امید محمدی؛ بازار: رقابت برای خرید ۴۲ درصد از سهام تودلی گروه خودروسازی سایپا به ارزش حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان بالا گرفته است، براساس اخبار منتشره تاکنون چهار پاکت از سوی متقاضایان خرید این سهام وصل شده که عبارت است از؛ کرمان موتور، گروه انتخاب و آخرین متقاضی هلدینگ گلستان مالک گروه خودروسازی فردا است. البته واگذاری سهام مذکور به وقت اضافه رفته و احتمالا متقاضیان جدیدی نیز به این چهار خواستگار گروه خودروسازی سایپا اضافه شوند، در ادامه نگاهی به وضعیت تولید خودروسازی فردا به عنوان کارنامه ای جهت سکانداری گروه خودروسازی سایپا خواهیم داشت؛
گروه خودروسازی سایپا چه تعداد خودرو تولید کرد؟
گروه خودروسازی سایپا سال گذشته ۳۴۲ هزار و ۶۴۰ دستگاه خودروسواری تولید کرده است. این خودروساز با گردش مالی چند همتی و سهم بسیار بالای فروش خودروهای اقتصادی در کشور، توام با زیرساخت های صنعتی فراوان به عنوان یک سرمایه ملی در کشور شناخته می شود. گروه خودروسازی سایپا به عنوان دومین خودروساز بزرگ کشور، ظرفیت های بالا تولید در پارس خودرو و سایپا کاشان دارد. هر یک از متقاضیان بخش خصوصی که سکاندار نارنجی پوشان جاده مخصوص شوند، باید اهلیت و توانمندی تولید انواع خودرو در دومین قطب خودروسازی کشور را داشته باشند.
خودروسازی فردا سال گذشته در مجموع ۱۸ هزار و ۳۰۶ دستگاه خودرو سواری تولید کرد. از این تعداد حدود ۷ هزار و ۳ دستگاه خودرو چانگان بی ۵۱۱ اتوماتیک بود، تولید این تعداد خودرو چانگان بی ۵۱۱ به دلیل قرارداد خودروسازی فردا با تاکسیرانی جهت نوسازی ناوگان بود
خودروسازی فردا چه تعداد خودرو تولید کرد؟
خودروسازی فردا به عنوان یکی از خودروسازی های بخش خصوصی در کشور شناخته می شود که متعلق به هلدینگ گلستان است که در گذشته با شرکت های مانند اطلس خودرو و آسان موتور به بازار خودرو راه یافت. این دو شرکت طی دو دهه گذشته اقدام به عرضه برندهای کیا و هیوندای به ایران کرده بودند. اما اکنون فعالیت هلیدینگ گلستان روی مونتاژ خودروهای چینی در شرکت فرداموتورز متمرکز است. این شرکت سال گذشته در مجموع ۱۸ هزار و ۳۰۶ دستگاه خودرو سواری تولید کرد. از این تعداد حدود ۷ هزار و ۳ دستگاه خودرو چانگان بی ۵۱۱ اتوماتیک بود، تولید این تعداد خودرو چانگان بی ۵۱۱ به دلیل قرارداد خودروسازی فردا با تاکسیرانی جهت نوسازی ناوگان و با هدف تزریق بودجه مالی جهت رشد تیراژ به این خودروساز شکل گرفت.
بنابراین می توان گفت خودروسازی فردا توان مالی چندانی در تولید یا مونتاژ خودرو ندارد، بنابراین در مقام قیاس با گروه خودروسازی سایپا، شاید بهتر باشد مدیران ارشد این خودروساز ابتدا توان تولید خود را ارتقا دهند سپس به فکر تصاحب سهام، مالکیت یا مدیریت سایر شرکت های خودروساز در کشور باشند.
اهلیت و توانمندی مورد توجه باشد
خصوصی سازی در دولت چهاردهم ظاهرا به ایستگاه «سایپا» نزدیک تر شده است، کارشناسان صنعت خودرو بارها تاکید کردند که متقاضیان خرید نارنجی پوشان جاده مخصوص ابتدا باید اهلیت سپس توانمندی مالی و صنعتی جهت اداره این خودروساز بزرگ کشور را داشته باشند. شرکت های خودروسازی که تیراژ تولید خودرو پایین تر نسبت به سایر خودروسازان بخش خصوصی دارند، شاید باید در اولویت وزارت صمت جهت واگذاری سهام قرار نگیرند.