پنج شنبه، 8 خرداد 1404
ایده خبر » ورزشی » بیشترین افزایش دما در ۲ ماه نخست سال جاری در کشور ثبت شد

بیشترین افزایش دما در ۲ ماه نخست سال جاری در کشور ثبت شد

کد خبر: 21145

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور گفت: براساس داده‌های هواشناسی، میانگین دمای هوا طی دو ماه نخست سال جاری برابر با ۳ درجه سلسیوس بیش از نرمال ثبت شده است.

احد وظیفه در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه به تدریج الگوهای جوی کشور در حال تغییر است و کم کم به سمت تابستان می‌رویم، اظهار کرد: در این شرایط جریانات پرفشار جنب حاره‌ای یا پر ارتفاع جنب حاره‌ای بر مدل‌های جو منطقه ایران چیره می‌شود و الگوها را از شکل بهاری به مدل تابستانه تبدیل می‌کند.

وی با اشاره به اینکه ایران از جمله مناطقی است که تحت‌تأثیر تغییرات اقلیم و گرمایش جهانی قرار گرفته و دما نسبت به سال‌های گذشته افزایش داشته است، افزود: تراکم جمعیت و گسترش شهرها بیش از توان اکولوژیک و ظرفیت زیستی سرزمین یکی از دلایل اصلی گرمایش زمین به ویژه شهرهای بزرگ جهان است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور ادامه داد: میانگین دمای اردیبهشت سال جاری حدود ۳.۷ درجه سلسیوس بالاتر از دمای میانگین حد نرمال مدت مشابه ثبت شده است، البته در بعضی از استان‌ها میانگین دما ۵ تا ۷ درجه سلسیوس بیش از میانگین بلندمدت و در اغلب نقاط کشور این نابهنجاری دمایی کم سابقه و در برخی نقاط بی‌سابقه گزارش شد.

وی با اشاره به ثبت امواج گرمایی شدید و طولانی در اغلب نقاط کشور طی اردیبهشت سال جاری، تصریح کرد: براساس داده‌ها و آمارهای مستند هواشناسی، میانگین دمای هوا طی دو ماه نخست سال جاری برابر با ۳ درجه بیش از نرمال ثبت شده است.

وظیفه اضافه کرد: امواج گرمایی و بی‌هنجاری شدید دما در فلات مرکزی ایران و استان‌های خشک و کویری با جمعیت متراکم همچون یزد و اصفهان در تابستان ۱۴۰۳ به عنوان رکورد یا کم‌سابقه توصیف شد.

وی با اشاره به اینکه تجربه سال‌های گذشته نشان داده در فازهای لانینا یا حتی وضعیت خنثی، بارش در ایران اغلب کمتر از میانگین بلندمدت است، گفت: امسال هم طبق پیش‌بینی‌ها، احتمال غالب شرایط خنثی یا لانینای ضعیف تا زمستان ادامه خواهد داشت.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور با بیان اینکه براساس یافته‌های مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی، کشور در آستانه پاییزی کم‌بارش قرار دارد، افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد پدیده اقلیمی لانینا که اکنون با میانگین دمای منفی ۰.۶ درجه در اقیانوس آرام فعال است، بر الگوی بارش کشور اثر منفی گذاشته و احتمال خشکسالی فصلی را افزایش داده است.

وی پیرامون اینکه لانینا یک الگوی آب و هوایی پیچیده است که هر چند سال یک بار در نتیجه تغییرات دمای اقیانوس در نوار استوایی اقیانوس آرام رخ می‌دهد، خاطرنشان کرد: این پدیده زمانی رخ می‌دهد که بادهای قوی آب گرم را در سطح اقیانوس از آمریکای جنوبی دور کرده و در سراسر اقیانوس آرام به سمت اندونزی سوق می‌دهد.

منبع: imna-869723

دسته بندی: ورزشی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید