به گزارش بازار، مهدی غضنفری، رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی، با بیان اینکه صندوق توسعه ملی از پارسال فعالیت خود را در حوزه هوش مصنوعی و فناوری نوین آغاز کرده گفت: البته خود صندوق نوآوری و شکوفایی نیز با کمکهای اولیه صندوق توسعه ملی شکل گرفته است.
وی افزود: ما با وزارتخانههای تخصصی جلساتی داریم تا بر اساس راهنماییهای آنان بررسی کنیم چگونه بهتر میتوانیم منابع صندوق توسعه ملی را در حوزههای مرتبط با آن وزارتخانهها سرمایه گذاری یا تامین مالی کنیم تا بخش خصوصی در طرحهای مرتبطتر این منابع را دریافت کند تا منابع صندوق که برای به نسل آتی است، به هدر نرود.
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی ادامه داد: این همکاری را با وزارتخانههای نفت، نیرو، علوم، میراث فرهنگی و معاونت فنی ریاست جمهوری آغاز کردهایم و امروز هم خوشحالیم که با وزارت ارتباطات چنین تفاهم نامهای را امضا میکنیم و این باعث میشود طرحهایی منابع صندوق را دریافت کنند که طرحهای اثرگذاری هستند.
عضنفری گفت: تاکنون ۵.۶ هزار میلیارد تومان از طریق صندوق و به واسطه بانکها به شرکت دانش بنیان تسهیلات داده شده و یک هزار و پانصد میلیارد تومان معادل ۱.۵ همت نیز برای ۱۴۰۴ در نظر گرفته شده، یک منابع ریالی داریم که به آن ماده پنجاه و دو گفته میشود یعنی بر اساس ماده ۵۲ قانون بخشی از ارز ما به ریال تبدیل شده تا در حوزه صنعت و کشاورزی تسهیلات داده شود. البته مبلغ ناچیزی است در مقایسه با مبالغ ارزی که ما میتوانیم تسهیلات بدهیم ولی همین مبلغ را نیز هر سال به محض اینکه از وامهای گذشته برمی گردد دوباره در اختیار بانکها قرار میدهیم تا به افرادی که میخواهند کارهای صنعتی یا کشاورزی انجام دهند تسهیلات داده شود.
وی افزود: امضای تفاهم نامه با وزارتخانهها به معنی این نیست که منابع صندوق در اختیار وزارتخانهها قرار میگیرد چراکه بودجه وزارتخانهها از طریق سازمانه برنامه و بودجه تامین میشود و سرمایه گذاریشان را بودجه عمرانی سازمان برنامه تامین میکند ما در اینجا برای نهادهای عمومی غیردولتی و بخش خصوصی همکاری میکنیم که منابع را در جای درست مصرف کنیم و مطمئن باشیم بازگشت دارد و سود قابل قبولی دارد.
غضنفری گفت: یک واژه در صندوق توسعه ملی به نام روش عاملیتی داریم که در این روش بانکها واسط قرار میگیرند و ما به متقاضی میگوییم که از طریق بانک تشکیل پرونده دهد و اگه ارز مطالبه کند متقاضی شناسنامه خود را ارسال میکند و ما ارز را پرداخت میکنیم و اگر متقاضی ریال مطالبه کند، ریال از قبل به بانک داده شده و با مراجعه به بانک از منابع صندوق توسعه ملی میتوانند تسهیلات اخذ کنند.
وی با اشاره به اینکه یک میلیارد دلار از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶ به صندوق نوآوری و شکوفایی داده شد گفت: سنگ بنای تشکیل صندوق نوآوری و شکوفایی از طریق منابع صندوق توسعه ملی بوده است.
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی افزود: اگر منابع به درستی در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرد میتواند موجب شکوفایی شود و تاکنون جوانان ما کارهای ارزشمندی کردند و از این پس هم انجام خواهند داد.
غضنفری گفت: طرحهای زیادی در صندوق توسعه ملی مطرح است که از جمله آن طرح فشار افزایی است که حدود ۱۵ میلیارد دلار در خلال چند سال سرمایه گذاری شود.