به گزارش خبرگزاری ایمنا، مرتضی موحدنیا امروز _پنجشنبه بیستوپنجم اردیبهشت_ در نشست تخصصی مدیران عامل و رؤسای سازمانها و شرکتهای مدیریت پسماند شهرداریهای کشور با تأکید بر اهمیت موضوع مدیریت شهری و چالشهای ساختاری و قانونی در زمینه مدیریت پسماند اظهار کرد: افرادی که در میدان عمل مشغول فعالیت هستند، مشکلات را بهتر حس میکنند؛ یکی از چالشهای اصلی ما در مدیریت شهری پسماند است، این مسئله بسیار مهم بوده و هیچکس منکر نیست که شهرداریها اقدامات بزرگی در اینباره انجام دادهاند.
وی با اشاره به تصویب قانون مرتبط با مدیریت پسماند در سال ۱۳۸۳ افزود: پیش از آن در اصفهان تنها در بند ۵۵ قانون شهرداریها اشارهای به این موضوع شده بود؛ از سال ۸۳ به بعد قانون مشخصی تصویب شد و شهرداریها بهویژه بخش خدمات شهری و سازمان پسماند اقدامات ارزشمندی انجام دادند، با این حال چالش همچنان باقی است.
مدیرکل دفتر محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت: چرا با وجود این اقدامات باز هم با چالش روبهرو هستیم؟ چون به نکته مهمی که قانونگذار توجه کرده، ما نرسیدهایم؛ قانون اذعان کرده که موضوع پسماند فقط مسئله شهرداری نیست؛ دستگاههای مختلف همچون سازمان محیط زیست، جهاد کشاورزی و دیگر نهادها نیز باید در این امر مشارکت کنند، اما واقعیت این است که فقط شهرداری پای کار بوده است.
موحدنیا در ادامه با اشاره به مشکلات اجرایی و کمتوجهی نهادهای مسئول گفت: در بحث فرهنگسازی با توجه به الزام قانونی بسیاری از دستگاهها مسئولیت خود را نپذیرفتهاند، حتی وقتی خواستیم از رسانه ملی برای فرهنگسازی استفاده کنیم، با درخواست مبالغ کلان روبهرو شدیم؛ سازمان جهاد کشاورزی که طبق قانون باید کود حاصل از پسماندهای تولیدی را خریداری کند، اما در عمل هیچ اقدامی انجام نداده است.
وی با بیان اینکه بعضی از کشورها پسماند را وارد میکنند، ادامه داد: ما از مردم میخواهیم همکاری کنند، اما خودمان در مدیریت مبدا تولید زباله ضعیف عمل کردهایم؛ بیشتر به سراغ انتهای زنجیره رفتهایم که روندی اشتباه است؛ باید به کاهش تولید زباله در مبدا توجه بیشتری کنیم، این کار ساده است، اما آن را بهدرستی اجرا نکردهایم.
مدیرکل دفتر محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با بیان اینکه یکی از نیازهای ضروری ما در کشور ایجاد کارخانه RDF (سوخت مشتق شده از زباله) است، عنوان کرد: اگر بتوانیم این سیستم پسماند را درست راهاندازی کنیم ۲۰ درصد از ۵۵ هزار تن زبالهای که در کشور تولید میشود، صرف حمایت از بخش انرژی خواهد شد.