به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، نشست شورای آموزشوپرورش با محوریت بازگشایی مدارس امروز - یکشنبه بیست و پنجم شهریور - با حضور محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه و جمعی از مسئولین استان در مدرسه استثنایی پیوند برگزار شد؛ محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه در این نشست ضمن تبریک هفته وحدت و گرامیداشت آغاز سال تحصیلی جدید، اظهار کرد: در ابتدا باید از زحمات همه همکاران در حوزه تعلیم و تربیت تقدیر و تشکر کرد، چرا که آمادهسازی مقدمات یک شروع سال تحصیلی موفق نیازمند تلاشهای بسیار در طول چندین ماه است؛ خوشبختانه فضای تعلیم و تربیت در استان فضایی بانشاط است.
وی با اشاره مصوبات شورای فرهنگ عمومی در حوزه تعلیم و تربیت، خاطرنشان کرد: همه مجموعههای مؤثر در تعلیم و تربیت در سطوح مختلف، باید بهصورت یک زنجیره بههمپیوسته و منظومهای متصلبههم در نظر گرفته شوند؛ در واقع آنها نباید بهعنوان جزیرههای مجزا در نظر گرفته شوند.
استاندار کرمانشاه، اضافه کرد: در حقیقت اگر مجموعه فعالان و همکاران مرتبط در حلقههای نزدیک با آموزشوپرورش با هم همکاری مستمر و جدی داشته باشند، طراز موفقیتهای استان بسیار بالاتر بود.
وی در ادامه بیان کرد: خوشبختانه در این زمینه مصوبه شده که با دعوت آموزشوپرورش و نیز دانشگاهها از سازمانها و دستگاهها تأثیرگذار در تعلیم و تربیت، این سازمانها به کمک آموزشوپرورش بیایند و نیز فعالیتهای آنها در جلسات شورای فرهنگ عمومی و آموزشوپرورش رصد شود.
صحرایی با بیان لزوم همکاری همه سازمانهای مؤثر باهم در تعلیم و تربیت، بیان کرد: اگر ما بخواهیم فرهنگ کتابخوانی را بهعنوان یک فرهنگ و ضرورت در جامعه گسترش دهیم، باید دانشآموزان از همان ابتدا تا انتهای مسیر بافرهنگ کتابخوانی رشد کنند؛ بنابراین باید بین نهاد کتابخانهها و آموزشوپرورش یک همکاری اساسی داشته باشد. در خصوص زنگ نماز نیز این همکاری با مجموعه مساجد و کانونهای فرهنگی آنها باید برقرار باشد. همچنین آموزشوپرورش در زمینه مهارتهای مؤثر و مفید برای زندگی سالم دانشآموزان باید با اداره کل ورزش و جوانان همکاری خوبی وجود داشته باشد.
وی تأکید کرد: حلقههای مکمل آموزشوپرورش در یک منظومه تربیتی در کنار هم قرار گیرد. در این زمینه باید تفاهمها با سازمانها بهصورت روشن، واقعی و قابلاجرا باشد، در واقع نباید صرفاً کلی بوده و از آن عبور کرد؛ بنابراین بعد از مصوب شدن باید گامهای اجرایی نیز رصد شود.
استاندار کرمانشاه با اشاره به ظرفیت باارزش خانواده در تعلیم و تربیت، اظهار کرد: در واقع با فراهمکردن شرایط مناسب، میتوان از خانواده بهعنوان یک توان بسیار قوی و کمککننده به آموزشوپرورش، استفاده کرد؛ زیرا خانواده با توجه به آیات، روایات، سیره و سنن اسلامی جایگاه ویژهای در تعلیم و تربیت اسلامی دارد. باید دانست که مدرسه جایگزین خانواده نبوده، بلکه نقش کمککننده دارد. خانواده مهمترین سلول موفقیّت بشر است.
وی افزود: در حقیقت باید تلاش کرد که خانوادهها در فرایند تعلیم و تربیت فرزندان نقش فعالی داشته باشند و این باعث انسجام در امور تربیتی خواهد شد؛ بهعنوانمثال اگر بخواهیم فرهنگ کتابخوانی یک ارزش در دانشآموزان تلقی شود، نقش پدر و مادر بسیار تأثیرگذار است؛ بنابراین در امر تعلیم و تربیت و جلوگیری از آسیبهای مختلف و گاهاً ناشی از اقلیم، باید جایگاه خانوادهها را مدنظر قرارداد و خانوادهها را پایکار آورد. امیدواریم یک سال پر از دانش و مهارت و ارتقا برای استان باشد.
همچنین در این نشست مسئولین آموزشوپرورش استان ضمن ارائه گزارش اقدامات مؤثر انجام شده در طول سال و نیز طرح شهید سلیمانی، مشکلات موجود در زمینه تربیتبدنی، کمبود هنرستان و تجهیزات و لزوم بومیسازی و مهارتافزایی دانشآموزان و دیگر مسائل مربوط به تعلیم و تربیت را با استاندار مطرح کردند.