به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت»، نتانیاهو امروز _سهشنبه سیام مرداد_ با اشاره به اینکه از «حصول توافقی» با جنبش حماس «مطمئن نیست»، گفت که این رژیم تحت هیچ شرایطی هرگز از محور «نتساریم» در مرکز نوار غزه و محور «فیلادلفیا» (صلاحالدین) در مرز جنوب نوار غزه با خاک مصر عقبنشینی نخواهد کرد.
او با اشاره به دیدار اخیرش وزیر خارجه آمریکا افزود: به «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا گفتم که تا نابودی حماس (جنگ علیه نوار غزه را) ادامه خواهیم داد.
بلینکن روز دوشنبه درباره مذاکرات آتش بس توپ را بار دیگر در زمین جنبش حماس انداخت و گفت: اسرائیل پیشنهاد رفع اختلافِ مورد حمایت آمریکا برای آتش بس را پذیرفته است و حماس نیز موظف است که همین کار را انجام دهد.
وزیر خارجه آمریکا دیدار خود با نتانیاهو را «بسیار سازنده» خواند و بار دیگر تعهد کشورش به امنیت رژیم اسرائیل را تکرار کرد.
در واکنش به این اظهارات، «طاهر النونو» از رهبران جنبش حماس در گفتوگو با شبکه العربی تاکید کرد: اظهارات بلینکن بخشی از جانبداری از رژیم اشغالگر و سر پوش گذاشتن بر جنایات این رژیم است.
وی گفت: اظهارات بلینکن با واقعیت تناقض دارد، زیرا جنبش حماس توافق را پذیرفت و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی آن را رد کرد.
در همین راستا، جنبش حماس امروز سه شنبه در بیانیهای اعلام کرد که اظهارات بایدن و بلینکن در راستای جانبداری از رژیم اشغالگر و مشارکت در قتل عام ساکنان بی گناه نوار غزه و محو موضوع فلسطین است.
حماس با بیان اینکه این اظهارات منعکس کننده موضع این جنبش نیست، افزود: حماس همواره خواستار دستیابی به توافقی برای توقف جنگ و تجاوز بوده است.
در این بیانیه آمده است: ما این اظهارات را چراغ سبز جدید آمریکا به کابینه تندرو صهیونیستها به منظور ارتکاب جنایتهای بیشتر در حق غیرنظامیان بی دفاع برای کوچاندن اجباری ملت فلسطین میدانیم.
جنبش حماس گفت: آنچه (پیشنهاد جدید آمریکا برای آتش بس) به جنبش حماس اعلام شده، کودتایی علیه توافقات صورت گرفته در (مذاکرات) دوم ژوئیه گذشته است که بر اساس طرح پیشنهادی جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و قطعنامه ۲۷۳۵ به آن دست یافته بودیم. آنچه اکنون به جنبش حماس ارائه شده، نشانه تسلیم کامل و همراهی آمریکا با شرطهای جدید نتانیاهو و نقشههای جنایتکارانه او برای نوار غزه است.
حماس افزود: مسئولان قطر و مصر به عنوان میانجی مذاکرات میدانند که جنبش حماس با مسئولیت پذیری و نگاه مثبت در همه مذاکرات گذشته شرکت کرد و این نخست وزیر رژیم صهیونیستی بود که همواره در رسیدن به توافق سنگ اندازی میکرد و شرطهای جدید میگذاشت و درخواستهای جدیدی داشت.
این جنبش تاکید کرد: ما بار دیگر بر پایبندی خود به مفاد توافقات دوم ژوئیه تاکید میکنیم و از میانجیها میخواهیم به مسئولیت خود عمل کرده و رژیم اشغالگر را مجبور به پذیرش آن کنند.
جنبش حماس در پایان تاکید کرد: از دولت آمریکا میخواهیم که سیاست جانبداری کورکورانه از جنایتکاران جنگی را کنار گذاشته و از سرپوش گذاشتن بر جنایتها و قتل عام ملت بی گناه فلسطین و ساکنان نوار غزه دست بردارد.