به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، مهدی زندیهوکیلی ظهر امروز _شنبه پانزدهم دی_ در همایش شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان مرکزی در اراک اظهار کرد: جلوگیری از اسراف و تبذیر بهعنوان دو رفتار ناپسند در آموزههای دینی و اخلاقی آمده و این موضوع در شرایط کنونی کشور نیاز به تبیین بیشتری دارد.
وی افزود: ائمه جمعه از طریق نفوذ اجتماعی و فرهنگی خود، به ارتقای آگاهی عمومی در این زمینه کمک کنند.
استاندار مرکزی گفت: ائمه جماعات بهعنوان چهرههای مذهبی و فرهنگی مورد اعتماد مردم، ظرفیت بالایی در ترویج و نهادینهسازی الگوی مصرف دارند.
زندیهوکیلی اضافه کرد: ائمه جمعه میتوانند در خطبهها و سخنرانیهای خود با تأکید بر آموزههای دینی و اخلاقی، مردم را به صرفهجویی در مصرف منابع تشویق کنند و الگوهای منطقی مصرف را ترویج کنند.
وی تصریح کرد: صرفهجویی در سرمایههای ملی وظیفه همگان است، بنابراین انتظار میرود ائمه جمعه از طرحها و سیاستهای دولتی که به اصلاح الگوی مصرف مربوط میشوند، حمایت کنند و به مردم نیز این اطمینان را دهند که این سیاستها به نفع کشور است.
استاندار مرکزی اظهار کرد: حفظ امنیت و نظم در مساجد، موجب آرامش مراجعهکنندگان و افزایش مشارکت مردم در فعالیتهای مذهبی میشود و از سویی نیاز به تعمیرات و نگهداری ساختمانها و تأسیسات مساجد برای ارائه خدمات بهتر و مناسب به نمازگزاران باید مورد توجه قرار گیرد.
زندیهوکیلی ادامه داد: ائمه جمعه و جماعات با توجه به جایگاه خود در جامعه میتوانند در زمینه ترغیب مردم به استفاده درست و بهینه از انرژی، تبیین ضرورت اصلاح الگوی مصرف، آگاهسازی مردم در خصوص وضعیت بحرانی آب و برق و تبیین جایگاه انرژی در توسعه ملی کشور و نقش هر یک از مردم در سوق دادن جامعه به سمت صرفهجویی تأثیرگذار باشند.
وی عنوان کرد: برودت هوا و ناترازی انرژی در اواخر آذر سال جاری موجب شد که ۲۶ استان کشور یک هفته تعطیل شود که این اتفاق در کشور بیسابقه بود.
استاندار مرکزی با بیان اینکه افزایش گازرسانی به نقاط مختلف استان و کشور از جمله روستاها، افزایش صنایع و گلخانهها افزایش مصرف انرژی را رقم زده است، گفت: باید برای اصلاح ناترازیها در راستای تولید هرچه بیشتر انرژی بویژه گاز به کار گیریم.
زندیهوکیلی گفت: ۱۱ منطقه شهر اراک نیازمند ایجاد مسجد است که در سه نقطه انجام شد و مابقی نیز با اختصاص زمین عملیات ساخت در اسرع وقت انجام میشود؛ البته رسیدگی به امور مساجد از جمله موضوعات مهمی است که نیازمند توجه ویژهای است.
وی خاطرنشان کرد: مساجد بهعنوان مراکز عبادی، فرهنگی و اجتماعی، نقش بسزایی در جوامع دارند و رسیدگی به این مکانها میتواند تأثیرات مثبت بسیاری به دنبال داشته باشد.