چهارشنبه، 24 اردیبهشت 1404
ایده خبر » ورزشی » ورودی‌های شهرکرد در مسیر بازطراحی هویت شهری

ورودی‌های شهرکرد در مسیر بازطراحی هویت شهری

کد خبر: 20478

در حالی که ورودی‌های هر شهر نقش تعیین‌کننده‌ای در بازنمایی هویت فرهنگی و بصری آن دارند، ورودی‌های شهرکرد از نبود طراحی مناسب، فرسودگی عناصر شهری و فقدان نمادهای بومی رنج می‌برند، موضوعی که به گفته مسئولان شهرداری در اولویت برنامه‌های نوسازی و بهسازی شهری قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری، زمانی که جاده پایان می‌گیرد و نخستین نشانه‌های شهر پیدا می‌شود، ذهن مسافر ناخودآگاه شروع به قضاوت می‌کند، اینجاست که ورودی‌های شهر به ایفای نقش می‌پردازند، چرا که این ورودی‌ها به عنوان نخستین نقطه تماس دیداری و ذهنی مسافران و شهروندان با محیط شهری، نقشی فراتر از یک معبر دارند، آنها نماینده‌ای از هویت، فرهنگ، توسعه‌یافتگی و زیبایی‌شناسی شهر هستند.

شهرکرد، مرکز استان چهارمحال وبختیاری با پیشینه‌ای غنی در فرهنگ، تاریخ و طبیعت بکر، شایسته آن است که ورودی‌هایی در شأن این جایگاه داشته باشد.

این شهر به عنوان بلندترین مرکز استان در ایران همواره به عنوان مهد مردمانی اصیل با فرهنگی پویا و میراثی ماندگار شناخته شده است، با این وجود، ورودی‌های فعلی این شهر نه تنها بیانگر این اصالت نیستند، بلکه گاه تصویری نازیبا و ناهماهنگ با شأن و جایگاه شهر ارائه می‌دهند.

محمدحسین واحدیان، شهردار شهرکرد با اشاره به ضرورت بهسازی ورودی‌های شهر به خبرنگار ایمنا می‌گوید: بهسازی، نوسازی و بازطراحی ورودی‌های اصلی شهر در زمره اولویت‌های مهم شهرداری قرار دارد.

وی با اشاره به وضعیت فعلی ورودی‌ها می‌افزاید: چهره کنونی دروازه‌های ورودی شهرکرد نه تنها بیانگر هویت فرهنگی و اصالت تاریخی این شهر نیست، که در بسیاری از موارد، فاقد حداقل‌های لازم در زمینه طراحی، زیباسازی و نشانه‌گذاری‌های بصری است.

ورودی‌های شهرها، دروازه‌های روانی و دیداری هر شهر هستند

شهردار شهرکرد با اشاره به اینکه ورودی‌ها دروازه‌های روانی و دیداری شهر هستند، بیان می‌کند: تغییر در ورودی‌های شهر یک اقدام و ضرورتی راهبردی است، چراکه زمانی که شهروند یا مسافر وارد شهر می‌شود، نخستین رویارویی او با فضاهای شهری از همین ورودی‌ها آغاز می‌شود، اگر این تصویر ناخوشایند باشد اثر آن بر نگاه عمومی، فضای روانی شهر و حتی توسعه اقتصادی آن، محسوس خواهد بود.

واحدیان خاطرنشان می‌کند: در نظر داریم با استفاده از ظرفیت‌های مشاوران معماری و شهرسازی، طراحی‌هایی را تهیه کنیم که متناسب با اقلیم، بافت فرهنگی، جغرافیای طبیعی و نیازهای آینده شهر باشد.

وی مطرح می‌کند: در این طرح‌ها تلاش خواهد شد نمادهای بومی، عناصر هنری، نورپردازی و ساختارهای معماری هم‌راستا با هویت منطقه در نظر گرفته شوند.

