به گزارش بازار، محمود محمودی روز چهارشنبه در نشست خبری با محوریت گذر از پیک مصرف ۱۴۰۴ در اراک، افزود: نیاز مصرف فعلی برق روزانه استان مرکزی یکهزار و ۵۰ مگاوات در پیک است.
وی بیان کرد: هر ۱۰ سال یکبار مصرف برق در کشور از سال ۵۷ تاکنون ۲ برابر شده و رشد مصرف در سال گذشته به نسبت سال ۱۴۰۲ به ۶ هزار و ۵۳۷ مگاوات رسید.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی ادامه داد: ناترازی انرژی از سال ۹۶ جدی شده و هر سال افزایش یافته که از ۲ هزار مگاوات شروع شده و سال گذشته به ۱۸ هزار مگاوات رسید.
محمودی اظهار کرد: استان مرکزی یکی از ناترازترین استانها در کشور است که حدود ۶۰۰ مگاوات ناترازی دارد.
وی گفت: وزارت نیرو ۱۴ پروژه برای اوج بار امسال در بخش تولید، انتقال و توزیع پیشبینی کرده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی افزود: از ۶۷۳ هزار مشترک خانگی این استان، ۱۳۵ هزار مشترک، مصرف بیشتر از الگو دارند که مصرف برخی از آنها هشت تا ۱۰ برابر بیشتر است.
محمودی با بیان اینکه ۳۴ درصد برق استان مرکزی توسط ۲۰ درصد مشترکین پرمصرف بخش خانگی مصرف میشود، عنوان کرد: برای مشترکین خانگی که مصرف بیشتر از چهار برابر الگوی مصرف داشته باشند، کنتور هوشمند نصب شده که اگر الگو را رعایت نکنند، برق آنها قطع میشود.
وی گفت: در راستای مدیریت مصرف برق نیز ۳۶ برنامه تدوین شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی با بیان اینکه، برق ۱۹ مشترک صنعتی این استان از طریق منطقهای باختر تامین میشود، گفت: ۶۵ درصد مصرف انرژی برق استان در بخش مولد که با احتساب مشترکین برق منطقهای باختر این عدد به ۸۲ درصد میرسد.
محمودی اظهار کرد: یکهزار و ۸۰۰ مشترک برق اداری در استان مرکزی وجود دارد که بیش از یکهزار و ۱۰۰ کنتور هوشمند برق برای آنها نصب شده و اداراتی که بیشتر از الگوی مصرف داشته باشند، برق آنها قطع میشود.
وی گفت: اعلام شده صنایع بزرگی که از طریق برق منطقهای تغذیه میشوند از شنبه هفته آینده تعطیل میشوند تا برق خانگی کشور قطع نشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی ادامه داد: قانون چند سال است که صنایع را مکلف کرده که برای جلوگیری از قطعی برق، نیروگاههای تجدیدپذیر ایجاد کنند و نیاز است که این مهم مورد توجه جدی قرار گیرد.
محمودی اظهار کرد: ۱۰۰ هزار مشترک تجاری در استان مرکزی وجود دارد که انتظار است این مشترکین از ساعت ۱۳ تا ۱۷ تعطیل و در این ساعات کولرها، روشنایی و برق تابلوهای خود را خاموش کنند.
وی گفت: ادارات باید طی سه سال آتی مجهز به پنلهای خورشیدی شوند که تاکنون ۴۳ اداره مجهز شده و یکهزار و ۱۳۰ کیلووات برق تولید میکنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی ادامه داد: کارنامه مصرف برق ادارات این استان در اختیار استانداری قرار میگیرد.
محمودی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص مصرف برق ماینرها نیز گفت: مصرف برق یک ماینر معادل مصرف برق ۱۰ واحد مسکونی است و تاکنون ۱۶ هزار و ۶۲۵ دستگاه در استان مرکزی کشف و ضبط شده است.
وی اظهار کرد: شرکت توزیع برق استان مرکزی از ۶ هزار میلیارد ریال از مشترکان طلب دارد که بیشترین بدهی مربوط بخش صنعت است.