یک فرد کنش‌گر و فعال بود. بخاطر روحیه بسیار لطیفی که داشتند به افراد زیادی خدمت می‌کردند و از هیچ حمایتی دریغ نمی‌کرد و افراد بسیاری برای اولین‌بار با ایشان دیدار و طرح مسئله و مشکل می‌کردند و ایشان بدون هیچ شناختی اقدام به رفع این مسائل می‌کرد. سرکشی از خانواده‌های شهدای دوران دفاع مقدس از برنامه‌های مستمر این شهید بود که هیچ‌گاه ترک نشد؛ شهی نیلفروشان ارتباط مستمر با این خانواده‌ها را مایه برکت زندگی و در ادامه مسیر جهاد می‌دانستند.

فرمانده‌ای که طبع لطیف شاعرانه داشت

این دوست و هم‌رزم شهید نیلفروشان با بیان اینکه این شهید بخاطر روح لطیف‌شان طبع شاعرانه داشتند، افزود: شهید نیلفروشان علاوه بر تمام ویژگی‌ها علمی، اجتماعی و اخلاقی و ابعاد نظامی، در حوزه شعر و ادبیات فعال و دارای یک طبع لطیف شاعرانه بودند که مورد عنایت خداوند بود و اشعار زیادی را با مضامین ارزشمند می‌سرود. برای یک شخصیت نظامی در سطح عالی داشتن چنین روحیه و طبعی اتفاق و عنایت ویژه‌ای است که حتماً از سوی خداوند متعال مورد عنایت بوده است.

امامی در پاسخ به اینکه نگاه شهید نیلفروشان نسبت به مسئله فلسطین و قدس چگونه بود، گفت: این شهید در یک خانواده کاملاً متدین رشد پیدا کرده بود؛ پدر ایشان سال‌ها پیش بخاطر روایتی که از ظلم صورت گرفته در خصوص مردم فلسطین صورت گرفته بود، ایشان را با این فضا مأنوس کرده بود. این شهید خودشان روایت می‌کنند که من از کودکی و نوجوانی آرزوی مبارزه با رژیم صهیونیستی و آزادسازی قدس شریف را داشتم؛ لذا شخصاً بارها از ایشان شنیده بودم که «خوشحالم این ایام عمرم را در جنگ علیه صهیونیست هستم و در برابر باطل می‌جنگم»؛ لذا واقعاً آرزو داشتند در این راه به شهادت برسند.

شهید نیل‎فروشان؛ از دفاع مقدس تا دکترین دفاعی سپاه و جهاد تبیین در دانشگاه

به گزارش ایمنا، وزارت خزانه‌داری و وزارت خارجه آمریکا ۲۶ اکتبر ۲۰۲۲ در اقدامی مشترک ۱۴ تن از مقام‌های کشوری و لشکری و سه نهاد جمهوری اسلامی از جمله عباس نیلفروشان را به‌دلیل مقابله با اغتشاشگران و عوامل ضدامنیتی از جمله در استان سیستان و بلوچستان تحریم کردند، که نشان‌دهنده‌ی مجاهدت‌های این سردار شهید در تمامی عرصه‌های امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در داخل و خارج از کشور بوده است.

با تشکیل قرارگاه مرکزی امام حسین (ع)، شهید نیلفروشان با حفظ سمت، جانشینی فرمانده‌کل سپاه در قرارگاه امام حسین (ع) را به عهده می‌گیرد و پس از انتصاب سردار سلامی به فرماندهی‌کل سپاه، سردار عباس نیلفروشان از تیر سال ۱۳۹۸ به سمت معاونت عملیات کل سپاه منصوب شد و پس از شهادت سردار زاهدی در ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ در جریان حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، به‌عنوان فرمانده سپاه در بخش لبنان منصوب شد.

شهید عباس نیلفروشان در سال‌های اخیر در کنار شهید سیدحسن نصرالله و فرماندهان و مجاهدان حزب‌الله لبنان، برای دفاع از مردم مظلوم فلسطین جنگید و حدود هفت سال در لبنان فرماندهی عملیات‌های مختلف را بر عهده داشت و به دلیل تجارب گسترده‌اش در میدان‌های نبرد و تلاش‌های مستمر برای حمایت از محور مقاومت به‌ویژه حزب‌الله لبنان و گروه‌های مقاومت فلسطینی، به‌عنوان یکی از شخصیت‌های کلیدی در حمایت از آرمان‌های مقاومت شناخته می‌شود. حضور فعالش در برنامه‌ریزی‌های نظامی و دیپلماتیک به جبهه مقاومت کمک کرد تا در مقابل تهدیدات مستمر رژیم صهیونیستی و دیگر نیروهای متجاوز، توانایی خود را افزایش دهد.

شهید نیلفروشان به عنوان یک فرمانده استراتژیست، نقش بسزایی در هماهنگی بین نیروهای مقاومت در سراسر منطقه داشت و محبوبیت و احترام بالایی در میان نیروهای مقاومت کسب کرد و سرانجام در ششم‌مهر در کنار سید جبهه مقاومت به شهادت رسید.

منبع: imna-800430

دسته بندی: ورزشی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید