به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، اکبر بهنامجو، شامگاه شنبه_بیستم اردیبهشت_ در نشست رسانهای که با حضور اصحاب رسانه استان در سالن کرامت استانداری قم برگزار شد، به تشریح برنامهها و اقدامات دولت در حوزههای مختلف پرداخت و اظهار کرد: استانداری قم به حل معضلات حوزه انرژی برای رفاه مردم است.
وی با تأکید بر اهمیت و نقش برجسته خبرنگاران افزود: خبرنگاران جایگاهی والا دارند؛ چرا که هیچ گروهی به اندازه شما در میان مردم حضور ندارد.
استاندار قم در ادامه به موضوع بافت فرسوده اشاره کرد و گفت: در قم حدود ۱۶۰۰ هکتار بافت فرسوده وجود دارد که ۳۴۰ هکتار آن در اولویت بازآفرینی است. این پروژه از سه ماه گذشته آغاز شده، مشاور طرح انتخاب شده و تا یک ماه آینده مطالعات آن به پایان میرسد.
بهنام جو با اشاره به هدف ما احصا و احیای محلههاست گفت: هماکنون دو تا سه طرح پیشنهادی در مرحله اخذ مجوز قرار دارد.
وی درباره پروژه مترو قم نیز گفت: در روزهای اخیر جلساتی با وزارت کشور برگزار شده و مقرر شده است شهرداری قم مبلغ ۱۵۰ تا ۱۶۰ میلیارد تومان به عنوان پیشپرداخت تخصیص دهد. موانع اصلی مربوط به خرید خارجی است و قرار است این پرداختی ظرف یکی دو روز آینده صورتجلسه خواهد شد
استاندار قم با بیان اینکه پس از پرداخت این مبلغ، حدود ۸۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات دولتی تأمین میشود اضافه کرد: این ۱۶۰ میلیارد تومان حدود ۱۵ درصد کل بودجه است و با پرداخت آن، عملیات ساخت واگنها آغاز میشود.
بهنام جو ادامه داد: تلاش میکنیم تا پایان امسال واگنها برای خط اول را در اختیار داشته باشیم و آماده سازی واگنها برای خط دوم تا سه سال آینده پیش بینی میشود.
وی همچنین افزود: خط اول مترو تا جمکران پیش رفته است. خط دوم در مرحله اخذ مجوز از تهران قرار دارد و برای اجرای آن نیاز شدیدی به منابع ملی داریم. این خط یکی از ضرورتهای استان قم است و هزینههای بالایی در بر دارد.
استاندار قم همچنین از اجرای پروژههای مرتبط با سیمای شهری و معماری اسلامی با مشارکت شهرداری خبر داد و گفت: طراحی شهری منطبق با معماری ایرانی اسلامی در محورهای اصلی و وروریهای شهر قم در حال اجرا است.
بهنام جو در پاسخ به سوالی درباره انتخاب شهردار قم تصریح کرد: در شورای شهر به دنبال وفاق و همدلی میان اعضا شورای شهر برای انتخاب شهردار هستیم. هر فردی که اعضای شورا به عنوان شهردار انتخاب کنند، ما از او حمایت خواهیم کرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره مسجد جمکران گفت: بافت پیرامون مسجد جمکران همچنان حالوهوای روستایی دارد. در راستای توسعه این منطقه، مقرر شده است جلساتی با دستگاههای اجرایی برگزار شود که از همین هفته آغاز خواهد شد.
استاندار ادامه داد: در سال جاری هدف ما حرکت به سمت دائمیسازی زیرساختهاست؛ چرا که نیمه شعبان یک رویداد ملی محسوب میشود و باید از این ظرفیت بهدرستی بهرهبرداری کنیم.
بهنام جو خاطرنشان کرد: این برنامه شامل ساماندهی محوطه مسجد جمکران، محیط اطراف آن و پارکینگها خواهد بود. طبق نظرسنجیهای انجامشده، عمده دغدغه زائران و مسافران در این منطقه به ترتیب مربوط به پارکینگ، سرویسهای بهداشتی و سایر خدمات جانبی است.
وی گفت: زمینهای اطراف مسجد جمکران نیز ظرفیت مناسبی برای ایجاد فضاهای اقامتی دارند که در حال حاضر در اختیار مشاور جهت بررسی و طراحی است.