به گزارش بازار، بر پایه چهارمین نسخه از گزارش سالانه شرکت بینالمللی مشاوره سرمایهگذاری «هِنلی و شرکا» با همکاری شرکت «نیو وُرلد وِلث»؛ شهر نیویورک با دارا بودن ۳۸۴ هزار و پانصد نفر با ارزش دارایی خالص هنگفت، از جمله ۸۱۸ نفر با ثروت نقدی ۱۰۰ میلیون دلار به بالا (صدمیلیونری) و ۶۶ میلیاردر، در جایگاه نخست ثروتمندترین شهرهای جهان قرار گرفت.
نکته قابل توجه این است که شهر سانفرانسیسکو به انضمام سیلیکونولی، با ۳۴۲ هزار و چهارصد میلیونر ساکن در جایگاه دوم قرار دارد و اکنون میزبان میلیاردرهای بیشتری (۸۲ نفر) نسبت به نیویورک است.
این منطقه همچنان به عنوان کانون اصلی خلق ثروت فناورانه در حال شکوفایی است و در طول یک دهه گذشته، رشد چشمگیر ۹۸ درصدی در تعداد میلیونرها را تجربه کرده است.
دبی، شهری بناشده برای جذب ثروت
شهر دبی در امارات عربی متحده که اکنون میزبان ۸۱ هزار و دویست میلیونر ساکن، از جمله ۲۳۷ صدمیلیونری و ۲۰ میلیاردر است عنوان «بزرگترین جهش» را در میان ۵۰ شهر برتر جهان در سال گذشته به خود اختصاص داده و از رتبه ۲۱ به رتبه ۱۸ صعود کرده است.
طبق گزارش تازهمنتشرشده، شهر دبی، که در حال حاضر یکی از سریعترین مراکز در حال رشد ثروت در جهان به شمار میرود، در مسیر آن است که تا سال ۲۰۳۵ جمعیت صدمیلیونریهای خود را بیش از دو برابر کند.
دبی طی دهه گذشته رشد خیرهکنندهای معادل ۱۰۲ درصد در تعداد ساکنان میلیونر خود تجربه کرده است؛ جهشی که این شهر را در میان پویاترین و نخبهترین مراکز ثروت جهان قرار میدهد.
این صعود چشمگیر دبی، حاصل ترکیبی از عوامل گوناگون از جمله نبود مالیات بر درآمد و سود سرمایه، بنای زیرساختهای درجه یک جهانی، سبک زندگی امن و لوکس، و موقعیت راهبردی آن بهعنوان چهارراه تجارت و سفر است.
همچنین، این شهر بهواسطه گزینههای جذاب اقامت از طریق سرمایهگذاری، به مقصدی جذاب برای کارآفرینان و سرمایهگذاران جهانی تبدیل شده است.
در مقابل، سئول در کره جنوبی بیشترین سقوط را تجربه کرده و از جایگاه ۱۹ در سال گذشته به رتبه ۲۴ نزول کرده است.
توکیوی ژاپن جایگاه خود را در رتبه سوم تثبیت کرده و اکنون میزبان بیش از ۲۹۲ هزار میلیونر ساکن است. پس از آن، سنگاپور با بیش از ۲۴۲ هزار میلیونر در رتبه چهارم قرار دارد.
لندن و مسکو؛ بزرگترین بازندگان
شهر لسآنجلس آمریکا با ۲۲۰ هزار و ۶۰۰ میلیونر (از جمله ۵۱۶ صدمیلیونری و ۴۵ میلیاردر) اکنون از لندن پیشی گرفته و جایگاه پنجم را به خود اختصاص داده است.
این موضوع پایتخت بریتانیا را از پنج شهر برتر جهان خارج کرده و به رتبه ششم تنزل داده، در حالی که لندن اکنون تنها ۲۱۵ هزار و ۷۰۰ میلیونر (از جمله ۳۵۲ صدمیلیونری و ۳۳ میلیاردر) را در خود جای داده است.
لندن و مسکو (که با ۳۰ هزار میلیونر، از جمله ۱۷۸ صدمیلیونری و ۲۳ میلیاردر در رتبه چهلم قرار دارد) تنها شهرهایی در میان ۵۰ شهر برتر جهان هستند که در یک دهه گذشته رشد منفی را تجربه کردهاند.
جمعیت میلیونرهای لندن با کاهش ۱۲ درصدی و مسکو با افت ۲۵ درصدی همراه بوده است.
پاریس با ۱۶۰ هزار و صدمیلیونری همچنان جایگاه هفتم را حفظ کرده است، در حالی که هنگکنگ با ۱۵۴ هزار و ۹۰۰ میلیونر اکنون در رتبه هشتم قرار دارد و با پیشی گرفتن از سیدنی (با ۱۵۲ هزار و ۹۰۰ میلیونر) این شهر استرالیایی را به جایگاه نهم رانده است.
دبی در کانون جمعیتی رشد صدمیلیونریها تا سال ۲۰۳۵
این گزارش همچنین به شهرهایی که پتانسیل بالایی برای رشد جمعیت صدمیلیونریها تا سال ۲۰۳۵ دارند نیز اشاره میکند.
بدین ترتیب، در ۱۰ سال آینده، پیشبینی میشود که دبی (با ۲۳۷ صدمیلیونری ساکن) و ابوظبی (با ۷۵ صدمیلیونری ساکن) جمعیت صدمیلیونریهای خود را دو برابر کنند.
این پیشبینیها نشاندهنده تغییر استراتژیک منطقه بهعنوان مراکز مالی جهانی است که بهطور همزمان با سیاستهای مالیاتی همراه است.
انتظار میرود که شهرهای دهلی و بنگالورو هند مسیر مشابهی را دنبال کنند که ناشی از رونق صنایع فناوری است.