به گزارش خبرگزاری ایمنا، ابوالفضل زارع امروز _دوشنبه بیستوپنجم فروردین_ در وبینار مجمع شهرهای تاریخی ایران اظهار کرد: از آنجا که کمیسیون سرمایهگذاری یکی از بخشهای کلیدی و راهبردی مجمع شهرهای تاریخی محسوب میشود، در هفتههای گذشته مباحث متعددی پیرامون سازوکار برنامهریزی آن مطرح شده که مقرر شده است در هفته آینده، در اصفهان، جلسهای حضوری با اعضای برگزار شود تا ضمن بهرهگیری از نقطهنظرات ارزشمند بزرگان و فرهیختگان عضو، بتوان زمینه اجرایی شدن وظایف محوله به کارگروه سرمایهگذاری را فراهم ساخت.
وی افزود: بهتازگی نامهای از سوی مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان به شهرداری کاشان ارسال شده که در آن چهار دستورکار مشخص بهصورت رسمی مطرح شده است.
شهردار کاشان تاکید کرد: این چهار دستورکار شامل تدوین دستورالعملهای توسعه گردشگری در باغهای تاریخی با حفظ کامل بافتها و بناهای تاریخی، شناسایی، دستهبندی و معرفی ظرفیتهای سرمایهگذاری در بافتها و حوزههای تاریخی شهرهای عضو مجمع، تدوین دستورالعملها و راهکارهای عملیاتی بهمنظور جذب حامیان مالی از جمله ملی و بینالمللی با هدف حفاظت از آثار فاخر تاریخی شهرهای عضو و ایجاد صندوق مالی حمایت از برنامههای ملی و بینالمللی مجمع که از جمله موضوعات محوری و بسیار مهم این مسیر بهشمار میرود.
زارع گفت: با در نظر گرفتن گستردگی، عمق و اهمیت این مباحث، لازم است همه اعضای مجمع و نیز کمیسیونهای دیگر، مشارکت فعال و هماهنگی لازم را داشته باشند؛ این موضوع نهتنها ابراز علاقه و استقبال یکی از دوستان از همدان را در پی داشته بلکه از سایر اعضای فرهیخته نیز درخواست میشود که در راستای تحقق مأموریتهای پیشبینیشده کمیسیون، یاریرسان این مسیر باشند.
وی با تأکید بر ماهیت کلان، پیچیده و چندلایه این برنامهها ادامه داد: این موارد دارای ابعاد گسترده مطالعاتی هستند و مستلزم رعایت الزامات حقوقی و قانونی هستند.
شهردار کاشان خاطرنشان کرد: نیاز است مجمع شهرهای تاریخی ایران ضمن تدوین جهتگیریهای دقیق و تبیین روشن وظایف و اقدامات، وارد فاز اجرایی با جزئیات دقیق و مبتنی بر مطالعات تخصصی شود، چرا که تاکنون بیشتر نشستها و گفتوگوها در سطح کلامی و سیاستگذاری بوده و از این پس باید بهصورت عملیاتی، دقیق و اجرایی با موضوع روبهرو شویم.
زارع گفت: در این میان، نقش کلانشهرهایی همچون اصفهان بهعنوان میزبان دائمی مجمع و سایر کلانشهرهای عضو، در تحقق این اهداف بسیار کلیدی و راهبردی است و انتظار میرود با همفکری و همیاری گسترده، مسیر برنامهریزی و اجرایی این کمیسیون با شتاب بیشتری پیش رود.
وی با اشاره به ظرفیتهای فراملی موجود اظهار داشت: در سطح بینالمللی، مجمع شهرهای تاریخی جهان (World Historical Cities Association) با وظایفی مشابه، اما در ابعاد جهانی فعال است که شهرهایی همچون اصفهان و کاشان نیز از سال ۲۰۱۵ به عضویت آن درآمدهاند.
شهردار کاشان تاکید کرد: این مجمع بینالمللی بهصورت دوسالانه، نشستهای مفصل برگزار میکند و ماهنامهای تخصصی از فعالیتها، اقدامات و فرصتهای پیشروی خود را منتشر کرده و برای تمام شهرهای عضو ارسال میکند.
زارع گفت: این نوع اقدامات میتواند بهعنوان الگو برای مجمع داخلی کشور نیز مورد بهرهبرداری قرار گیرد، بهویژه در حوزه بهرهگیری از فناوریهای نوین و تکنولوژیهای نوظهور و بر همین اساس، با تلاش و همت برخی دوستان، بهتازگی سایت مجمع نیز راهاندازی شده که امید میرود فرصتهای سرمایهگذاری تمامی شهرهای عضو در آن بارگذاری شود.
وی ادامه داد: این اطلاعات در صورت ارائه به زبانهای مختلف، میتواند نقش مؤثری در توسعه فعالیتهای مجمع و ارتقای تعاملات بینالمللی ایفا کند.
شهردار کاشان خاطرنشان کرد: مقرر شده است طی دو هفته آینده، با همفکری و همراهی شما، نشستی یکروزه در قالب همایش یا کارگاه تخصصی در شهر کاشان برگزار شود و هدف از این نشست، ایجاد مقدمات لازم برای تدوین سازوکار اجرایی کمیسیون سرمایهگذاری و نیز انعکاس نظرات اعضای مجمع در این خصوص خواهد بود.