به گزارش خبرگزاری ایمنا، در بسته خبری زنان و خانواده امروز از قانون جوانی جمعیت طلایهدار آینده ایران جوان میگوئیم، در ادامه نیز تحلیل و بررسی تلاش تیم ملی فوتسال بانوان مطرح شده است، همچنین ازدواج بستر رسیدن به نشاط پایدار، مخالفت دولت با طرح کاهش مهریه به ۱۴ سکه و پاسداشت حفظ حیات جنین رسالت انسانی در مسیر بالندگی جامعه نیز از جمله موضوعاتی است که مشروح آن در ادامه آمده است.
قانون جوانی جمعیت طلایهدار آینده ایران جوان
طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده با هدف حفظ تعادل جمعیتی و تقویت بنیان خانوادهها به تصویب رسیده است و تحقق اهداف این طرح نیازمند همافزایی نهادهای اجرایی، فرهنگی، آموزشی و مدنی و شکلگیری ارادهای ملی برای بازسازی نگرش جامعه به مسئله فرزندآوری و خانواده است.
فرشته سادات هاشمی، مسئول سابق رسیدگی به شکایات مردمی در ستاد ملی جمعیت، عضو میز ازدواج شورای عالی انقلاب فرهنگی و کنشگر حوزه جوانی جمعیت درباره دستاوردهای قانون جوانی جمعیت در دولت سیزدهم و چهاردهم به خبرنگار ایمنا میگوید: دستاوردهای این قانون به دو دسته تقسیم میشوند، نخست ورود قانون است به این شکل که بیش از ۱۰ سال این قانون در مجلس شورای اسلامی قرار داشته است و تنها ۱۰ ماده برای آن تعریف شده بود که بررسی، تصویب و احیا نشده بود.
وی میافزاید: بعد از گذشت سالها در دولت شهید رئیسی، این قانون اصلاح و احیا شد و از ۱۰ ماده به ۷۳ ماده رسید، بهگونهای که وظایف تمام دستگاهها و سازمانها در آن دیده میشود و به صورت جزئی به مباحث مختلف حوزه جوانی جمعیت پرداخته است، سپس توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و توسط دولت به سازمانها و دستگاهها ابلاغ شد.
تیم ملی فوتسال بانوان؛ حرکت روبهجلو یا بازگشت به عقب؟
کارشناس فوتسال کشورمان بر این باور است که تیم ملی فوتسال بانوان در رقابتهای جام ملتهای آسیا ۲۰۲۵ عملکرد قابل توجهی از خود ارائه داده است باوجود اینکه تیم کشورمان نیازمند برنامهریزی و تلاش بیشتری است، اما بانوان ایران دستاورد مناسبی داشتهاند.
محمود خوراکچی، کارشناس فوتسال کشورمان درباره عملکرد تیم ملی فوتسال بانوان در جام ملتهای آسیا میگوید: پیش از هر چیز باید صعود تیم ملی فوتسال بانوان به نخستین دوره از رقابتهای جامجهانی را تبریک گفت؛ عدهای از کارشناسان نسبت به قهرمان نشدن تیم ملی در جام ملتهای آسیا انتقاد کردند، اما باید پذیرفت که سایر کشورها دست روی دست نگذاشتهاند؛ بانوان ایران در شرایط دشواری مقابل رقبای خود قرار گرفتند و در وضعیت نابرابر به مصاف حریفان خود رفتند و نتیجه قابل قبولی نیز به دست آوردند.
وی میافزاید: اطلاع دارم که ملیپوشان ایران در اردوی تایلند نظم و انضباط بسیاری داشتند؛ افراد بسیاری توقع قهرمانی از تیم ملی فوتسال بانوان را داشتند، اما تیمهایی همچون تایلند نیز برنامهریزی بسیاری کردند و به همین دلیل با وجود چنین شرایطی نمیتوان کسب جایگاه سوم توسط بانوان را زیر سوال برد؛ البته اگر قصد داریم در دورههای بعد از نام ایران دفاع کنیم کادر فنی و بازیکنان باید تلاش بیشتری داشته باشند؛ چراکه فدراسیون و کمیته فوتسال برای آمادهسازی تیم ملی همکاری خوبی داشتند.
ازدواج؛ بستر رسیدن به نشاط پایدار
شادی یکی از مهمترین عوامل بهزیستی انسان است که نهتنها بر سلامت روان تأثیر میگذارد، بلکه در تعاملات اجتماعی و رشد فردی نیز نقش دارد و ازدواج، بهعنوان یکی از مراحل مهم زندگی، بستری برای تجربه شادی پایدار فراهم میکند.
سیدعلی کلاهدوزان، روانشناس و مشاور خانواده و عضو هیئت علمی دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه شادی یکی از مؤلفههای بهزیستی است، اظهار کرد: لازمه شادی، داشتن سلامت است و زمانی که از سلامت صحبت میشود، ابعاد مختلف سلامت مورد توجه قرار میگیرد که شامل سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی میشود.
وی با بیان اینکه اگر فردی تمایل داشته باشد سلامت بلندمدتی را تجربه کند، این موضوع منوط به رشد دائمی است و افراد باید بسترهای عامل رشد توجهی ویژه داشته باشند، افزود: در واقع افراد باید بتوانند خود را در فضای رشدی قرار دهند و احساس کنند که رو به جلو حرکت میکنند، منفعل نیستند و درجا نمیزنند.
مخالفت دولت با طرح کاهش مهریه به ۱۴ سکه
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده نسبت به اصلاح ماده ۲۲ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ و کاهش سقف اجرایی مهریه از ۱۱۰ سکه به ۱۴ سکه هشدار داد و ضمن نقد ابعاد فقهی، حقوقی و اجتماعی آن، پیشنهاد جایگزینی برای اصلاح این ماده ارائه کرد.
پاسداشت حفظ حیات جنین، رسالت انسانی در مسیر بالندگی جامعه
حیات، موهبتی الهی و ارزشمند است که از نخستین لحظات شکلگیری، شایسته احترام، مراقبت و پاسداشت است؛ جنینها نیز حامل آیندهای روشن و بخش مهمی از پویایی نسل فرد هستند، نگاه علمی، دینی و انسانی به مقوله آغاز زندگی، ما را به این باور میرساند که حمایت از جنین، وظیفهای جمعی برای شکوفایی جامعه است.
سمیه طباطبایی، کارشناس ارشد علوم قرآنی، فعال حوزه زنان، جمعیت و ناباروری با بیان راهکارهایی برای پاسداشت حفظ حیات جنین به خبرنگار ایمنا میگوید: به نظر میرسد مهمترین و بهترین راهکار، ارائه آموزشهای لازم و آگاهسازی مردم در مورد تأثیرات مخرب سقط جنین برای سلامت مادر و توانمند ساختن حلقههای میانی در این زمینه است. هر فرد در این زمینه آموزش ببیند و با خود متعهد شود تا تمام تلاش خود را برای حمایت از حفظ حیات جنین و انصراف مادر از سقط جنین به کار برد.
فاطمه محمدی، کارشناس و مشاور خانواده، فعال حوزه حیات جنین با اشاره به مهمترین راهکارهای پاسداشت حفظ حیات جنین به خبرنگار ایمنا میگوید: یکی از مؤثرترین رویکردها برای حفظ و پاسداشت حیات جنین، حمایت همهجانبه از مادران باردار از طریق ارائه خدمات بهداشتی، روانشناختی و مشاورهای است. کاهش استرس و اضطراب مادران باردار به واسطه خدمات مشاورهای تخصصی، نقش مهمی در ارتقای سلامت روانی و جسمانی آنها و در نهایت در صیانت از حیات جنین ایفا میکند.