پنج شنبه، 8 خرداد 1404
ایده خبر » ورزشی » حضرت ابراهیم(ع) طراح بزرگ مهندسی عبودیت و بندگی است

حضرت ابراهیم(ع) طراح بزرگ مهندسی عبودیت و بندگی است

کد خبر: 21079

عصر امروز یکشنبه همایش حجاج مهندس با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در مکه مکرمه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، همایش حجاج مهندس با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در مکه مکرمه برگزار شد.
در این همایش، سه تن از ارائه کنندگان مقالات برگزیده به ارائه مقاله خود در جمع زائران مهندس حج ۱۴۰۴ پرداختند.

در ابتدای این برنامه، حجت الاسلام والمسلمین اخویان، مدیر امور آموزشی و فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری با اشاره به فراخوان مقاله با موضوع «حج از نگاه رهبری»، از ارسال ۱۶۲ مقاله توسط زائران نخبه خبر داد و اظهار کرد: در این هفته، گروه‌های مختلف نخبگان حج در همایش‌های جداگانه به ارائه مقالات منتخب می‌پردازند.

حج 1404 ,

در این همایش، محمد قبادی با ارائه مقاله‌ای با عنوان «راهکارهای فرهنگ‌سازی درباره مفهوم تمدن‌سازی حج»، حج را عامل تقویت سرمایه اجتماعی و انتقال ارزش‌های اخلاقی چون عدالت و مساوات خواند و فرهنگسازی در این زمینه را نیازمند عوامل ساختاری و رسانه‌ای دانست.

سپس دکتر کاظم شیرودی مقاله خود با عنوان «اعمال حج، دریچه روشنی بخش به سوی عالم معنا و غیب» را برای حاضران ارائه کرد و آخرین مقاله ارائه شده، مقاله «حضرت ابراهیم (ع)، بنیانگذار برائت» به قلم آقای محمد بهاری بود.

حج 1404 ,

حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی طی سخنانی در این همایش، کارکرد مهندسی را پیشبرد فرایندهای ساخت و نگهداری و استفاده بهینه از امکانات برای بهره‌مندی بیشتر بندگان الهی دانست و با بیان اینکه تاریخچه مهندسی با تاریخچه انسان برابر است، اظهار کرد: خداوند انسان را به نحوی خلق کرده است که ذاتاً به دنبال بهره مندی از امکانات به صورت بهینه است.

وی در ادامه میان دو گروه از مهندسان تمایز قائل شد و افزود: گروه اول مهندسانی که صرفاً روی اشیا و امور مادی کار می‌کنند و خودشان و لایه‌های عمیق‌تر انسانی را بعضاً به فراموشی می‌سپارند و گروه دوم، مهندسان الهی که به لایه‌های عمیق‌تر خلقت و بشریت نیز توجه کرده‌اند.

سرپرست حجاج ایرانی برترین و مهمترین وجه مهندسی را مهندسی بندگی و خاکساری در پیشگاه خداوند متعال توصیف کرد و گفت: یک نمونه عالی از طراحی مهندسی معنوی و عبادی، حضرت ابراهیم (ع) است که درباره لایه‌های مختلف وجودی انسان کار کرده و تأثیرگذار بوده است.

نواب در ادامه سخنان خود به بیان نکاتی تفسیری از آیات ۱۲۴ به بعد سوره مبارکه بقره که به ماجرای حضرت ابراهیم (ع) و طراحی مهندسی عبودیت توسط ایشان و بنا نهادن کعبه اشاره می‌کند، پرداخت.

حج 1404 ,

وی با بیان ماجرای عزیمت همسر جوان حضرت ابراهیم (ع) از فلسطین به کنار کعبه، آن هم با مشقت‌های بسیار زیاد، به چند پیام این ماجرا اشاره کرد و ادامه داد: ماندن همسر حضرت ابراهیم (ع) در این سرزمین، آن هم با طفل شیرخوار خود، نشان از ایمانی است که او به خداوند و سخنان حضرت ابراهیم (ع) داشته است.

سرپرست حجاج ایران یادآور شد: حضرت ابراهیم (ع) پیرو این اقدام، کعبه را بنا نهاد و نماز را برپا کرد و این یکی از مهندسی‌های بسیار بزرگ و اثرگذار در تاریخ است.

حجت الاسلام والمسلمین نواب، یکی از ضرورت‌های برنامه ریزی و مهندسی را «تأسیس پایگاه» توصیف کرد و با بیان اینکه «کعبه» به عنوان پایگاه دین، توسط ابراهیم (ع) بناگذاری شد، خاطرنشان کرد: ادامه و استمرار راه، یکی دیگر از اقتضائات برنامه ریزی و مهندسی است و یکی از نیازهای جانشین و ادامه دهنده راه، مشارکت او در امر نخستین است؛ حضرت ابراهیم به این امر توجه ویژه داشت و حضرت اسماعیل (ع) که یاری دهنده پدر در بنا نهادن کعبه بود، ادامه دهنده راه ایشان شد. همچنانکه امیرالمومنین علی (ع) نیز ادامه دهنده حرکت پیامبر اعظم (ص) بود.

وی، «ایثارگری» و «جهادی بودن» را یکی دیگر از ضرورت‌های مهندسی عبادی و الهی عنوان کرد و گفت: مهندس الهی به دنبال اجر و مزد مادی نیست؛ همچنانکه پیامبر اکرم (ص) نیز فرمودند: «لا أسألکم علیه أجراً إلا المودة فی القربی».

سرپرست حجاج ایرانی در ادامه «مسلم بودن» و «تسلیم بودن در برابر خداوند» را یکی دیگر از ضرورت‌های مهندسی معنوی و عبادی توصیف کرد و با اشاره به آیه ۱۲۸ سوره بقره که می‌فرماید «رَبَّنَا وَٱجعَلنَا مُسلِمَینِ لَکَ وَمِن ذُرِّیَّتِنَا أُمَّة مُّسلِمَة لَّکَ»، گفت: داشتن برنامه، یکی دیگر از شرایط یک رهبر سازنده و مهندس عبادی است و ابراهیم (ع) از خداوند می‌خواهد که او برنامه این مسیر الهی را به ایشان بیاموزد؛ همچنانکه می‌فرماید: «رَبَّنَا … أَرِنَا مَنَاسِکَنَا»؛ خداوندا تو مناسک را به من یاد بده و در ادامه می‌فرماید: «وَ تُبْ عَلَیْنَا»؛ توبه ما را بپذیر. چرا که پاکدستی، یک ویژگی اساسی برای این مهندسی معنوی است.

حج 1404 ,

حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به آیه بعدی از سوره بقره که از زبان حضرت ابراهیم (ع) می‌فرماید «رَبَّنَا وَٱبعَث فِیهِم رَسُولا مِّنهُم…»، آینده نگری را یکی دیگر از ضرورت‌های مهندسی معنوی خواند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه اگر ابراهیم (ع) و دین ابراهیمی ماندگار شده‌اند، به دلیل مهندسی حکیمانه معنوی حضرت ابراهیم است، گفت که این مهندسی از خداوند گرفته شده و رمز ماندگاری آن همین است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت همچنین از محتوای مقالات ارائه شده تقدیر و در تکمیل برخی بخشهای آنها نکاتی را بیان کرد.

منبع:

تسنیم

منبع: imna-869330

دسته بندی: ورزشی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید