سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
ایده خبر » ورزشی » بهارنارنج؛ از خیابان‌های بابل تا سفره‌های ایرانی

بهارنارنج؛ از خیابان‌های بابل تا سفره‌های ایرانی

کد خبر: 20371

در ماه اردیبهشت، خیابان‌های بابل در عطر فریبنده بهارنارنج غرق می‌شوند، شکوفه‌های سفید و خوش‌بود که نه تنها هوای شهر را معطر می‌کنند، بلکه راه خود را تا آشپزخانه‌ها و سفره‌های ایرانی باز کرده‌اند؛ بهارنارنج به بخشی از جدایی‌ناپذیر از فرهنگ، اقتصاد و سبک زندگی مردم مازندران و ایران بدل شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، این استان با ۲۲ شهرستان، مجموعه‌ای از ظرفیت‌ها و جاذبه‌های طبیعی منحصربه‌فرد را در خود جای داده است، هر یک از این شهرستان‌ها به‌واسطه هم‌جواری با کوه، جنگل، دریا، دشت و جلگه، در هر فصل سال به‌ویژه بهار، میزبان خیل عظیمی از گردشگران و مسافران داخلی و خارجی هستند.

در این میان، شهرستان بابل جایگاه ویژه‌ای دارد؛ شهری که در فصل بهار و به‌ویژه در اردیبهشت با عطر دل‌انگیز شکوفه‌های بهارنارنج خود را همچون عروسی سپیدپوش می‌آراید و آرامشی وصف‌ناپذیر را به جان هر مسافر می‌نشاند، این رایحه دلنشین، هنگام ورود به شهر به مشام می‌رسد و نویدبخش حضوری خاطره‌انگیز در سرزمین نارنج‌هاست.

روی نقشه مازندران، اگر نوار عمودی شمال به جنوب را دنبال کنید، به شهرستان بابل می‌رسید؛ شهر زیبایی که طبیعت بکر بندپی شرقی و غربی، جنگل‌های هیرکانی، آبشارهای چشم‌نواز هفت‌تیرکن و بابل‌کنار و جنگل‌های بزچفت آن را به یکی از قطب‌های گردشگری استان بدل کرده است.

با وجود این جاذبه‌های طبیعی، بابل بیش از هر چیز با عطر اغواگر بهارنارنج شناخته می‌شود، قدم‌زدن در خیابان‌های این شهر، عبور از کوچه‌پس‌کوچه‌هایی که درختان نارنج در آن‌ها قامت برافراشته‌اند، تجربه‌ای ناب از یک شهر معطر و زنده را برای گردشگران رقم می‌زند.

از شکوفه‌های نارنج برای تهیه محصولات مختلفی از جمله مربای نارنج و عرق آن استفاده می‌شود و آب نارنج برای خوش‌بو کردن و بهبود طعم غذا به کار برده می‌شود.

محسن آهنگری، کارشناس جهاد کشاورزی با بیان اینکه از روغن بهارنارنج که از پوست این میوه استخراج می‌شود، برای طعم‌دهی آب نبات، بستنی و آدامس و کالاهای دارویی استفاده می‌شود، به خبرنگار ایمنا می‌گوید: سطح درختان بارور نارنج در شهرستان بابل بیش از ۱۹۰ هکتار و غیربارور بیش از چهار هکتار است و پیش‌بینی می‌شود در سال‌جاری ۳۸۰۰ تن نارنج در این شهرستان برداشت و به بازار مصرف عرضه شود.

بهارنارنج؛ از خیابان‌های بابل تا سفره‌های ایرانی

تداوم کاش درختان نارنج در سطح شهر بابل

درختان نارنج با برگ‌هایی انبوه، میوه‌هایی خوش‌رنگ و شکوفه‌هایی سفید به بخشی جدایی‌ناپذیر از هویت فرهنگی و زیست‌محیطی بابل تبدیل شده‌اند، وجود بیش از ۵۰ هزار اصله درخت نارنج در بابل، این شهر را به‌حق شایسته عنوان «پایتخت بهارنارنج» در مازندران کرده است اما با وجود این ظرفیت‌های بی‌بدیل، پرسشی جدی مطرح است، اینکه برای بهره‌برداری مؤثر از این پتانسیل طبیعی و گردشگری چه اقداماتی صورت گرفته است؟ و آیا بابل توانسته به جایگاهی شایسته در سطح ملی و حتی بین‌المللی دست پیدا کند؟

سیدحامد بیکایی، شهردار بابل با بیان اینکه طرح برداشت میوه نارنج در سال گذشته در شهر بابل اجرا شد، به خبرنگار ایمنا می‌گوید: در حقیقت اجرای این طرح، زمینه‌ای برای حفظ درختان نارنج سطح شهر است و همه شهروندان با حساسیت نسبت به این امر اهتمام داشتند.

وی می‌افزاید: هر ساله نارنج‌های سطح شهر بابل با برگزاری مناقصه به فروش می‌رسد اما در سال گذشته این فرایند تا دهم دی به تعویق افتاد و به مردم این اجازه داده شد تا با رعایت نکات ایمنی و محافظت از درخت از میوه آن استفاده کنند.

شهردار بابل با بیان اینکه این شهر متعلق به همه شهروندان است، می‌گوید: تمام محصولاتی که در سطح شهر اعم از درختان مثمر وجود دارد، متعلق به مردم است و شهروندان بدون محدودیت می‌توانند نیازهای سالانه نارنج و آب نارنج را در سطح شهر برداشت کنند.

وی با تاکید بر اینکه یکی از کارهای مهم برای حفظ نام شهر بهار نارنج، همه جاگیری کردن این درخت بود، تصریح می‌کند: با توجه به اینکه بابل به شهر بهار نارنج ایران معروف است، در مدیریت شهری و شورای شهر سعی کردیم تا در همه مناطق شهری کاشت این درخت را مورد توجه قرار دهیم که این کار تا جای ممکن انجام می‌شود و هنوز هم ادامه دارد.

بیکایی ادامه می‌دهد: شهر بابل داری ۵۰ هزار اصله درخت نارنج است که برخی از این درختان قدمت طولانی دارند، بنابراین از مردم بابل می‌خواهیم که از درختانی که شناسنامه هم دارند، محافظت کنند.

بهارنارنج؛ از خیابان‌های بابل تا سفره‌های ایرانی

برگزاری سیزدهمین جشنواره بهار نارنج در بابل

حسن کاظمی گنجی، مدیرعامل سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری بابل نیز با اشاره به برگزاری سیزدهمین جشنواره بهارنارنج به خبرنگار ایمنا می‌گوید: این دوره از جشنواره ملی بهارنارنج هم‌زمان با فصل زیبای بهار و آغاز عطر افشانی دل‌انگیز شکوفه‌های نارنج از نوزدهم اردیبهشت در بابل شروع شد و تا بیست‌وپنجم اردیبهشت ادامه پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه در این رویداد پرشور، ۴۰ غرفه برای عرضه محصولات مرتبط با بهارنارنج در نظر گرفته شده است، می‌افزاید: برنامه‌هایی همچون ورکشاپ‌های آموزشی، موسیقی محلی، نمایش‌های آئینی، تور بابل‌گردی و مسابقات متعددی برای بازدیدکنندگان تدارک دیده شده است.

کاظمی ادامه می‌دهد: از آن جایی که دبیرخانه دائمی جشنواره ملی بهار نارنج با مدیریت سازمان فرهنگی شهرداری در این سازمان تشکیل شده است، در تلاش هستیم تا در سال‌جاری، جشنواره‌ای متفاوت و قابل قبول را برای همه علاقه‌مندان به طبیعت و بابل برگزار کنیم.

وی با بیان اینکه جشنواره هر ساله میزبان هزاران گردشگر از سراسر کشور است، اضافه می‌کند: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سازمان فرهنگی و دبیرخانه جشنواره، امیدواریم شاهد برگزاری جشنواره‌ای بی‌نظیر باشیم.

به گزارش ایمنا، این روزها اگر گذرتان به شهرهای مازندران افتاد و بانوانی را دیدید که زیر درختان بهارنارنج نشسته‌اند و مشغول جمع‌آوری شکوفه‌های نارنج هستند، تعجب نکنید، آنها این شکوفه‌ها را برای تهیه مربا، عرق بهار نارنج و مارمالاد جمع‌آوری می‌کنند تا از آنها برای تغذیه و درمان خود بهره ببرند.

این شکوفه‌های معطر برای بسیاری از بانوان مازندرانی، فراتر از مصارف خانگی به منبعی برای درآمدزایی و اشتغال‌زایی تبدیل شده‌اند، آنان پس از فرآوری محصول، تولیدات خود را به گردشگران و مسافران عرضه می‌کنند.

وجود این نعمت خدادادی، در واقع برای این بانوان تجسمی از تحقق شعار سال محسوب می‌شود، چرا که با تکیه بر توان خود، سرمایه‌گذاری در تولید را رقم زده‌اند، با این حال برای پایداری و توسعه این فعالیت‌ها، نیازمند حمایت‌هایی نظیر فراهم‌سازی بسترهای بازاریابی و احداث بازارچه‌های دائمی محلی و سنتی در مازندران هستند تا مسیر کارآفرینی آنان هموارتر شود.

منبع: imna-861919

دسته بندی: ورزشی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید