به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، مهدی زندیهوکیلی عصر امروز _یکشنبه چهارم خرداد_ در نشست مشترک شورای اجتماعی و شورای پیشگیری از وقوع جرم استان مرکزی اظهار کرد: اگر فضای جامعه را از موضوعهای مثبت و ارزشمند پر کنیم، افراد را در برابر آسیبهای اجتماعی واکسینه خواهیم کرد. البته بستر اصلی تحقق این هدف، خانواده، آموزشوپرورش و رسانه است.
وی افزود: ابتکار تشکیل این جلسه مشترک اقدام مناسبی برای جلوگیری از موازیکاریهاست و انتظار میرود که اقدامات مؤثری نیز در پی داشته باشد.
استاندار مرکزی ادامه داد: موضوع آسیبهای اجتماعی، موضوعی دردناک است و حتی در کمترین حد نیز شایسته جامعه اسلامی نیست. بنابراین، لازم است همه دستگاهها در این زمینه رویکردی فعالانه اتخاذ کنند؛ چراکه صرفاً برخورد با معلول در زمینه آسیبهای اجتماعی کافی نیست و باید اقدامات پیشگیرانه و پیشبینانه نیز در دستور کار قرار گیرد.
زندیهوکیلی با تأکید بر لزوم علتیابی در مواجهه با آسیبهای اجتماعی تصریح کرد: زمانی میتوانیم نتیجهگیری دقیقی داشته باشیم که تمرکز بر محورهای مشخص داشته باشیم و معیارهای کمی تعریف کنیم.
وی افزود: اینکه برای مقابله با آسیبهای اجتماعی در هر حوزه، یک دستگاه بهعنوان متولی تعیین شده است، اقدام مناسبی است؛ چراکه بر اساس تفکیک وظایف، میتوان عملکرد هر دستگاه را بهصورت مشخص بررسی کرد. اگر بتوانیم دادهها را بهدرستی تحلیل کنیم، به راهکارهای عملیاتی خواهیم رسید؛ هرچند کار در حوزه اجتماعی، دشوار و زمانبر است.
استاندار مرکزی تأکید کرد: باید نتایج ملموس فعالیتها را مشاهده کنیم و در بازههای سهماهه و ششماهه، روند اقدامات را مقایسه و ارزیابی نماییم.
زندیهوکیلی گفت: بخش قابل توجهی از آسیبهای فردی و اجتماعی، ناشی از برخی کاستیها و خلأهای موجود است.
ارزیابی عملکرد دستگاهها در مقابله با آسیبهای اجتماعی ضروری است
حجتاله درودگر، دادستان اراک نیز با تأکید بر ضرورت ارزیابی عملکرد دستگاهها در حوزه مقابله با آسیبهای اجتماعی اظهار کرد: وظایف دستگاهها در قوانین مشخص شده است و در صورت اجرای صحیح آنها، قطعاً به نتایج مطلوبی خواهیم رسید.
وی افزود: آسیبهای اجتماعی پدیدهای چندوجهی است و تقویت فعالیتهای فرهنگی در این زمینه، امری ضروری است.
دادستان اراک تصریح کرد: کار فرهنگی، زمانبر است و مشروط به استمرار فعالیتها و حرکت در مسیر درست، نتایج آن در چند سال آینده نمایان خواهد شد.
درودگر اضافه کرد: برای دستیابی به موفقیت، اولین گام ارزیابی دقیق وضعیت موجود و واقعیتهای جامعه است. همچنین باید هدفگذاری مشخصی صورت گیرد و بدانیم که چه مسیر و گامهایی را باید طی کنیم.