به گزارش خبرگزاری ایمنا، محسن اسلامی با اشاره به طرح مجلس درباره قانون انتخابات شوراها، اظهار کرد: ماده ۳۴ از ۵۱ قانون انتخابات شوراها در مجلس در حال بحث است و اگر تبدیل به قانون و به صورت نهایی به وزارت کشور ابلاغ شود، شاهد تغییراتی در اجرای انتخابات خواهیم بود زیرا بین قانون موجود و طرح مجلس تفاوتهایی وجود دارد.
وی افزود: در حال حاضر مجموعه وزارت کشور و دستگاههای مرتبط بر اساس قانون موجود فعالیتها و اقدامات خود را در حوزه برگزاری انتخابات انجام میدهند و در واقع قانون فعلی انتخابات شوراها مبنای کار است.
سخنگوی ستاد انتخابات وزارت کشور از گسترش دامنه برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی خبر داد و خاطرنشان کرد: ماده ۲۱ قانون فعلی انتخابات شوراها، امکانی به وزارت کشور به عنوان مجری انتخابات داده است تا از ظرفیتهای الکترونیکی بهره ببرد و این وزارتخانه نیز تلاش دارد از این امکان قانونی استفاده کند.
اسلامی با اشاره به سناریوهایی که برای برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی در وزارت کشور در دست بررسی است، عنوان کرد: این شیوه انتخابات یا در مراکز استانها یا در شهرهایی که بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارند و تعداد آنها ۵۴ عدد است، برگزار خواهد شد.
وی تصریح کرد: تلاش داریم در تعامل با مجلس شورای اسلامی به تعداد ۳۱ عدد به اندازه مراکز استانها یا به تعداد ۵۴ عدد برای شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر، رأی گیری به صورت الکترونیکی انجام شود، همچنین گزینه سومی نیز وجود دارد مبنی بر اینکه تمام شهرها و روستاهایی که از نظر زیرساختها و بسترها، امکان انتخابات الکترونیکی را دارند، رأیگیری به این روش انجام شود، بنابراین در تلاش هستیم دستگاههای رایدهی الکترونیکی را افزایش دهیم و از این بستر بیشتر بهره ببریم.
سخنگوی ستاد انتخابات وزارت کشور درباره هفت ساله شدن شوراهای شهر و روستاها گفت: بر اساس آنچه در رسانهها منتشر شده، این طرح توسط شورای عالی استانها به مجلس ارائه شده است و طی آن تلاش میشود مدت زمان شوراهای ششم تمدید شود، اما این لایحه هنوز در کمیسیون مربوطه و صحن علنی مجلس مطرح نشده است و باید منتظر بمانیم.