جمعه، 7 دی 1403
ایده خبر » ورزشی » تهدید و فرصت تغییر کاربری‌ها برای توسعه پایدار شهر

تهدید و فرصت تغییر کاربری‌ها برای توسعه پایدار شهر

کد خبر: 13827

تغییر کاربری در شهرها از جمله نواحی حاشیه‌ای نیازمند مدیریت صحیح است تا ضمن جلوگیری از بروز بحران‌های زیست‌محیطی و اجتماعی توسعه پایدار شهر نیز محقق شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، تغییر کاربری زمین‌ها و املاک یکی از مهم‌ترین چالش‌های شهرسازی و برنامه‌ریزی شهری است که تأثیرات گسترده‌ای بر محیط زیست، اقتصاد و جامعه دارد.

با افزایش نیاز به فضاهای مسکونی، تجاری و صنعتی در شهرهای بزرگ و کوچک، تغییر کاربری زمین‌ها بدون رعایت اصول برنامه‌ریزی و ضوابط قانونی می‌تواند منجر به مشکلات جدی شود.

این تغییرات ناصحیح نه تنها تعادل اکولوژیکی را برهم می‌زند، بلکه ممکن است باعث افزایش ترافیک، کاهش فضای سبز و تخریب منابع طبیعی شود.

به همین دلیل، نیاز به بررسی دقیق، مطالعات جامع و برنامه‌ریزی منسجم برای تغییر کاربری زمین‌ها و املاک بیش از پیش احساس می‌شود.

برنامه‌ریزان شهری و مسئولان ذی‌ربط باید با در نظر گرفتن تمام جنبه‌های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی به نحوی عمل کنند که توسعه پایدار و هماهنگی بین نیازهای مختلف جامعه به‌درستی محقق شود که در این راستا مشارکت شهروندان و آگاهی‌بخشی به جامعه نیز نقش بسیار مهمی در کاهش اثرات منفی تغییر کاربری‌های غیرمجاز و افزایش کیفیت زندگی شهری دارد.

مدیریت شهری طبق قوانین و بنا بر سرانه جمعیتی هر شهر باید سرانه‌ای را به فضای سبز، فضای آموزشی و بهداشتی اختصاص دهد، از این‌رو با برنامه‌ریزی دقیق کاربری هر زمین مشخص می‌شود و تغییر کاربری آن امکان‌پذیر نیست مگر اینکه جایگاهی در عوض آن مشخص شده باشد.

تغییر کاربری اراضی یعنی تغییر دادن کاربرد زمین از یک حالت به حالت دیگر، به‌طور مثال اگر کاربری اصلی یک زمین کشاورزی است می‌توان با کسب مجوز در آن زمین واحدهای مسکونی احداث کرد.

تغییر کاربری‌ها به طور معمول در حواشی شهرها اتفاق می‌افتد؛ محل‌هایی که برای توسعه شهر در نظر گرفته شده است.

شهر کاشان طی چند دهه اخیر به واسطه گسترش کالبدی با مسئله تغییر کاربری به ویژه در حاشیه شهر روبه‌رو بوده است.

تهدید و فرصت تغییر کاربری‌ها برای توسعه پایدار شهر

طرح تفصیلی شهر کاشان منقضی شده است

علیرضا مفرح، رئیس شورای اسلامی شهر کاشان درباره روند تغییر کاربری‌ها در شهر کاشان به خبرنگار ایمنا می‌گوید: در ارتباط با طرح تفصیلی، مغایرتی که طرح تفصیلی ابلاغی با طرح قبلی دارد و مشکلاتی برای مردم ایجاد می‌کند مشاور این طرح به رفع این مغایرت‌ها مکلف شده است.

وی می‌افزاید: شورا و شهرداری در کمیته کار فرمانداری که برای این موارد تشکیل می‌شود دفاع می‌کنند و در نهایت در کمیسیون ماده ۵ تصمیم‌گیری می‌شود.

رئیس شورای اسلامی شهر کاشان خاطرنشان می‌کند: به زودی در مورد تغییرات کاربری یک سری مناطق که در محدوده شهری است از جمله قسمتی از منطقه صفی‌آباد حدفاصل میدان ۹ دی تا میدان شهیدان زارع مجرد و دشت صفی‌آباد تصمیم‌گیری می‌شود.

مفرح عنوان می‌کند: طرح تفصیلی کاشان منقضی شده است، باید طرح جامع شهری بازنگری شود که این مستلزم کسب اعتبار است.

وی تاکید می‌کند: امام جمعه منطقه و استاندار نیز در این زمینه مذاکراتی داشتند تا اینگونه موارد از طریق کمیسیون ماده ۵ استان، شهرداری کاشان و مشاور رفع شود.

رئیس شورای اسلامی شهر کاشان تصریح می‌کند: تبدیل کاربری از فضای سبز و کشاورزی به مسکونی مستلزم تصمیم کمیسیون ماده ۵ فرمانداری است، موارد موردی را اعضای گروه از جمله شهرداری، ورزش و جوانان، آموزش و پرورش و راه و شهرسازی در این مورد تصمیم می‌گیرند و تغییر کاربری صورت می‌گیرد.

تهدید و فرصت تغییر کاربری‌ها برای توسعه پایدار شهر

رویکرد تغییر کاربری باید مورد توجه قرار گیرد

جواد حاج قدیری، رئیس کمیسیون عمرانی شورای اسلامی شهر کاشان نیز می‌گوید: تغییر کاربری زمین یکی از اصلی‌ترین مباحث شهرداری است و ملک‌ها دارای کاربری‌های مشخصی هستند که براساس نوع کاربری تعریف می‌شوند و زمانی که کاربری مشخص شد تغییر آن جرم است.

وی ادامه می‌دهد: اگر فردی خواست زمینی را تغییر کاربری دهد راهکار قانونی دارد که اگر تأیید شود این تغییر امکان‌پذیر است، اما اگر تأیید نشود شهرداری آن را تخریب می‌کند.

رئیس کمیسیون عمرانی شورای اسلامی شهر کاشان با اشاره به ضرورت افزایش اراضی مسکونی منطقه اضافه می‌کند: کاربری‌های شهری بیشتر مسکونی، عمومی و اداری است و اگر کاربری زمینی فضای سبز قرار می‌گیرد باید جایگزینی برای آن در نظر گرفته شود.

حاج قدیری اظهار می‌کند: در طرح‌های تفصیلی شهر تمام کاربری‌های مسکونی، آموزشی، درمانی، مذهبی، تجاری و فضای سبز در نظر گرفته شده و تاکید مجموعه مدیریتی بر افزایش خدمات عمومی در این اراضی است.

وی خاطرنشان می‌کند: دستور دولت برای تولید و رفع معضلات گرانی مسکن، نهضت بزرگ مسکن‌سازی است و برای این امر باید تغییر کاربری صورت گیرد اما آنچه مهم است رویکرد تغییر کاربری است.

به گزارش ایمنا، تغییر کاربری زمین‌ها و املاک نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و بررسی‌های جامع است تا تأثیرات مثبت آن به جامعه و محیط زیست منتقل شود.

با در نظر گرفتن تمام جنبه‌های اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی می‌توان به توسعه پایدار و هماهنگی بین نیازهای مختلف جامعه دست پیدا کرد.

منبع: imna-822302

دسته بندی: ورزشی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید