به گزارش بازار، بهروز خلیلی روز شنبه در نشست کارگروه آرد و نان استان اردبیل تشریح کرد: در مجموع سه دسته آرد نوع یک، نوع ۲ و نوع ۶ در سطح استان توزیع می شود که آردهای نوع اول و دوم یارانهدار هستند و آرد نوع ۶ آزاد بوده و در بخش صنف و صنعت استفاده می شود.
وی اضافه کرد: آرد نوع اول و دوم معیشتی است و باید به بهترین کیفیت به دست مردم برسد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل با اشاره به توزیع ماهانه حدود ۱۶ هزار تن آرد یارانهدار بین نانواییها افزود: هر ماه حدود ۱.۵ برابر نیاز استان اردبیل آرد در بین نانواییها توزیع و به میزان کافی هم در انبارها ذخیره میشود و از این رو مردم هیچ گونه نگرانی از بابت نانهای پخته شده با آردهای یارانهدار نداشته باشند.
خلیلی بیان کرد: ۲ هزار و ۷۱۱ واحد نانوایی در این استان فعال هستند که ۲ هزار و ۵۷۰ نفر در این واحدها فعالیت دارند و از میان آنها یک هزار و ۷۹۸ واحد از آرد نوع اول و ۷۷۲ واحد نیز از آرد نوع دوم استفاده میکنند.
وی اضافه کرد: تنها واحدهای مورد اشاره مسئول پخت نان یارانهدار برای مردم هستند که هیچ تغییری در وضعیت این نانواییها به وجود نیامده است و هر گونه تصمیم به اعمال تغییر، به صورت شفاف از سوی نهادها و مسئولان مربوطه اطلاعرسانی خواهد شد.
معاون استاندار اردبیل یادآورشد: مجلس شورای اسلامی در بودجه ۱۴۰۴ مواردی را مشمول حذف یارانه کرده که یکی از آنها آرد نوع ششم است و در استان اردبیل تنها ۱۴۱ واحد صنفی از این نوع آرد استفاده میکنند که ربطی به نان معیشتی مردم ندارد و برخی تغییر قیمتها نیز احتمال میرود مربوط به این واحدها باشد.
وی با بیان اینکه واحدهای صنفی و صنعتی که از آرد بدون یارانه استفاده میکنند، تنها حدود پنج درصد واحدهای فعال در استان اردبیل را شامل میشوند، گفت: با توجه به تغییر قیمت در سامانه مربوطه در سه روز گذشته، این واحدها نیز مجبور به افزایش قیمت تولیدات خود شدهاند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل با بیان اینکه از نظر تامین نان مردم مشکلی در استان وجود ندارد، تصریح کرد: واحدهای صنفی و صنعتی که از آرد بدون یارانه استفاده میکنند نیز ملزم به اعمال قیمتی منطقی و پخت نان با کیفیت تا زمان تصمیمگیری نهایی در این زمینه هستند و با هر گونه افزایش نامتعارف قیمتها برخورد خواهد شد.
وی قیمت نان در استان اردبیل را با توجه به شرایط اقتصادی و معیشتی مردم منطقه دانست و ادامه داد: بر اساس تصمیمی که در آخرین نشست ستاد تنظیم بازار گرفته شد، اتحادیه نانوایان، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و غله موظف هستند تا موضوع را تا رسیدن به نتیجه نهایی پیگیری کنند.
خلیلی گفت: استان اردبیل بیشترین تعداد نانوایی را در سطح کشور دارد و سرانه آرد در این استان چهار کیلوگرم از میانگین کشور بالاتر است و با توجه به این شرایط نباید شاهد کمبود آرد و تشکیل صفهای طولانی در مقابل نانواییها باشیم.
وی افزود: مشکلات حوزه آرد و نان یک شبه پیش نیامده و با یک نشست هم برطرف نخواهد شد اما فرمانداران به عنوان نمایندگان عالی دولت در شهرستانها موظف به نظارت کامل بر حوزه آرد و نان و کیفیت و کمیت هستند و در صورت قصور احتمالی هم باید دستگاههای متولی را پاسخگو کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل با تاکید بر اینکه وظیفه اصلی دولت تامین امنیت مردم است، اظهار کرد: مواردی که از چند روز پیش در بحث آرد و نان مطرح است که همه دستگاههای مربوطه موظف به پایش میدانی هستند و مردم اطمینان داشته باشند که به طور حتم مماشاتی با افراد سودجو و اخلالگران در معیشت مردم صورت نخواهد گرفت.
وی در مورد بدهی بانک سپه به نانوایان نیز گفت: موضوع پرداخت بدهی نانوایان به تصویب هیات وزیران هم رسیده است تا هرچه سریعتر اقدام لازم در این زمینه انجام شود و ما نیز به نوبه خود تلاش میکنیم تا مطالبات نانوایان استان اردبیل تا پایان ماه جاری پرداخت شود.