شهردار شهرکرد اضافه می‌کند: تغییر در ورودی‌های شهر یک امری ضروری است که می‌تواند در کنار پروژه‌های دیگر شهری، گامی مهم در راستای ارتقا کیفیت زندگی شهری، جذب گردشگر و افزایش رضایتمندی شهروندان باشد.

واحدیان می‌افزاید: طرح بهسازی و نوسازی ورودی‌های شهر در اولویت برنامه‌های بلندمدت مدیریت شهری قرار دارد و اجرای این طرح می‌تواند زمینه‌ساز تحولی بنیادین در سیمای شهرکرد باشد، تحولی که از دروازه‌های ورودی آغاز شده و تا عمق کالبد شهری امتداد پیدا خواهد کرد.

ورودی‌های شهرکرد در مسیر بازطراحی هویت شهری

طراحی میادین شهری با الهام از فرهنگ شهرکرد در دستور کار مدیریت شهری

مجید احمدی، رئیس سازمان عمران و بازآفرینی شهرداری شهرکرد نیز با بیان اینکه طراحی و ساماندهی میادین شهری یکی از عناصر کلیدی در ارتقای کیفیت محیط زندگی شهری و ایجاد هماهنگی میان فضاهای عمومی و بافت فرهنگی شهر است، به خبرنگار ایمنا می‌گوید: میادین نه‌تنها کارکرد ترافیکی و ارتباطی دارند، بلکه به‌عنوان نقاط شاخص شهری می‌توانند نقش مهمی در نمایش چهره فرهنگی و هنری شهر ایفا کنند.

وی می‌افزاید: با هدف احیای سیمای شهری و بازتعریف هویت بصری میدان‌های شهر، طراحی مجدد دو میدان شهرکرد یعنی میدان زاینده‌رود و میدان کوهرنگ در دستور کار قرار گرفت که هم‌اکنون طراحی‌های آن‌ها تدوین و آماده ارائه است.

رئیس سازمان عمران و بازآفرینی شهرداری شهرکرد همچنین از رایزنی برای طراحی سه میدان دیگر در سطح شهر خبر می‌دهد و تصریح می‌کند: این سازمان با همکاری مشاوران متخصص در حوزه طراحی شهری، در حال بررسی و هماهنگی برای آغاز مطالعات و طراحی سه میدان دیگر است تا بتواند مجموعه‌ای هماهنگ و زیبا از فضاهای عمومی را در سطح شهر ایجاد کند.

احمدی با تأکید بر بهره‌گیری از عناصر بومی، نمادهای هنری و الهام از فرهنگ غنی منطقه خاطرنشان می‌کند: طراحی‌های انجام شده ریشه در فرهنگ، هنر و تاریخ شهرکرد دارند و تلاش شده است با استفاده از مصالح و فرم‌های الهام‌گرفته از معماری بومی، فضایی متناسب با روحیه مردم این شهر خلق شود.

وی می‌افزاید: این تحولات در راستای چشم‌انداز بلندمدت مدیریت شهری برای ارتقای کیفی محیط شهری و افزایش حس تعلق شهروندان به فضاهای عمومی در حال پیگیری است.

به گزارش ایمنا، ورودی‌های هر شهر نخستین تصویر و احساس از آن را در ذهن مخاطب ایجاد می‌کنند. تصویری که می‌تواند زمینه‌ساز جذب سرمایه‌گذاری، گردشگر و حتی افزایش حس تعلق شهروندان به محل زندگی خود باشد، شهرکرد، به‌عنوان مرکز استان چهارمحال و بختیاری و یکی از شهرهای برخوردار از پیشینه تاریخی و فرهنگی غنی، امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند ساماندهی ورودی‌های شهری خود است؛ ورودی‌هایی که در شأن جایگاه فرهنگی، جغرافیایی و اجتماعی این شهر قرار بگیرند.

منبع: imna-865630

دسته بندی: ورزشی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید