به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی پلیس یزد، نشست علمی تخصصی پیامدهای حاشیه نشینی با حضور اساتید دانشگاه و کارشناسان درون سازمانی و ادارات دولتی در یزد برگزار شد.
در ابتدای این نشست سرهنگ دکتر "مجید نعیم یاوری"، معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس یزد اظهار کرد: مطالعات گوناگون نشان میدهد که حاشیهنشینی با جرم رابطه مستقیم و نزدیک دارد.
وی بیان کرد: تنوع، تجمل و اختلاف فاحش و چشمگیر طبقات اجتماعی ساکن شهرهای بزرگ، همچنین گرانی و سنگینی هزینههای جاری زندگی باعث میشود تا برخی از افراد غیرمتخصص که به نوعی در حاشیه قرار گرفتهاند، برای برآوردن نیازهای خود دست به هر کار و کارهای غیرقانونی بزنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس استان یزد خاطرنشان کرد: در چنین مناطقی به لحاظ از بین رفتن ارزشهای انسانی، انحرافات اجتماعی گوناگونی به سرعت رشد میکند.
یاوری ادامه داد: پدیده حاشیهنشینی زمانی شرایط حادتر را برای جامعه، مسئولان و مردم رقم میزند که مهاجران، در آن محل سکونت کرده باشند و ضمن آوردن فرهنگ و وضعیت خاص زندگی خود، مرتکب جرایم بسیار نیز در آن شهر و استان شوند.
همچنین در ادامه، "سیدعلیرضا افشانی" عضو هیئت علمی دانشگاه یزد اظهار کرد: حاشیهنشینی گونهای از شهرنشینی همراه با ترکیبی از مشکلات حاد و پیچیده است که صورت بحرانی آن میتواند موجب شکلگیری انواع آسیبهای اجتماعی، فرهنگی، امنیتی و زیست محیطی شود.
رئیس گروه علوم اجتماعی دانشگاه یزد افزود: هر چند در یزد حاشیهنشینی به مسئلهای بحرانی تبدیل نشده است اما از آن به عنوان معضلی روبه گسترش نام میبرند.
افشانی ادامه داد: وقتی حاشیهنشینی را در کنار معضلاتی مانند اعتیاد، طلاق و مفاسد اجتماعی قرار میدهند یعنی اینکه باید توجه و برنامهریزی جدی برای این موضوع انجام شود.
وی تصریح کرد: در مفهوم کلی حاشیه نشین به کسی گفته میشود که در شهر سکونت دارد اما به علتهای گوناگون نتوانسته جذب نظام اقتصادی و اجتماعی شهر شود و از خدمات شهر استفاده کند.
شایان ذکر است در ادامه این نشست علمی، هر یک از حاضران به بیان مسائل و دیدگاههای خود در خصوص موضوع نشست پرداختند و پیشنهادهایی برای برون رفت از مسئله ارائه شد.