به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به توپوگرافی خاص و کوهستانی و وجود مسیرهای ارتباطی در مناطق کوهستانی نیازمند ایجاد زیرساختهای امدادی در حوزههای هلالاحمر و اورژانس پیشبیمارستانی است.
قرار گرفتن استان کهگیلویه و بویراحمد در مسیر کریدور شمال به جنوب و اتصال آن به مسیر طریقالرضا در آینده ضرورت وجود پایگاههای امدادی جادهای را در این استان چند برابر کردهاست.
علاوه بر ایجاد پایگاههای امداد جادهای در دو بخش هلالاحمر و اورژانس پیشبیمارستانی، داشتن بالگرد امداد و نجات، ایجاد پد بالگرد در مناطق مختلف و بیمارستانهای استان از جمله ضرورتها در کهگیلویه و بویراحمد بهشمار میرود.
نبود یا نیمهتمام ماندن پایگاههای امداد جادهای در کنار ناوگان امدادی فرسوده با طول عمر بیش از ۱۵ سال از جمله چالشهای پیشروی امدادونجات در کهگیلویه و بویراحمد است.
تزریق ۱۶۰ میلیارد ریال به هلالاحمر کهگیلویه و بویراحمد
کاظم فلاحیدوست، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در سالجاری از محل اعتبارات ملی هلالاحمر ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای افزایش و ارتقای سطح توان فنی و امکانات و تجهیزات امدادی به استان کهگیلویه و بویراحمد تخصیص داده شد، اظهار کرد: با تزریق این اعتبار برخی از پایگاههای امداد جادهای و دیگر زیرساختهای هلالاحمر در استان تکمیل میشود.
فلاحیدوست گفت: پروژههای احداث پایگاه امداد جادهای در مناطق «راک» در کهگیلویه، امداد جادهای در دوراهی «تنگسرخ» واقع در مسیر یاسوج به سپیدان و پایگاه امدادی «جوخانه» در شهرستان چرام با پیشرفت ۹۰ درصدی در دهه فجر سالجاری به بهرهبرداری میرسند.
وی طرح توسعه پایگاه امدادی «توتنده» در مسیر اصفهان به یاسوج را به دلیل بروز تصادفات جادهای در این مسیر را از جمله اولویتهای هلالاحمر استان دانست و تصریح کرد: در کنار پایگاه «توتنده» ساختمانی برای اسکان اضطراری مسافران و افراد دچار حادثه احداث میشود.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اهدای دو قطعه زمین از سوی خیران برای ساخت پایگاه امداد جادهای در کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: این پایگاهها در نزدیک راه ارتباطی «لوداب» به دهدشت و منطقه جوکار (شهرستان مارگون) احداث میشوند.
وی افزود: ساختمان هلالاحمر در شهرستان بهمئی با تزریق ۵۰ میلیارد اعتبار بعد از ۱۱ سال تعطیلی در هفته آینده به بهرهبرداری میرسد.
ناوگان اورژانس پیشبیمارستانی کهگیلویه و بویراحمد بیش از ۱۵ سال عمر دارند
پرویز غفارزاده، سرپرست اورژانس پیشبیمارستانی کهگیلویه و بویراحمد نیز با بیان اینکه میانگین عمر آمبولانسهای استان بالای ۱۵ سال است و به دلیل وجود تحریمها، تأمین قطعات با مشکل روبهرو است و مجبور هستیم با داشتههای موجود به کار ادامه بدهیم، گفت: مجوز اُورهال و تعمیر ۱۰ دستگاه آمبولانس را دریافت کردهایم، هزینه اورهال این آمبولانسها ۱۳ میلیارد تومان برآورد شدهاست که برای تأمین هزینه با خیران وارد گفتوگو شدهایم.
وی افزود: بیمارستانهای مرکز استان فاقد پد بالگرد هستند اما بیمارستانهای سی سخت، بیبی حکیمه گچساران، باشت، دهدشت و بهمئی دارای پد هستند.
غفارزاده اضافه کرد: ساخت ۳۱ پایگاه مصوب شدهاست که شامل ۱۷ پایگاه شهری، جادهای و ۱۲ پایگاه موتورلاینس است و سه پایگاه ویژه بانوان در شهرهای یاسوج، دهدشت و گچساران نیز احداث میشود.
به گزارش ایمنا، با وجود همه تلاشها در راستای کمک به بهبود وضعیت پایگاههای امداد و نجات جادهای در کهگیلویه و بویراحمد هنوز برخی از مناطق دورافتاده فاقد چنین زیرساختی هستند و همین کمبود در مواقع ضروری موجب اتفاقات تلخ و ناگواری میشود و باید با توجه به شرایط جغرافیایی استان چانهزنی مسئولان برای گرفتن اعتبارات در این زمینه بیش از پیش باشد.