پنج شنبه، 1 خرداد 1404
ایده خبر » ورزشی » قوانین باید پویایی خود را حفظ کنند

قوانین باید پویایی خود را حفظ کنند

کد خبر: 20861

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت بازنگری مداوم در قوانین با توجه به تغییرات اجتماعی گفت: قوانین باید پویایی خود را حفظ کنند و به قانون قداست الهی ندهیم، چرا که دست نوشته انسان است و اگر به نتیجه رسیدیم که یک بند قانونی کمک‌کننده نیست باید اصلاح شود و ارزیابی مستمر از قوانین داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، محمدرضا عارف عصر امروز_ چهارشنبه سی‌ویکم اردیبهشت_ در مراسم گرامیداشت یکصدمین سالگرد آئین‌نامه رانندگی در ایران با پاسداشت سالروز آزادسازی خرمشهر و با اشاره به پویش «نه به تصادف» به عنوان اقدام خودجوش و مردمی و با قدردانی از تمام کسانی که در این پویش در ایام تعطیلات نوروز اظهار کرد: باید علاوه بر برگزاری چنین پویش‌هایی، اقدامات منظم و سازمان یافته در دستور کار قرار گیرد که راهبرد دولت چهاردهم انتظام و ساماندهی اجتماعی است که در رأس آن پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا قرار دارد و باید با همکاری این نهاد مهم برنامه‌های دولت در این راستا دنبال شود.

وی ارتقای جایگاه نیروی انتظامی و پلیس راهور و همچنین توجه به معیشت و زندگی آرام و قابل قبول مأموران خدوم نیروی انتظامی و پلیس راهور برای انجام وظیفه جهادی خود در آرامش کامل را مهم‌ترین راهبرد دولت چهاردهم در حوزه راهنمایی و رانندگی برشمرد.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به بندها و قوانین اجتماعی مندرج در برنامه هفتم توسعه گفت: وظیفه همه دستگاه‌های مختلف این است که گام‌های مؤثری در این زمینه بردارند اما آیا این قوانین و مقررات برای رسیدن به وضعیت مطلوب و ارزش جان یک انسان در نظام الهی کفایت می‌کند یا خیر که در حال حاضر نمی‌توان قضاوت کرد، چراکه در ابتدای اجرای برنامه هفتم توسعه هستیم اما به نظر می‌آید که باید جدی‌تر و فراتر از ضوابط و مقررات و با نگاه عمیق و دقیق و راهبردی در دراز مدت به عنوان یکی از مسائل مهم کشور در نظر بگیریم.

عارف با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از تجارب سایر کشورها و همچنین ظرفیت‌های علمی دانشمندان برجسته علمی در نیروی انتظامی با مراکز پژوهشی فوق‌العاده از نظر کمی و کیفی برای به‌روزرسانی قوانین حوزه راهنمایی و رانندگی گفت: با حضور محققان برجسته و جوانان با انگیزه در مراکز پژوهشی پلیس راهور و نیروی انتظامی می‌توان مسائل مرتبط با نظامات اجتماعی و به ویژه راهنمایی و رانندگی را در دستور کار خود قرار دهیم و به راهکارهای منطقی و اصولی رسید.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه تجربه کشور در برخورد با مردم نشان داده که اگر ضوابط و مقررات شفاف نوشته و فرهنگ‌سازی شود، مردم به خوبی همراهی می‌کنند، خاطرنشان کرد: مباحثی در دنیا مطرح است که اجرای قوانین راهنمایی و رانندگی تنها با مکانیزم تشویقی جلو نمی‌رود و در دورانی که در یکی از کشورهای خارجی ادامه تحصیل می‌دادم با این تفکر جاده‌های ایران و با سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رانندگی می‌کردم که در اوایل جریمه می‌شدیم اما در یکی از روزها مردم با سرعت غیر مجاز رانندگی می‌کردند که متوجه شدم پلیس اعتصاب کرده و نظارتی صورت نمی‌گیرد.

عارف ادامه داد: نظارت امری پسندیده و واقعی است و باید ابزار انضباطی و تشویقی در کنار یکدیگر استفاده شوند اما در کنار ابزار فرهنگی نیاز به اقتدار وجود دارد که گاهی شفابخش است که برای نمونه متوقف کردن و انتقال خودروی یک راننده خطاکار به پارکینگ بهترین جریمه است.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: باید تحولات در حوزه راهنمایی و رانندگی منطبق و هماهنگ با برنامه هفتم توسعه باشد که البته در پیش‌نویس جدید آئین نامه راهنمایی و رانندگی مکانیزم‌های بسیار خوب و تشویقی و با توجه به تمام امور با هدف آرامش اجتماعی، تسهیلگری ترافیک، کوتاهی سفرها و کاهش تلفات و خسارات جاده‌ای دیده شده است.

عارف همچنین در ادامه به تبیین توصیه‌هایی برای ارتقا وضعیت راهنمایی و رانندگی در کشور پرداخت و ادامه داد: ارتقای جایگاه راهور مسئله جدی است و در دوران تحصیل در نوجوانی افسر راهنمایی و رانندگی یکی از آرزوهای شغلی بود که افسران راهنمایی و رانندگی در بسیاری از زمینه‌ها الگوی جامعه هستند.

عارف همچنین در ادامه به ذکر خاطره‌ای از برخورد خود با یکی از افسران راهنمایی و رانندگی پرداخت و گفت: در سفری که حدود یک‌سال و اندی پیش از جاده هراز به تهران بر می‌گشتم زمان بیرون آمدن از تونل با وجود اینکه خلافی نکرده بودم اما افسری جوان وسیله نقلیه من را برای سرعت غیر مجاز متوقف کرد و سپس درخواست گواهینامه داشت و پس از دیدن مدارک هویتی، من را شناخت و تا چند دقیقه در فضای صمیمی خوش‌وبش کردیم و به همسرم اعلام کردم که این افسر راهنمایی و رانندگی با جریمه نکردن من را شرمنده کرده و پس از چند ساعت پیامک جریمه ارسال شد که من به این افسر وظیفه شناس افتخار کردم و ما به دنبال چنین افسران راهنمایی و رانندگی هستیم که با وجود آشنایی و صمیمیت از وظایف اصلی خود عدول نکرد که باید این ظرفیت پلیس راهور را به جامعه معرفی کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه نباید خطای یک افسر راهنمایی و رانندگی را به سایر افسران وظیفه شناس تسری دهیم، گفت: جریمه آن افسر راهنمایی رانندگی در آن زمان برای من بسیار ارزشمند بود.

عارف برگزاری آئین‌های پاسداشت تاریخ قانونگذاری در حوزه راهنمایی و رانندگی را یکی دیگر از توصیه‌های خود به پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا عنوان و تاکید کرد: باید از تلاش‌های پلیس راهنمایی و رانندگی قدردانی کرد و پس از پایان تعطیلات نوروزی در مراسمی افتخار داشتیم که از افسران عزیز و پرتلاش در ایام تعطیلات نوروز در کنار سایر دست‌اندرکاران تقدیر کنیم که چنین همایش‌ها و مراسم‌های تکریم پیشکسوتان و جوانان برای جامعه یک ضرورت است.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین در خصوص نقش قوانین در تأمین نظم اجتماعی و ایمنی عمومی بیان کرد: قوانین راهنمایی و رانندگی تنها ابزار حرکت و رفت و آمد منظم وسایل نقلیه نیست بلکه چهارچوبی برای نظم عمومی، حفظ جان انسان‌ها و افزایش اعتماد عمومی در سطح شهرها است و قوانین باید مؤثر و شفاف با برخورد منصفانه و نظارت دقیق برای زندگی روزمره باشد.

عارف در ادامه با تاکید بر اهمیت آموزش و مسئولیت‌پذیری اجتماعی در حوزه راهنمایی و رانندگی افزود: در این حوزه کمتر کار کردیم و باید با مکانیزم‌های تشویقی فرهنگ رانندگی را ترویج دهیم و هر کس با هر ویژگی رانندگی نکند چرا که شرایطی نیاز دارد و راننده باید احساس کند که مسئول جان مردم است و باید در این زمینه آموزش داد و فرهنگ سازی شود.

معاون اول رئیس‌جمهور مشارکت دانشگاه‌ها در تحول و بازنگری قوانین و همچنین به کارگیری فناوری‌های نوین در خدمت مدیریت هوشمند ترافیک را از دیگر توصیه‌های خود به پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا برشمرد و گفت: راهی جز به کارگیری فناوری‌های نوین نداریم و باید از این حوزه حداکثر استفاده را در امور روزمره داشته باشیم.

عارف در خصوص توسعه حمل‌ونقل عمومی پاک و کارآمد تاکید کرد: اگر یک وسیله حمل و نقل عمومی سریع، خوب و کارآمد باشد، مردم علاقه‌ای به استفاده خودرو شخصی ندارند و تجربه نشان داد که مردم از قطار درون شهری استقبال خوبی کردند.

معاون اول رئیس‌جمهور ارتقای رفتار ایمن و پیشگیری از سوانح را یکی دیگر از امور مهم در حوزه ترافیک و حمل و نقل دانست و تصریح کرد: هر تصادف فاجعه‌ای برای انسان و اجتماع است و باید بر پیشگیری با اصلاح رفتار تمرکز کنیم و رفتار رانندگی ایمن و آموزش مستمر را در دستور کار قرار دهیم.

عارف ادامه داد: شعار ما پیشگیری پیش از تنبیه است و نمی‌خواهیم با نگاه صرفاً جریمه مسئله را حل کنیم که شاید در کوتاه مدت پاسخ بگیریم اما رانندگان در ادامه عادت می‌کنند و افزایش جریمه در کوتاه مدت مؤثر است اما در نهایت فراموش می‌شود.

معاون اول رئیس‌جمهور حمایت از نوآوری و پژوهش و همچنین همکاری‌های بین‌المللی برای تبادل تجربه و هم افزایی را حائز اهمیت اساسی دانست و گفت: شاخص همه کشورها تعداد تلفات در سال است که باید از تجارب کشورهای موفق در این بخش با تعامل و همکاری بهره بگیریم.

عارف در خصوص هم‌افزایی قوانین رانندگی با سیاست‌های محیط زیستی تصریح کرد: باید پلیس راهور فراجا این راهبرد را که مردم برای زندگی به یک محیط زیست سالم نیاز دارند توجه جدی کند که مقابله با آلایندگی وسایل نقلیه نیازمند تصمیم‌گیری جدی و فراگیر ملی در سطح دولت و قوانین است.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با تبریک یکصدمین سالگرد آئین نامه رانندگی در ایران گفت: یکصدمین سالگرد نظام‌مند شدن قوانین راهنمایی و رانندگی در کشور مایه افتخار و مورد احترام مردم است و باید تلاش کنیم که جوانان انگیزه پیدا کنند تا این شغل مقدس را که هر روز در جبهه خیابان‌ها حضور دارند و فعالیت‌های آنان آرامش بخش و باعث حل مسائل اجتماعی کشور است را به عنوان شغل انتخاب کنند.

منبع: imna-868237

دسته بندی: ورزشی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید