پنج شنبه، 8 خرداد 1404
ایده خبر » ورزشی » ۶۵ درصد مددجویان فاقد مسکن بهزیستی در دهک‌های ۱ تا ۳ قرار دارند

۶۵ درصد مددجویان فاقد مسکن بهزیستی در دهک‌های ۱ تا ۳ قرار دارند

کد خبر: 21155

رئیس سازمان بهزیستی کشور ضمن تشریح وضیعت ساخت مسکن برای جامعه تحت پوشش بهزیستی گفت: تاکنون بیش از ۵۸ هزار واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی، خودمالکی و تفاهم‌نامه‌های حمایتی در حال ساخت یا تکمیل است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان بهزیستی کشور سید جواد حسینی، با اشاره به جلسه با کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در این جلسه گزارشی از وضعیت پروژه‌های مسکن سازمان بهزیستی و مددجویان سازمان ارائه شد.

وی افزود: در مجموع وضعیت مسکن مددجویان سازمان بهزیستی در پروژه نهضت ملی مسکن به این صورت است که ۴۰ هزار و ۳۷۶ واحد تخصیص پروژه نهضت ملی را داریم که از این تعداد، ۱۲ هزار و ۸۴۶ پروژه در حال انجام است و شش هزار میلیارد تومان هم کل میزان آورده‌ای است که مددجویان ما تأمین کرده‌اند، همچنین ۲۷ هزار و ۸۵۳ پروژه نیز در مسکن مهر هنوز تعیین تکلیف نشده است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر ۱۴۳ هزار و ۲۹۶ نفر فاقد مسکن در میان افراد جامعه هدف بهزیستی وجود دارد البته از ابتدای انقلاب تا کنون بیش از ۲۰۴ هزار واحد مسکونی برای مددجویان ساخته شده و ۴۵ هزار و ۹۶۶ واحد مسکونی نیز به شکل خودمالکی در حال ساخت است اگر این مساکن خودمالکی و همچنین واحدهای در حال ساخت طرح نهضت ملی مسکن را با هم جمع کنیم، ما در حال حاضر ۵۸ هزار و ۸۱۲ پروژه نیمه‌تمام یا در حال ساخت داریم.

وی ادامه داد: مجموع واحدهایی که قرار است در سال ۱۴۰۲ در اختیار سازمان قرار گیرد، ۳۴ هزار و ۱۷۲ واحد گزارش شده است؛ اگر واحدهای در دست احداث در قالب طرح‌های حمایتی وزارت راه و شهرسازی مانند مسکن مهر، نهضت ملی مسکن، بنیاد ساخت، قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و سایر موارد را با هم جمع کنیم، در حال حاضر ۱۸ هزار و ۷۹۲ واحد مسکن در حال احداث است.

حسینی خاطرنشان کرد: از این میان، ۲۱۸۹ واحد مختص خانواده‌های دارای چند معلول، ۵۱۱۹۱ واحد در حال احداث در مناطق روستایی و ۸۰۰ هزار واحد نیز خودمالکی و توسط مددجویان ساخته می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی تصریح کرد: مدل‌های مختلفی برای تهیه مسکن برای جامعه هدف وجود دارد. یک مدل، همین طرح نهضت ملی مسکن است. مدل دیگر، طرح خودمالکی است که بخشی از واحدها به صورت خودمالکی و با تهیه زمین یا تأمین هزینه از سوی خود مددجویان، البته با استفاده از تسهیلات، ساخته می‌شود.

وی اضافه کرد: سومین مدل، ساخت مسکن از طریق تفاهم‌نامه‌هاست. این تفاهم‌نامه‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند. نخست تفاهم‌نامه‌ای که با بنیاد مستضعفان داریم که برای مسکن معلولین، ۱۵۰ میلیون تومان توسط بنیاد پرداخت می‌شود و ۲۰۰ میلیون تومان نیز از سوی بهزیستی به صورت بلاعوض اختصاص می‌یابد این کمک‌ها برای افراد دارای دو معلول و بیشتر در نظر گرفته شده که در حال حاضر حدود ۱۸ هزار خانوار را شامل می‌شود.

حسینی ادامه داد: از این تعداد، ۲۱۸۹ واحد در حال ساخت، ۱۵۸۱۱ واحد تحویل شده و ۶۴۶۴ واحد نیز در صف انتظار هستند که باید با بنیاد مستضعفان برای تعیین تکلیف آن‌ها به تفاهم برسیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد: تفاهم‌نامه بعدی با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است که در دو بخش شهری و روستایی اجرایی شده است. در بخش شهری ۱۰ هزار واحد موضوع تفاهم‌نامه است که از این تعداد ۳۷۴۵ واحد در حال احداث هستند. در این بخش، بنیاد مسکن ۳۵۰ میلیون تومان وام با بهره ۲۳ درصد پرداخت می‌کند و همچنین در تأمین زمین نیز همکاری می‌کند.

وی افزود: در بخش روستایی نیز ۱۰ هزار واحد در تعهد تفاهم‌نامه است که در این بخش، ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات با بهره ۵ درصد پرداخت می‌شود تاکنون ۴۸۰۹ واحد تحویل شده و ۵۱۹۱ واحد در حال ساخت است.

حسینی در خصوص آمار فاقدان مسکن در جامعه هدف اظهار کرد: در حال حاضر ۳۹۲۵۴ نفر در حوزه اجتماعی و ۱۰۴ هزار و ۴۰ نفر در حوزه توانبخشی فاقد مسکن هستند. به لحاظ جنسیتی نیز ۶۷۵۷۸ مرد و ۷۵۷۱۶ زن فاقد مسکن در میان جامعه هدف وجود دارد.

وی گفت: به لحاظ دهک درآمدی، ۶۵.۵ درصد در دهک‌های ۱ تا ۳ قرار دارند، ۱۸.۸ درصد در دهک‌های ۴ تا ۸، ۳.۱ درصد در دهک‌های ۹ و ۱۰ و ۱۲.۶ درصد نیز در گروه نامشخص هستند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به چالش‌های پیش‌روی ساخت ۱۴۰ هزار واحد مسکن برای جامعه هدف اضافه کرد: یکی از چالش‌ها، پایین بودن تمرکز بر دهک‌های ۱ تا ۳ درآمدی در برنامه‌ریزی‌های کلان کشور است و نیازمند وجود یک متولی واحد و یک مدل اختصاصی برای گروه‌های هدف نهادهای حمایتی همراه با طراحی یک ابزار تأمین مالی ویژه برای این اقشار هستیم.

حسینی افزود: با وجود اینکه هدف اصلی طرح نهضت ملی مسکن، تأمین مسکن برای اقشار کم‌درآمد است اما هیچ تمایز و تفاوتی میان گروه‌های هدف نهادهای حمایتی و سایر اقشار جامعه در این طرح قائل نشده‌اند به‌طوری که مددجویان معمولاً در این طرح عقب می‌مانند یا ناگزیر به انصراف می‌شوند.

وی اظهار کرد: از جمله مشکلات دیگر، نرخ بالای سود تسهیلات (۲۳ درصد)، میزان بالای آورده اولیه، نبود واحدهای کوچک‌متراژ برای اقشار کم‌درآمد، عدم اعمال معافیت‌های قانونی (مانند معافیت معلولان از پرداخت هزینه آماده‌سازی زمین یا انشعابات) و نبود پروژه‌هایی با متراژ و پیشرفت فیزیکی مناسب برای این گروه‌هاست.

رئیس سازمان بهزیستی گفت: ماده ۱۷ فصل ششم قانون جامع حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت به طور کامل اجرا نشده است. با وجود معرفی مددجویان و تشکیل پرونده، بانک‌های عامل به تعهدات خود عمل نمی‌کنند و اولویت را به حوزه ازدواج و فرزندآوری می‌دهند در نتیجه بسیاری از مددجویان موفق به دریافت تسهیلات نمی‌شوند.

حسینی بیان کرد: سامانه وزارت راه نیز دچار اشکالاتی است و برخی افراد به دلیل نیاز و ناتوانی در تأمین منابع مالی، امتیاز خود را می‌فروشند اما این مسئله رصد نمی‌شود. در ابلاغیه امسال بانک مرکزی، تسهیلات به‌صورت دهک‌بندی ارائه می‌شود اما قانون دهک‌بندی برای کمیته امداد حذف شده است.

وی تأکید کرد: در حال حاضر باید ۵۸ هزار و ۸۱۲ پروژه نیمه‌تمام تعیین تکلیف شوند تا بتوانیم نیاز جامعه هدف فاقد مسکن را پاسخ دهیم.

منبع: imna-869822

دسته بندی: ورزشی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید