به گزارش خبرگزاری ایمنا، سعید ابراهیمی امروز __ در نشست پنل شهر آیند «دریچهای رو به شهرهای آینده» اظهار کرد: کلیدواژههای چشماندازی که از متخصصین گرفته شده است حدود ۷۰ درصد با کلیدواژههای استخراجشده از سطوح مختلف مردم مشابهت دارد؛ این امر نشان میدهد که با جامعهای آگاه و همسو در رویارویی با آینده شهر روبهرو هستیم.
وی افزود: برنامه راهبردی ۱۴۱۰ شهرداری اصفهان یک برنامه استراتژیک محسوب میشود که در آن تلاش شده است بهجای پرداختن به تمام مسائل، بر موضوعات کلیدی تمرکز شود.
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان گفت: در این برنامه با تکیه بر ساختار سلسلهمراتبی، مسئلهمحور و شبکهای، بالغ بر ۷۰۰۰ مسئله و مشکل شناسایی و طبقهبندی شده است.
ابراهیمی ادامه داد: این برنامه دارای گزارش شبکه مسائل، نتایج نظرسنجی از شهروندان و در نهایت در دسترس عموم قرار گرفته است؛ در تعریف این برنامه تأکید بر توافق روی اولویتها و تعهد به اجرای توافقات اساسی است.
وی تصریح کرد: سابقه برنامهریزی شهری در اصفهان به سال ۱۳۷۵ بازمیگردد، زمانی که طرح «اصفهان + ۲۲» آغاز شد و در ادامه طرحهایی همچون اصفهان ۸۵، اصفهان ۹۰، اصفهان ۱۴۰۰، اصفهان ۱۴۰۵ و هماکنون برنامه راهبردی اصفهان ۱۴۱۰ تنظیم شده است.
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان گفت: در دورههای اخیر مدیریت شهری الگوی راهبردی در برنامهها رعایت شده و هدفگذاری مشخصی در دستور کار قرار گرفته است؛ سلسلهمراتب برنامهریزی شامل برنامه راهبردی، عملیاتی و بودجهریزی سالانه است که تا سطح چشمانداز ادامه یافته و شاخصهای پیامدی و خروجی را شامل میشود.
ابراهیمی عنوان کرد: در این ساختار بیش از ۴۰۰ شاخص سنجشی تعریف شده و بخشی از این نظام ارزیابی به پرداختها گره خورده است؛ بهطوریکه ۲۵ درصد از نظام پرداخت شهرداری مبتنی بر همین ارزیابیها انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: در برنامه عملیاتی، بستههای پروژهای دو ساله طراحی میشود؛ بهعنوان مثال در سال ۱۴۰۳ برنامه عملیاتی سالهای ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ بسته شده و این رویکرد دوساله دنبال میشود.
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان گفت: در برنامه راهبردی ۱۴۱۰ به موضوعات زیستمحیطی توجه ویژهای شده است؛ ایدهآل برنامه، مشارکت تمام ذینفعان شهری برای تحقق توسعه پایدار شهر است.
ابراهیمی عنوان کرد: این برنامه توسعه گردشگری، استقرار نظام اقتصادی نوآورانه و دانشبنیان، هوشمندسازی زیرساختها، طراحیهای محلهمحور و ارتقای کارآمدی و هماهنگی در مدیریت شهری را شامل میشود.
وی تاکید کرد: زیرساخت خدماترسانی شهری باید از هماهنگی برخوردار باشد؛ موضوعی که گرچه ساده به نظر میرسد، اما اجرای آن دشوار است، در همین راستا زیرمجموعههایی نظیر نظام دسترسی، شفافیت، سلامت اداری، استانداردسازی روشهای نگهداشت، چابکسازی و نظام هوشمند دارایی طراحی شده است.
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان گفت: هدفگذاری مدیریت شهری بر آن است که تا سال ۱۴۰۵ مصارف مجموعه شهرداری و نهادهای وابسته به آن از طریق انرژی خورشیدی تأمین شود؛ بر این اساس برای سال ۱۴۰۴ تأمین ۲۵ درصدی و برای سال آینده تأمین ۵۰ درصدی این انرژی هدفگذاری شده است.
ابراهیمی تصریح کرد: در حوزه پساب نیز اجرای پروژه رینگ پساب برای آبیاری فضای سبز در حال انجام است و در همین راستا فناوری بومی نانو ازن برای استفاده از آبهای خاکستری خریداری شده تا نیاز آبی فضای سبز شهر اصفهان تأمین شود.